Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

6 tips voor een succesvolle onderneming

Iedereen droomt van zelfstandig ondernemerschap en het werken onder eigen voorwaarden. De moedige types zetten dit door en nemen zelfs ontslag om deze droom waar te kunnen maken. Als je niet bang bent om te falen zoals de grote ondernemers hebben gefaald in hun tijd, heb je de eerste stap naar ondernemerschap al gemaakt.  De weg naar ondernemerschap kan veeleisend en lastig zijn en je zal onderweg ongetwijfeld veel fouten maken. Wij geven je graag wat tips hoe je een succesvolle onderneming start.

Succesvolle onderneming

De beste manier om de kans op succes te vergroten is om geleidelijk en voorzichtig voort te bewegen. Hierdoor ben je wendbaar en kan je afstappen van je gebaande paden. Door dit te doen zul je een succesvolle ondernemingen neerzetten. Wij geven je graag zes kritische tips voor het lanceren en opbouwen van een succesvolle onderneming.

Tip 1 – Een positieve houding verhoogt kans op een succesvolle onderneming

Wat is voor ondernemers echt belangrijk om te kunnen slagen? Vaardigheden, kennis en talent. Het kan zijn dat je al deze factoren bezit, maar je concurrenten ongetwijfeld ook. De sleutel naar succes is het bezitten van de mentale vaardigheid om te kunnen reflecteren op je eigen houding. Hier is niet eens geld voor nodig. Voor de meeste mensen blijft het moeilijk om een positieve houding te behouden en gefocust te blijven op de houdbaarheid van een onderneming.

Tip: Succes is een mentale instelling. Het is makkelijk om hard werk om te zetten in succes als je in het bezit bent van een positieve, ‘ik-kan-het’ instelling. 

“De enige plek waar een droom onmogelijk wordt is in je eigen gedachten.” – Robert H Schuller

Tip 2 – Kortere wegen bestaan niet

Helaas is er geen magisch recept voor succes. We betalen de prijs voor ons succes, maar in dit geval komt hier geen geld aan te pas. Het proces kan soms langzaam verlopen en obstakels zullen van de een op andere dag niet zomaar weg gaan. Met veel werk zul je echter door blijven groeien. Binnenwegen worden vaak alleen in kaart gebracht door ondernemers die de lange weg al eens afgelegd hebben. Ze willen je alleen laten zien wat voor hen de veiligste weg naar succes was.

Tip: Je zult de lange weg moeten trotseren. Kortere wegen bestaan niet.

Tip 3 – Definieer je niche

Als je op weg bent naar succes, moet je op zoek naar de benodigde eisen en aan deze zien te voldoen. Iedereen probeert vandaag de dag zaken te doen in een zwakke economie met een overbevolkte markt. Wanneer je een onderneming opzet moet je iets bezitten wat je afscheid van alles wat er al te verkrijgen is. Jouw succes in binnen een bepaalde markt wordt gedefinieerd door jouw vermogen om uniek en beter te zijn dan alle anderen.

Tip: Creëer een niche voor jezelf en werk hard om je droom waar te maken.

Tip 4 – Hard werk is niet het zelfde als slim werk

Het idee dat iedereen lange dagen moet draaien om veel gedaan te krijgen wordt overschat. Technologie maakt het mogelijk om taken efficiënt en snel te vervullen. Als een ondernemer moet je niet alles alleen proberen te doen. Het is goed om ambitieus te zijn, maar het is nog beter om je eigen limiet te kennen. Je hoeft jezelf niet in de rondte te werken om succesvol te worden. Je kunt ook slim gebruik maken van mogelijkheden die er zijn om je focus te behouden.

Tip: Succes is vaak een resultaat van hard werk, maar mislukking is vaak ook een resultaat van hard werk. Probeer het verschil tussen hard werk en slim werk goed in te zien.

Tip 5 – Blijf gemotiveerd om jouw onderneming te leiden

Motivatie levert de belangrijkste bijdrage aan je vermogen om door te zetten, maar hoe blijven ondernemers eigenlijk gemotiveerd? Als de spanning van de beginnende onderneming er af is en je wordt omringd met dagelijkse uitdagingen, wordt het makkelijk om je motivatie te verliezen. Motivatie vraagt om veel doorzettingsvermogen. Dit doorzettingsvermogen is hetgeen wat succesvolle ondernemers afscheid van niet-succesvolle ondernemers.

Tip: Om jezelf door lastige delen van ondernemerschap te wurmen, is het belangrijk om motivatie voor je persoonlijke doelen te behouden. 

Succes is niet definitief en mislukking is niet fataal. Het is de moed om door te zetten die er toe doet.” – Winston Churchill

Tip 6 – Maak goed gebruik van je eigen netwerk

Een netwerk kan een startende onderneming voor lange termijn ondersteunen. Het is echter meer dan alleen het vinden van LinkedIn connecties en Facebook vrienden.  Het doel van netwerken is niet het verzamelen van visitekaartjes, maar het leggen van kwaliteitsconnecties. Deze kunnen er voor zorgen dat jouw onderneming uitblinkt tegenover  je concurrentie. Een onderneming begint altijd met een idee maar komt van de grond doormiddel van een netwerk.

Tip: Wat voor diensten of producten je ook aanbied, het is makkelijker om succes te bereiken wanneer je begint met netwerken.

Neem de hindernissen en zorg voor een succesvolle onderneming

Het klink allemaal heel eenvoudig, maar je zult gedurende de reis voor een groot aantal hindernissen komen te staan. Hindernissen waar je overheen gaat springen, maar je zult ook dieptepunten tegen komen. Het volgen van deze tips zal iedere ondernemer meer voorbereiden op het lanceren van een succesvol nieuw bedrijf. Uiteraard helpen wij je graag bij de reis naar jouw succesvolle onderneming. Met ons Service Kantoor bespaar je op de kosten van een duur eigen kantoorpand zonder in te boeten op je professionaliteit. Met onze telefoonbeantwoording hoef je geen telefonistes in dienst te nemen, maar wordt altijd jouw telefoon professioneel beantwoord. Ontdek alle diensten van ADD Business Point of houdt simpelweg jouw vraagstuk tegen ons aan voor een maatwerkoplossing!

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 6 december 2018