Advertenties van valse adressen worden door het BZK aangepakt

Het adverteren voor valse inschrijvingen

Het Ministerie voor Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties gaat het aanbieden van adressen op internet tegen, zodat fraudeurs hier niet meer hun voordeel mee kunnen doen. Op het internet worden namelijk advertenties geplaatst zoals: “Hierbij bied ik mijn adres aan, u zult ingeschreven worden in de gemeente Arnhem. U heeft zelf toegang tot de brievenbus. U zult geen last hebben van deurwaarders en schuldeisers.” Dit is slechts een voorbeeld, maar hier wordt op grote schaal gebruik van gemaakt door fraudeurs.

Het BZK gaat over tot actieve opsporing

Iedereen behoeft een inschrijving in de basisregistratie. Fraudeurs kiezen er bewust voor om zich in te schrijven op een fictief of illegaal inschrijfadres. Zij willen hier ook best voor betalen. Maar het Ministerie van BZK gaat hier een stokje voor steken. Zij zullen veel bedrijven en personen onder de loep nemen om te kijken of zij enige vorm van fraude plegen. Het agentschap basisadministratie is gestart met het opsporen en in kaart brengen van het illegale adressen aanbod.

Verschillende vormen van fraude

Het BZK ziet voornamelijk drie vormen van internetadvertenties die tot fraude kunnen leiden. Er worden woonadressen aangeboden waar de fraudeurs zich kunnen inschrijven zonder dat zij daar daadwerkelijk wonen. Ook worden er adressen aangeboden waarvan de verhuurder geen toestemming geeft om op in te schrijven. Ook worden er postadressen voor bedrijven en personen aangeboden die niet zijn toegestaan. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan mensen en bedrijven die in het buitenland actief zijn.

Fraudeurs krijgen boetes bij misbruik

Het BZK gaat ook maatregelen treffen om fraude tegen te gaan. Er zullen boetes uitgedeeld worden om ervoor te zorgen dat er minder misbruik gemaakt wordt van het systeem. Wanneer er fraude geconstateerd is zal ook de betreffende gemeente ingeseind worden.

Kies voor een legaal inschrijfadres

Een legaal inschrijfadres heeft veel voordelen. U hoeft zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken over boetes en u komt betrouwbaar over. Kies bijvoorbeeld voor een representatief inschrijfadres van ADD Business Point. Via deze kantoorpanden kunt u bovendien uw post en telefoonzaken professioneel laten regelen. Kijk verder wat wij voor u kunnen betekenen. Voorkom problemen in de toekomst en betaal net iets meer voor een legaal inschrijfadres. Dit zal onder andere bijdragen aan het imago van uw bedrijf.

Submit your comment

Post Comment