Hoe flexibele kantoorruimte jouw bedrijfsgroei ten goede komt

Weet jij waar jouw bedrijf over drie of vijf jaar staat? We dromen allemaal van een bloeiend bedrijf. Een bedrijf dat jaar in jaar uit groeit. Feit is echter dat niemand een kristallen bol heeft. Ook al zijn de economische vooruitzichten voor 2018 positief. De groei voor veel bedrijven blijft onzeker. Gezien deze veranderlijke bedrijfsomgeving kan het verhuizen naar een flexibele kantoorruimte, in plaats van het afsluiten van een drie of vijf jaar durend huurcontract, een verstandige zakelijke stap zijn.

Flexibele kantoorruimte

Er is veel vraag naar flexibele kantoorruimte

De vraag naar flexibele kantoorruimtes zit in de lift. Volgens het Instant 2017 Flexible Workspace Report zijn in 2016 de voorzieningen voor flexibele kantoorruimtes globaal gestegen met ongeveer 18%. Coworking en hybride ruimtes zijn bijna verdubbeld sinds 2013, en nemen
nu ongeveer een derde van de flexibele werkruimtes wereldwijd in beslag. In het rapport wordt ook geconstateerd dat ook grotere ondernemingen bijdragen aan de groei van flexibele kantoorruimtes. Een afzonderlijk rapport bevestigt de groeiende vraag naar flexibele werkruimtes. Wist je bijvoorbeeld dat de vraag naar Service Kantoren in Groot-Brittannië tussen 2011 en 2013 met 13,3% steeg?

Ingesteld op groeischommelingen

Groeischommelingen ondervangen is een van de belangrijkste voordelen van flexibele kantoorruimtes. Bedrijven kunnen in- en uitstappen zonder enige overeenkomst of verbintenis. Of je bedrijf dus groeit, gelijk blijft of juist krimpt, je zit niet vast aan lange huurcontracten. Het maakt niet uit hoe solide de groei van jouw bedrijf is volgens je businessplan. Geen enkel bedrijf kan zijn onderneming ‘groei-proof’ maken, omdat je niet weet wat er op je pad komt. Zeker niet ten aanzien van externe factoren, zoals de economie en politieke ‘verrassingen’.

Een bedrijf kan ervan overtuigd zijn dat het zal groeien in de komende maanden en jaren. Alsmede dat het team uitgebreid wordt van, bijvoorbeeld, vijf naar tien personen en dus een groter kantoor nodig heeft. Echter, als er onvoorspelbare externe factoren optreden, zal deze groei nooit plaatsvinden. Een bedrijf kan dan zelfs een regressie doormaken, en worden gedwongen om mensen te ontslaan en het team te verkleinen. Het laatste wat je dan wilt als bedrijf is vastzitten aan een duur en langlopend huurcontract.

Geen langdurige, juridisch bindende huurcontracten

Daarom is het gunstig om te kiezen voor flexibele kantoorruimtes. Het voorkomt dat jouw bedrijf niet vastzit aan langdurige, dure contracten waar je niet onderuit kunt komen. Daarbij heb je met een flexibele kantoorruimte van ADD Business Point het voordeel dat de kantoren klaar zijn om in gebruik te nemen. Dus geen hoge kosten voor het opknappen van de ruimtes. Geen kosten voor het aanschaffen van een bureau, stoelen een aankleding. Geen maandelijkse kosten voor internet, stroom en energie. Allemaal redenen om een flexibele kantoorruimte in gebruik te nemen als flexibele groei voor jouw bedrijf. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt. Heb jij daarnaast medewerkers die ver uit elkaar wonen? Dan kan je ze faciliteren om op één van onze 30 flexwerk locaties te werken.

De keuze voor meer flexibele werkplekken met kortlopende huurcontracten, geeft bedrijven van verschillende omvang flexibiliteit, zonder zich te verbinden aan een juridisch bindend en langdurige kantoorhuur.

Het stimuleren van zakelijke geloofwaardigheid

Service Kantoren van ADD Business Point bieden jou de gelegenheid om je bedrijf ook op het adres te vestigen. Dit komt de geloofwaardigheid en professionaliteit van jouw bedrijf ten goede.  Van het uitdelen van visitekaartjes met het gerespecteerde adres, tot het uitnodigen van potentiële klanten voor een vergadering op een gewilde locatie. Flexibele kantoorruimtes kunnen een belangrijke rol spelen in de groei en succes van jouw bedrijf.

Is een deel van jouw bedrijfsplan in 2018 gericht op de groei en uitbreiding van jouw team? Dan kan het gebruik maken van de kwalitatieve, geloofwaardige en flexibele kantoorruimte van ADD Business Point de perfecte oplossing zijn voor het stimuleren van de bedrijfsgroei en succes. Natuurlijk allemaal zonder het risico te lopen dat, als de zaken niet gaan zoals verwacht en jouw bedrijf onder vuur komt te staan, jij vastzit aan langlopende huurcontracten.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend een offerte bij ons op!

 

 

Submit your comment

Post Comment