Belastingparadijs

Na de Britse Maagdeneilanden, de Kaaimaneilanden en Bermuda komt….Nederland als belastingparadijs naar voren.

Al jaren scoort Nederland hoog op de lijst van belastingparadijzen in de wereld. Maar ja, dat is dan alleen voor de grote jongens van deze wereld en extreem vermogende particulieren.

Wij, als kleine ondernemers, profiteren hier niet van mee. Ja het verhaal is dat het werkgelegenheid oplevert. Vast wel maar dan voornamelijk door de grote accountants- en advocatenkantoren. De Zuid-as vaart er wel bij.

Ook Zwitserland en Luxemburg doen er alles aan om hun belastingvoordelen voor de grote multinationals in stand te houden. Nu dit systeem onder vuur ligt doet Zwitserland er alles aan om zijn “klanten” te behouden en bedenkt gewoon weer nieuwe belastingvoordeeltjes om de bedrijven te compenseren.

Het is overheden er alles aan gedaan om dit systeem overeind te houden. En wij dan?

Dit is oneerlijke concurrentie! Het zou gaan om 26,6 miljard dollar aan winsten die door Nederland die door Nederland gejaagd wordt door de grote bedrijven om daarover geen winstbelasting te moet betalen.

Een mooi voorbeeld is Starbucks. Een gigantische bedrijf en heeft over de hele wereld vestigingen. Schuift maar wat heen en veel met gelden zodat er nauwelijks winstbelasting wordt betaald. Een al helemaal niet in de landen waar ze alleen maar winkels hebben. Maar wel mee profiteren van de Corona voordelen. Een natuurlijk betalen ze gewoon loonheffing en creëren ze banen. Maar ze maken dikke winsten. Een daar betalen jij en ik wel belasting over.

En jij dan, met je restaurant. Jij betaald gewoon de volle mep aan winst belasting. Jij hebt geen mogelijkheden om met buitenlandse filialen winsten af te romen en zo nauwelijks belastingen te betalen in Nederland.

Het kan wel, maar dan moet je wel heel veel moeite doen en je met veel ondernemers verenigen. Maar waarom zou je? 

Ok, belasting betalen is niet leuk, maar wel noodzakelijk om de boel hier draaiend te houden op de standaard die we gewend zijn. Daar heeft onze overheid toch echt geld voor nodig…veel geld.

Corona heeft de overheid veel geld gekost dus dat zal op 1 of andere manier weer terug moeten komen. De teller staat nu op 76,22 miljard dat Nederland heeft uitgegeven aan alle corona maatregelen.

Wil jij op een eenvoudige manier geld besparen. Maak dan gebruik van onze flexibele werkoplossingen. Neem nu het service kantoor. Een adres waar je je bedrijf kan inschrijven bij de kamer van koophandel zonder dat je direct een duur kantoor gaat huren.

Lange contracten kennen we niet, dus je kan per maand van je vestigingsadres af. Maak een offerte op https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en ontdek hoe flexibel en makkelijk jij je bedrijf op 1 van onze 30 vestigingen kunt inschrijven.

Ow ja, wil jij ons adres gebruiken om belastingen te omzeilen? Daar werken we niet aan mee!

Wil je er wel meer over weten hoe dan nu werkt. Ik heb er een leuk filmpje over gevonden: https://www.youtube.com/watch?v=fbQ7GvpwRjo 

Maak er een mooi weekend van!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment