Blockchaindomeinen | Deel 3

Wat is RNS?

RNS is een hiërarchische naamruimte geïnspireerd op DNS. De ontwerpdoelen van RNS zijn:

Een consistente naamruimte bieden die gebruikt kan worden om naar bronnen te verwijzen.

Alle gegevens die bij een naam horen worden met een type gemarkeerd, en zoekopdrachten kunnen tot een enkel type beperkt worden.

RNS labelt alle gegevens met een klasse en het type om parallel gebruik van verschillende formaten voor type-adresgegevens mogelijk te maken.

RNS architectuur

RNS heeft twee belangrijke componenten – RNS Register en RNS Resolvers.

Het Register is een specificatie voor een boomgestructureerde naamruimte en gegevens die bij de namen horen. RNS maakt query operaties mogelijk waarmee specifieke soorten informatie uit een bepaalde verzameling kunnen worden verkregen. Een query specificeert een domeinnaam die van belang is voor het Register en beschrijft ook het soort broninformatie dat nodig is.

RNS Resolvers

Resolvers zijn contracten die informatie van een naam verschaffen in antwoord op verzoeken van cliënten. Resolvers moeten een query direct beantwoorden of de query doorgeven door naar andere resolvers te verwijzen.

Gebruikers, Register, en Resolvers Uitzicht

Zo, we hebben nu een redelijk idee van wat RNS Register en RNS Resolvers doen in het ecosysteem. 

De kijk van de gebruiker: Ze hebben toegang tot het domeinsysteem via een eenvoudige resolver bewerking. De domeinruimte heeft een enkele boom, en de gebruiker kan informatie opvragen uit elk deel van de boom.

De zienswijze van de oplosser: Het domeinsysteem heeft een onbepaald aantal namen. Elke naam is gebonden aan een resolver die rechtstreeks informatie geeft voor een reeks resolvers.

Register’s kijk: Het domeinsysteem is een hiërarchische boom waarin elk blad een eigenaar heeft (contract of account) en een bijbehorende resolver die de vereiste informatie verstrekt

RNS voorwaarden

 Aan twee voorwaarden moet voldaan zijn voordat RNS gebruikt kan worden om naamgevingsinformatie voor een of ander voorwerp te bewaren:

Een mapping conventie die objectnamen en domeinnamen met elkaar verbindt. Deze mapping definieert duidelijk hoe een object benaderd kan worden.

Resource record types en gegevensformaten die kunnen helpen het object te definiëren.

Stappen die gevolgd moeten worden om een bepaald naamrecord te vinden:

  • Bereken de naamhash van de naam.
  • Verkrijg het adres van de bijbehorende resolver.
  • Bepaal of de resolver de gewenste resource record ondersteunt via ERC-165 interface detectie.
  • Ontvang het gewenste resource record.
  • Je kunt de RIF-marktplaats gebruiken om RNS domeinen te bemachtigen. Hier is een eenvoudig artikel dat je door het proces leidt.

RNS Multi-Crypto – De eerste DNS om domeinen van elke Blockchain te beheren

RIF heeft RNS vorig jaar opgewaardeerd tot RNS Multi-Crypto. Het is een eerste-van-ons-kind dienst die domeinen ondersteunt en beheert die van elke blockchain afkomstig zijn. Voorheen kon RNS alleen adressen ondersteunen die op RSK gebouwd waren. Gebruikers zullen nu echter een ongekende flexibiliteit ervaren.

Gabriel Kurman, RIF Strategist, zei over de update:

“Bij RIF is onze visie eenvoudig: de protocollen, hulpmiddelen en bibliotheken bouwen die nodig zijn zodat het RIF Framework massale toepassing van RSK en Bitcoin technologieën vergemakkelijkt. 

Een van de centrale uitdagingen met cryptoassets is van gebruikers te verwachten dat ze met meerdere adressen omgaan die moeilijk te beheren en te onthouden zijn. RIF Name Service Multi-Crypto stelt consumenten in staat om activa feilloos over verschillende netwerken te verplaatsen, wat mainstream adoptie bevordert terwijl RIF’s veiligheidsstandaarden gehandhaafd blijven. We zijn er trots op dat we beginnen te bouwen aan de basis die zal helpen de cryptocurrency, blockchain, en dApp ruimte toegankelijker te maken zonder de voordelen die deze technologieën bieden op te offeren.”

Conclusie – Blockchain Domeinnaamsystemen

Naamgevingsdiensten zijn van cruciaal belang voor de algemene groei van het blockchainecosysteem. Zowel ENS als RNS zijn behulpzame diensten die heel eenvoudig te gebruiken zijn en blockchain domeinnaamsystemen voortstuwen. 

Maar RNS heeft nu een grote voorsprong op de eerstgenoemde door zijn multi-blockchain functionaliteit.

Ook het kunnen vinden van je bedrijf is van cruciaal belang voor je business. En bovendien, niet alleen kunnen vinden, maar ook nog eens een beetje goed voor de dag komen is van levensbelang als je wil dat je business gaat slagen.

De basis is ons service kantoor, dit kan je direct regelen via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/. Maar dan ben je er nog niet.

Je moet je bedrijf aanmelden via Google Mijn Bedrijf om echt goed voor de dag te komen. Gelukkig heb ik hier een handleiding voor geschreven hoe je dat snel en goed kan regelen. Ik heb ook allerlei ondersteunende tools voor je gemaakt die je krijgt als je klant ben of nog moet worden.

Op deze manier gaat je business in no-time als de brandweer,

Maak er een mooie week van!

FLorentijn van den Bos – ADD Flex4you

Submit your comment

Post Comment