Aflevering II: De Slaapgestoordnis

Toen ik thuiskwam en m’n Mustang dan eindelijk kwijt kon op een parkeerplaats drie blokken verder had ik nood aan een warme douche. De sleutels wierp ik op een aanrechtblad van m’n Amerikaanse keuken, linkerschoen de gang in en de rechterschoen verdween ergens in de woonkamer.

Nog steeds onder de indruk over wat Fred me had verteld, besloot ik dan maar om meteen de zenuwen te verdrinken, en schonk me een glas whiskey uit, plaats voor een ijsblokje was er niet meer.

Na een douche van een twintigtal minuten begaf ik me naar de zetel, met de vraag van de dag, wat ga ik deze nacht weer allemaal uitspoken?

Als bij wonder werd ik enkele uren later wakker, in m’n zetel.

Ik kon het haast niet geloven, geen nachtelijk avontuur van slaapwandelen.

De ochtendsigaret smaakte wat vreemd vond ik, maar dacht er verder niet over na, ik liet de koffiemachine lopen en opende m’n Chromebook, dan ga ik maar wat werken, dacht ik bij mezelf.

Toen de koffiemachine een sirene nabootste, en de Chromebook begon te smelten, wist ik meteen dat dit niet zomaar een nachtje was, waar ik braafjes in slaap ben gevallen in de woonkamer…. Genestelde droom, waar ik denk dat ik wakker ben geworden, maar ik slaap nog, in dat geval was ik toch blijven liggen in de zetel, hoopte ik.

Hetzelfde scenario herhaalde zich nog drie keer, met telkens een ander detail dat me deed besluiten dat ik terug niet echt wakker was geworden.

Toen ik dan voor de vijfde keer wakker werd, wist ik onmiddellijk dat het echt was, want ik was helemaal niet meer in de woonkamer van m’n flat op de 11de verdieping.

Ik bevond me in een donker steegje, het was ook nog nacht …

Als routine taste ik mezelf af, geen spoor van een aanwijzing, nog beter gezegd, ik had helemaal niets in m’n zakken, geen portemonnee, gsm of sigaretten.

Waar was ik in godsnaam beland?

Na een blokje wandelen besefte ik meteen dat ik me ter hoogte van de Keizersgracht bevond, in het licht van de enige lantaarnpaal die werkte stelde ik vast dat ik donkerrode vlekken op m’n overhemd had.

Wat was dat nu in hemelsnaam terug … Gedwongen om enkele kilometers te voet te doen, omdat ik ook helemaal geen portemonnee bij had, kwam ik dan eindelijk terug thuis.

De portier van het appartementencomplex waar ik woon keek me strak aan, toen hij de vlekken op m’n lichtblauwe shirt opmerkte. 

Verrekte auto reed in een plas met modder, had ik verzonnen, wat tevergeefs was toen ik kon lezen op z’n gezicht dat hij daar geen bal van geloofde.

Toen de lift, na wat een eeuwigheid leek, dan eindelijk op het 11ste tot stilstand kwam slenterde ik door de gang en opende de deur met de door de portier verschafte keycard.

Het was überhaupt niet de eerste keer dat ik op alle uren van de nacht aan de receptie stond, meestal verward en in een verwilderde staat.

Toen ik dan eindelijk een kopje koffie kon zetten met een apparaat waar geen sirene uitkwam, en m’n Chromebook niet zag wegsmelten na enkele minuten was het daglicht te bespeuren door de spleten van de op afstand bediende gemotoriseerde jaloezie in de woonkamer.

‘Het ochtendnieuws met Bas van Werven … Goeiemorgen beste luisteraars, Reizigers die aankomen op Schiphol krijgen steeds vaker te maken met chaos op de bagagebanden. Er is soms sprake van ellenlange wachttijden voor de bagage van de band komt en koffers raken zelfs zoek. 

Reizigers die aankomen op Schiphol krijgen meteen te maken met chaos op de bagagebanden bij het thuiskomen in Nederland. 

Oorzaak, en hoe kan het ook anders, zou te wijten zijn aan te lage lonen, waardoor er dus een tekort aan personeel zou zijn in de luchthaven….

We gaan de Ochtendspits in met Mac Ayres, met zijn ‘Where U Goin’ Tonight?’, maar eerst nog een oproep van de Amsterdamse politie, deze nacht heeft er zich namelijk een gruwelijke steekpartij plaatsgevonden ter hoogte van het Vondelpark.

Een onbekende vrouw, vermoedelijk van Turkse origine zou het slachtoffer zijn van wat lijkt op een wraakmoord, nadat buurtbewoners haar hebben teruggevonden hebben ze de hulpdiensten op de hoogte gebracht, maar is overleden aan haar verwondingen toen ze aankwamen in het ziekenhuis.

Politie vraagt aan getuigen om zich te melden, volgens een buurtbewoner zou de verdachte een blanke man zijn, die een spijkerbroek en lichtblauw overhemd droeg …’

Hou jij niet van verrassingen. Dan is ons vestigingsadres voor jou de perfecte oplossing. Je bedrijf op je privé adres vestigingen is tegenwoordig echt niet meer nodig. Ons service kantoor is hiervoor de oplossing.

Met 30 locaties door Nederland en verschillende soort gebouwen is er altijd iets wat je aan zal spreken. Maak een offerte via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en start vandaag met een service kantoor of virtueel kantoor van ADD::Flex4you.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment