Aan de wandel

Als je geregeld mijn stukje leest dan weet je dat ik graag een wandelingetje maak.

Een week of 4 nog een route van 120 km gedaan. Tussen dit soort routes door hou ik het een beetje bij met een rondje rond de kerk.

Zo was in afgelopen week in een grote stad die ik inmiddels vrij aardig ken om te kijken naar uitbreiding in die stad. Ik laat nog even in het midden welke stad. Eerst moet de deal rond zijn.

De vraag naar onze flexruimtes is dit jaar zo hard gestegen dat de bezettingsgraad inmiddels al weer hoger is dan voor Corona.

Dit vergt soms creatieve oplossingen om iedereen een plaatsje te geven en inspanning om verder uit te bereiden.

Ik was wat aan de vroege kant dus maak even een wandeling door de stad. Op mijn telefoon heb ik een vaste app waar ik snel een route kan boven halen.

Altijd leuk om een indruk te krijgen van de stad waar je je business doet. Mensen stellen geregeld vragen waar iets is, dan kan ik meepraten.

Maar wat blijkt, 30 minuten voetje na voetje is ook nog eens een ontzettend goede workout. Onder dit artikel heb ik 3 linkjes naar onderzoeken geplakt waar dit uit blijkt.

OK, wandelen is niet heel erg sexxy maar het is wel heel makkelijk om te doen en de kosten zijn laag. Je koop een paar stoere stappers en weg ben je.

Ik merk wel dat het tussen door een wandelingetje maken er heel snel bij in schiet als je thuis aan het werken bent. Snel nog even dit, snel nog even dat en je volgende afspraak hangt alweer aan de telefoon.

Steeds hetzelfde rondje lopen is ook zo’n dooddoener. Niet echt motiverend. Gelukkig ben ik geregeld in een andere stad of onderweg en kan ik tussendoor wel even tijd maken voor de nodige ontspanning.

Naast dat het goed is voor je lichaam is het ook een uitstekende manier om mentaal je zinnen te verzetten. De hele dag achter je bureau is niet echt heel erg goed voor een optimale concentratie.

In dat kader zal ik alle gaan locaties gaan voorzien van een aantal wandelroutes om het kantoor heen. De eerste die ik al heb gemaakt is Goes. Bij het reserveren van de ruimtes staan nu 3 wandelroutes met een link naar de plattegrond.

Het zijn steeds wandelingen in de stad. Uit een ander onderzoek blijkt dat het wandelen in een groene omgeving goed is voor je mentale toestand. Het vermindert de symptomen van een depressie en het helpt je bloeddruk te verlagen.

Zelf krijg ik altijd de meest fantastische ideeën als ik alleen in een drukke stad loop. Je ziet van alles en blijkbaar wordt mijn brein dat zo geïnspireerd dat er allerlei verbanden ontstaan.

Maar wil je echt even je hoofd leegmaken dan is een groene omgeving toch wel het meest ideaal.

Met het plaatsen van links naar wandelroutes bij onze flexruimtes hoop ik een beetje bij te kunnen dragen aan jouw gezondheid.

Ook in de bevestiging die je ontvang na het reserveren van een flexruimte krijg je deze drie routes toegestuurd. Nu alleen nog even bij onze locatie in Goes.

Kijk voor een overzicht van alle flexruimte die we te bieden hebben op https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Linkjes naar verschillende onderzoeken:

Gezondheidseffecten van wandelen https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29858464/

Botdichtheid gerelateerd aan wandelen https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8304358/

Het effect van een stappenteller https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7074998/

Submit your comment

Post Comment