Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Alle oorlogsvoering is gebaseerd op bedrog

Het houdt niet op de laatste twee jaar, toch? Of misschien is het sinds het begin der tijden gewoon al altijd zo geweest, en lijkt het alsof het nu plots zoveel erger, dramatischer of serieuzer is dan jaren, eeuwen of zelfs millennia voor ons.

Oorlog en bloedvergieten zit in ons DNA, zoveel is duidelijk.

Het doel van elk conflict is de tegenstander te beheersen en hem te overwinnen. Door hun overtuigingen over je capaciteiten te beheersen, kun je hun veronderstellingen begrijpen en dienovereenkomstig een strategie plannen. 

Zoals een bekende vertaling van Sun Tzu het zegt, “alle oorlogsvoering is gebaseerd op misleiding“.

Misleiding omvat het veinzen van zwakte terwijl je sterk bent of het belijden van onwetendheid terwijl je geïnformeerd bent. Je zwak voordoen, onvoorbereid, of klein van stuk, kan je tegenstander in de val lokken en hem vatbaar maken voor misplaatste acties of reacties.

Bijvoorbeeld, een scenario creëren waarin slechts een klein deel van je troepenmacht zichtbaar is, kan tegenstanders misleiden door te denken dat ze je in aantal overtreffen of overwapenen. Als ze onder dat mom een aanval voorbereiden, zullen ze slecht voorbereid zijn op de volle kracht van je strijdkrachten. 

Een ander voorbeeld van de les dat alle oorlogsvoering op misleiding berust, is je tegenstander kleine overwinningen of winsten te laten behalen. Je tegenstander kan het slachtoffer worden van hebzucht of een opgeblazen ego, waardoor zijn strategie verward en belemmerd wordt als de waarheid aan het licht komt. 

Historisch voorbeeld:
Alle oorlogsvoering is gebaseerd op misleiding

Toen een Chinese keizer een strategie uitstippelde voor een aanval op de Han dynastie, die zich met de Hunnen had geallieerd, stuurde hij een verkenner erop uit om de troepen van de Hunnen te verkennen. Tien verkenners keerden terug nadat ze oude en zwakke mannen hadden zien ronddwalen en meldden dat de Hunnen zwak waren. 

Eén verkenner, Lou Jing, zag de plaatsing van deze mannen echter als een list en meldde dat een aanval onverstandig zou zijn. De keizer kastijdde Lou Jing voor dit advies en stuurde een massale troepenmacht naar Hun gebied. 

Lou Jing had gelijk gekregen. De verborgen Hunnen omsingelden de mannen van de keizer en lieten hen een week lang zonder voorraden zitten. Alle oorlogsvoering is gebaseerd op misleiding …

Wereldoorlog I klonk het: ‘Dit is de oorlog die alle oorlog zal beëindigen.’ Niet lang daarna was Wereldoorlog II, en toen de VS die Vietnam en Cambodja platbombardeerde, Noord-Korea, enzovoort.

Henry Kissinger zei “If you Can’t Hear the Drums of War You Must Be Deaf”. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken zei in 2011 enkele zeer schokkende dingen, en volgens Russische media in 2016 waarschuwde de man Putin dat Wereldoorlog III onvermijdelijk werd gepushed door het Westen.

Een ding is zeker, wat je hoort en ziet op het nieuws als ‘doorsnee burger’, is waarschijnlijk voorgekauwde onzin, en de waarheid, die zullen we dan ook nooit achterhalen.

Waar we wel kunnen op voortgaan dat is was Einstein zei.

” I don’t know what kind of weapons World War 3 will be fought with, but World War 4 will be fought with sticks and stones. ” – Albert Einstein

Jij wil er met je bedrijf natuurlijk groter uitzien om de commerciële strijd aan te gaan. Hier heb ik voor jou de perfecte oplossing voor gemaakt: Het servicekantoor of een virtueel kantoor.

Zie hier het filmpje dat ik voor je heb laten maken https://www.addbusinesspoint.nl/service-kantoor/ . Onderaan de pagina vraag je direct een offerte op maat aan

Wil je echt groot het strijdveld op, laat mij dan een speciaal aanbod voor je maken zodat je in 1 klap door heel Nederland bent vertegenwoordigd.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 23 mei 2022