De kosten gaan voor de baten uit. De feiten

De kosten gaan voor de baten uit. De feiten

Steeds meer starters maken gebruik van onze diensten.

Het mooie van starters is dat ze altijd extreem kostenbewust willen zijn. Een mooie eigenschap, besparen op de kosten is de eerste winst…zou je denken.

Aan de andere kant gaan de kosten voor de baten uit.

Ik merk altijd heel goed welk starter zich heeft voorbereid en welke minder, uhhh of niet. Jawel ze zijn er. Totaal niet voorbereid de wereld in.

Sommigen zijn zo goed voorbereid en hebben zo’n strak plan dat ze zelfs te vroeg zijn. Ook dat ben ik al tegengekomen.

Dan baal je echt. Je hebt een goed idee, veel geld verbrand in de idee en de markt is er nog niet klaar voor.

Weer anderen open stuk op het feit dat ze geen oog hebben voor de klanten die ze moeten bedienen. De klant gaat zorgen dat jij geld gaat verdienen. Die heeft dus altijd voorrang.

Het moeilijkste onderdeel van al: Communicatie. En dit dan in de breedste zin van het woord. Hoeveel ondernemers hierop stuk gaan.

Het meest ongelooflijke onderdeel waarop het mis gaat is het ontbreken van een businessmodel. Ik merk altijd direct of een starter een plan heeft. Heel veel hebben dit niet.

Dus, er zijn mensen die een bedrijf starten zonder plan…

De vraag is ook nog of je klanten wel op jouw producten of diensten zitten te wachten. De meeste ondernemers hebben geen idee.

En dan de pricing nog een keer. Vaak wordt gekeken naar de concurrentie. Een slecht uitgangspunt. Ze willen daar dan onder gaan zitten met hun prijs. Een wat als een nieuwe concurrent weer onder jouw prijs gaat zitten?

Teamwork lukt de meeste starters wel. Facebook, een vriend, ouders en een oom die het allemaal beter weten. Dit is geen geschikt team!

Running out of cash is een groot probleem voor bijna alle starters. Niet alleen voor starters overigens. Zorg voor voldoende cash: Cash is King!

Eigenlijk de meest belangrijke: Is er überhaupt wel een markt voor je product. Je zal er van staan te kijken hoeveel mismatches er zijn. Marktonderzoek is hierbij essentieel.

Als je klein willen beginnen met een klein budget dan is een service kantoor of een virtueel kantoor voor jou de oplossing.

Je zit nergens aan vast voor een lange tijd, de kosten zijn super laag en je bedrijf is vanaf de eerste dag gevestigd in een mooi kantoorgebouw.

Maak een offerte aan via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en je kan direct een vliegende start maken.

De komende weken ga ik je iedere maandag trakteren op mijn ervaringen per onderdeel dat ik in dit stuk heb geschreven.

Ik hoop dat het jou gaat helpen om je bedrijf een mooie start te laten maken.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment