Hoe maak je een geweldige eerste indruk bij je volgende vergadering

Hoe maak je een geweldige eerste indruk bij je volgende vergadering

 

firstimpressionAls ondernemer, is het vinden en het winnen van nieuwe klanten een van de belangrijkste dingen om jouw bedrijf draaiende te houden. De eerste indruk die  jouw potentiële klant krijgt in de eerste ontmoeting kan tenslotte van invloed zijn op het succes van jouw bedrijf. Voor een succesvolle langdurige werkrelatie met jouw klant, moet je je van de beste kant laten zien en een uitstekende indruk achterlaten: een professionele indruk en vertrouwen dat jouw klanten overtuigt dat jij de juiste keuze bent. De onderstaande lijst geeft jou tips over hoe je indruk kunt maken op jouw klanten in de eerste ontmoeting en een blijvende professionele indruk kunt achterlaten.

Plan en bereid voor

Maak altijd een planning en tref voorbereidingen voordat de vergadering begint. Verzamel data en zoek informatie over jouw potentiële klant. De beste manier om indruk te maken, is om jouw klant te wijzen op de pijnpunten op hun bedrijf en hen voor te stellen dat jij de beste oplossing hebt voor hun problemen.

Kleed je professioneel

Onderschat nooit de kracht van je eigen uitstraling. Je uiterlijk speelt altijd een belangrijke rol in het maken van een goede eerste indruk. Op een professionele manier kleden,  is de meest eenvoudige en effectieve manier om indruk op jouw potentiële klant te maken. Leuk of niet, iedereen heeft snel een oordeel klaar over mensen. Jouw uiterlijk draagt bij aan jouw adviezen van die van jouw bedrijf, meer dan dat je je kunt voorstellen.

De ondersteuning van professionele documenten

Zelfs als jouw bedrijf klein is, moet je al je zakelijke documenten merken. Visitekaartjes, brochures, pitch presentaties, websites, brieven en al het andere wat je de potentiële klant laat zien, moet een professioneel logo en stijl bezitten. Dit kan helpen om een positief imago voor jouw bedrijf op te bouwen en een gevoel van geloofwaardigheid te creëren. Bovendien, onderscheidt de vermelding van een prestigieus adres op jouw visitekaartjes, briefpapier, en e-mail handtekeningen jouw bedrijf  van  andere concurrenten en helpt grote klanten voor je  te winnen. Als jouw bedrijf in mooi en groot kantoorgebouw zit kan het  je zeker helpen om een indruk te maken op jouw klanten en draagt bij dat  zij jouw bedrijf serieus nemen.

KRIJG GRATIS EEN VERGADERRUIMTE VOOR EEN VOLLE DAG!