Work Life Balance: de gezondheid van jouw bedrijf begint bij jezelf

Elke onderneming die kans heeft om te slagen heeft een solide basis nodig. Als je een eigen bedrijf bezit, ben jij die sterke basis. Als je succesvol wilt zijn, moet je begrijpen dat de zorg voor jezelf net zo belangrijk is als de zorg van jouw bedrijf. Een sterk bedrijf start met een gezonde ondernemer. Daarom geven wij je graag een paar tips voor een goede work life balance.
work life balance

Investeer in jouw gezondheid en bereik een betere work life balance

Je krijgt maar één lichaam. Het is darom erg belangrijk dat je er goed voor zorgt door goed te eten. Beweeg regelmatig en krijg en voldoende slaap. Een uitgebalanceerd dieet vol voedingsstoffen, zal je lichaam goed laten functioneren. Daarnaast is het krijgen van 6-8 uur slaap belangrijk je zowel mentaal als fysiek energiek te houden. Door deze beide dingen te doen zal ook jouw stress afnemen. Het klinkt misschien onmogelijk als ondernemer, maar tóch is dit vaak waar het fout gaat. Door je gezondheid voorop te stellen, voorkom je een burn-out, overprikkelt zijn en laat je je bedrijf nóg harder groeien.

Zoek andere passies 

Het is vaak veel work en weinig life waardoor je work life balance uit balans is. Het vinden van iets dat je interesseert buiten het kantoor, kan een belangrijk onderdeel zijn van de zorg voor jezelf.

Jouw bedrijf is jouw prioriteit en je wilt er altijd tijd en energie in steken, maar het is belangrijk om andere activiteiten in jouw vrije tijd te vinden om een burn-out te voorkomen. Zoek een sport of hobby die je graag wilt leren of verbeteren. Dit stelt je in staat om plezier te hebben, jouw energie op te laden en met een verfrissende blik terug naar het werk te gaan.

Neem een pauze en beloon jezelf

Naast het verzorgen van je lichaam en het vinden van hobby’s buiten het werk, is het ook belangrijk om zo nu en dan een pauze te nemen. Op vrijwel dezelfde manier dat spieren moeten herstellen na een intensieve training, moet jij bijkomen na een intensieve periode van hard werken. Regelmatige vakanties geven je iets om naar uit te kijken en zullen je motiveren om hard te werken wanneer je op kantoor bent.

Tenslotte, en voornaamste, vergeet nooit om jezelf en je prestaties te waarderen. In plaats van te kijken naar hetgeen je niet hebt gedaan, analyseer wat je wel hebt bereikt, en prijs jezelf hiervoor. Beloon jezelf voor je prestaties, en laat ze je op weg helpen om jouw volgende doel te bereiken.

Focus op het hart van je bedrijf

Vaak vragen de randzaken zoals telefoontjes, postverwerking en administratie veel tijd. Loop jij hier ook tegenaan? Overweeg dan een outsourcing van ADD Business Point die je ontzorgt van de dagelijkse beslommeringen, zodat jij tijd over houdt om aan je work life balance te werken én aan de werkzaamheden die je bedrijf laten groeien!

Submit your comment

Post Comment