5 tips om meer productief te zijn en efficiënt te werken

productiviteit

Tip 1 – Tijd blokkeren

Je zult effectiever werken als je een bepaalde tijdsduur blokkeert om een ​​specifieke taak te voltooien. Tijdblokken kunnen voor elke duur zijn, maar het is een goede gewoonte om ze binnen 15 tot 60 minuten te houden. Het klinkt misschien lastig, maar het is gemakkelijker dan je denkt.

Om te beginnen, blokkeer een half uur in het midden van de ochtend en weer in de late namiddag voor e-mail. E-mail, zoals onze mobiele telefoons, kan een afleiding zijn. In plaats van over te springen naar e-mail telkens wanneer je de Pavlovian DING! Hoort. Zo kan je gefocust blijven op de taak die voor je ligt, zonder onderbreking in je concentratie en focus. Door de hele dag extra tijdblokken in te stellen om jezelf op specifieke taken te concentreren, kan jij je tijd beter beheren en je algehele productiviteit verhogen.

Tip 2 – Beperk afleidingen

Afleidingen en storingen op het werk zijn er in verschillende vormen: een lawaaierige werkruimte, een mobiele telefoon die je voortdurend meldingen, e-mailmeldingen of een overweldigende takenlijst. Om jezelf te beschermen tegen deze afleiding en productiviteits-doder is onze tip om al deze programma’s en meldingen uit te zetten. Zet ook je telefoon op stil en houd hem uit het zicht terwijl je aan het werk bent. Niets is zo ontzettend afleidend als een telefoon op je bureau. Hou maar eens bij hoe vaak je je telefoon uit ‘gewoonte’ pakt. Geef vervolgens alle technologische taken een bepaalde tijd in je agenda. Dus ook voor je telefonische meetings, controleren van social media etc. Hierdoor kan je jezelf er echt op focussen, in plaats van te proberen alles tegelijk te doen.

Tip 3 – Stop met multitasken

Multitasking is de grootste afleiding en een logische derde tip voor het verhogen van je productiviteit. Je focus is dun verdeeld en je geeft geen enkele taak de volledige aandacht die het verdient. Hierdoor blijft je minder productief dan wanneer je één ding tegelijk doet. Stop met het half tellen van je takenlijst en kies voor één item per keer. Deze focus zal zich terug betalen in de vorm van meer taken die je gedaan krijgt.

Tip 4 – Zoek een professionele omgeving om in te werken

Wanneer je thuis werkt heb je naast de gebruikelijke afleiding misschien nog meer afleiding. Denk maar aan de was, je kinderen die wellicht beneden spelen en nog meer afleiding van je eigenlijke werk. Juist daarom zijn de flexwerk kantoren van ADD Business Point voor jou de oplossing. Onze kantoren zijn white label (zo min mogelijk afleiding), hebben uitstekend internet en zijn voorzien van een comfortabele werkplek. Steeds meer bedrijven kiezen in een eigen kantoorpand voor een kantoortuin, want samenwerken bevordert. Maar juist deze bedrijven huren bij ADD Business Point een flexruimte om de focus aan te brengen in de belangrijke taken.

Tip 5 – Zorg voor een duidelijke agenda voor elke bijeenkomst

Je tijd is kostbaar. Een verloren uur in een vergadering is niet slechts een verloren uur. Het is een cumulatief verlies van een uur per persoon in de vergadering. Vijf mensen tijdens een vergadering van één uur staan ​​gelijk aan vijf uur verloren productiviteit. Het instellen van een duidelijke begin- en eindtijd, agenda en overzicht van gesprekspunten zorgt ervoor dat de vergadering op schema blijft en minimaliseert het verlies van individuele productiviteit. Wij hebben eerder een blog geschreven over hoe je een perfecte zakelijke bijeenkomst kunt plannen. Als je deze tips met een duidelijke agenda combineert zal je een zeer productieve bijeenkomst hebben.

Meer tips voor verhogen van je productiviteit?

Wil jij graag meer tips voor het verhogen van je productiviteit? Wij schrijven iedere twee weken een nieuwe blog met inspiratie voor jou en je bedrijf. Volg ons daarom op facebook, twitter of LinkedIn en ontvang als eerste informatie over een nieuwe blog.

Submit your comment

Post Comment