Als XRP de bankiersmunt is, dan is Bitcoin de drugsdealersmunt

Ripple, het bedrijf achter de XRP-cryptocurrency, haalt de laatste tijd de krantenkoppen. Het laatste nieuws van het bedrijf is dat het $ 25 miljoen zal investeren in startups die gebruik zouden maken van zijn producten en diensten.

De producten en diensten van Ripples omvatten xRapid (een product voor snelle grensoverschrijdende transacties), xCurrent (een product voor het verzenden van goedkope en directe grensoverschrijdende betalingen) en xVia (een product voor het verzenden van betalingen vanuit een portemonnee).

XCurrent is een zakelijke softwareoplossing waarmee banken internationale betalingen kunnen verzenden via RippleNet, een netwerk van banken en betalingsproviders die gebruikmaken van Ripple’s technologie. XRapid is een liquiditeitsoplossing voor opkomende markten zoals India, China, Korea, waar u ofwel te veel lokale valuta heeft of niet genoeg.

Voorstanders van crypto’s hebben lang geargumenteerd dat Bitcoin en andere digitale activa, omdat ze een idiosyncratische activaklasse vormen, kunnen fungeren als afdekkingen tegen wilde schommelingen in andere delen van de financiële markt.

Die stelling wordt momenteel op de proef gesteld nu meer speculatieve delen van de markt onder druk komen te staan door de verwachting dat de rente veel sneller dan verwacht hoger zou kunnen worden.

Bitcoin verloor tijdens de sessie van maandag maar liefst 6,5%. De grootste cryptocurrency is bijna 20% gedaald ten opzichte van een all-time high bereikt op 10 november. De prijzen stabiliseerden op dinsdag, waarbij het digitale token ongeveer 2% steeg tot $ 57 420 om 13:59 uur in New York.

Cryptocurrencies worden in India momenteel niet belast, maar belastingbetalers moeten wel hun winsten uit investeringen in crypto aangeven. De regels en voorschriften rond belasting op cryptocurrency zijn nog in een ontluikend stadium en het zal nog wel even duren voor ze vaste vorm krijgen.

Over de belastingheffing op cryptocurrencies in India zei Kristin Boggiano, lid van de Blockchain and Crypto Assets Council (BACC): “Wij denken dat de winsten uit cryptocurrencies die langer dan 36 maanden worden vastgehouden als langetermijnmeerwaarden zullen worden aangemerkt.

De winsten die je over een kortere periode maakt, zullen echter als kortetermijnwinsten worden aangemerkt.

Het belastingtarief op deze winsten zal variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals hoe populair Cryptobeleggingen in India worden, het effect ervan op de nettowaarde van de regering, het effect op de wisselkoersen van INR vs andere internationale, naast verschillende andere dergelijke.

Het is bijna als het whack-a-mole spel, waarbij elke dag mensen proberen het aan nieuwe dingen te koppelen…

Wat bepaalt nu werkelijk de waarde van Bitcoin?

Wat drijft het?

En als elke dag of op korte termijn een ander ding het stuurt – de ene dag is het inflatie, de volgende dag is het technologie – hoe krijg je daar dan je hand rond?

Ondertussen is El Salvador van plan ’s werelds eerste “Bitcoin Stad” te bouwen, aanvankelijk gefinancierd met door Bitcoin ondersteunde obligaties, aldus president Nayib Bukele.

Waarmee hij zijn weddenschap verdubbelt om de cryptocurrency in te zetten als brandstof voor investeringen in het Midden-Amerikaanse land.

“Dit gaat van El Salvador het financiële centrum van de wereld maken,” wist de President nog in een interview te zeggen.

De virtuele munten aanvaarden we voorlopig nog niet als betaalmethode voor de flexkantoren, maar wat nog niet is, kan uiteraard nog komen!

Met virtuele kantoren kunnen we je wel helpen, voor een overzicht van de tarieven voor de diverse diensten die we aanbieden klik je Tarieven voor professionele dienstverlening – ADD Business PointADD Business Point!

Florentijn van den Bos::Flex4You

Submit your comment

Post Comment