De strijd om jouw gegevens gaat door

Nog steeds gaat de strijd om jouw bedrijfsgegevens en persoonlijke gegeven in geval van een eenmanszaak of vof door.

Deze keer gaan de data afnemers tot aan de rechter om hun gelijk te halen om jouw gegevens te kunnen verspreiden en er van alles bij te bedenken.

Sinds kort is de Kamer van Koophandel zelf eigenaar van alle data in het handelsregister. Er was een wetswijziging voor nodig om dit te bewerkstelligen.

De data van de ruim 3 meloen ingeschreven bedrijven is goud waard. Miljoenen euro’s verdiend onze spil in het economische verkeer er ieder jaar weer mee.

De Kamer van Koophandel heeft alles te zeggen over de data dit in het handelsregister terecht komt. 

Het is maar de vraag of dat verstandig is. Van Europa mag het maar deskundigen zijn het niet met elkaar eens. Ook de grote data handelaren zijn het hier niet mee eens.

De Kamer zelf vindt het een TOP idee omdat ze zo privacy misbruik van hun data beter tegen kunnen gaan.

Ja, ja, wij van WC eend,…….

De Kamer van Koophandel is nu gedagvaard door de 5 grootste dataverwerkers van het land.

Inzet: Jouw gegevens.

Deze bedrijven verrijken de data van de Kamer van Koophandel met allerlei andere data die weet ik veel waar vandaan komt.

Veelal rangschikken ze Kamer van Koophandel data op een andere, meer logische manier voor hun doelgroep.

Daarover gaan andere databestanden waar jij en ik geen zicht op hebben.

Daarnaast wordt er data van het internet verzameld waarvan het maar de vraag is of het juiste informatie is en of het juist wordt geïnterpreteerd.

Geregeld hoor ik hier schrijnende gevallen over. Informatie waar iemand mee wordt geconfronteerd die totaal niet juist of inmiddels achterhaald is.

Zelf kan je er doorgaans weinig aan doen zonder veel tijd en kosten te maken.

Het lijkt erop dat de KvK het deze keer wel opneemt voor jou en mij. Al blijven gegevens van mensen die een eenmanszaak of vof hebben nog steeds op straat liggen.

Hier is nu eenmaal weinig aan te doen om transparantie te houden.

De beste oplossing is een vestigingsadres te nemen voor je bedrijf in een kantoorgebouw.

De Kamer van Koophandel blijft je data verkopen. Er zijn zelfs mogelijkheden om de data real time af te nemen.

Ze verkopen zelfs het commerciële belang van deze data zodat bijvoorbeeld nieuwe inschrijvingen direct door hun klanten kunnen worden benaderd.

De uitzending van Radar geeft hier wel een goed beeld van hoe eea nu werkt. Zie de link hieronder naar deze uitzending.

Je kan eenvoudig voorkomen dat jouw bedrijfsgegevens worden doorverkocht door de non mailing indicator aan te zetten. Zie de link hieronder.

De beste oplossing is je bedrijf te vestigen op een ander adres dan je privé adres.

Onze vestigingsadressen zijn hierbij de ideale oplossing om je privacy te waarborgen.

Met een service kantoor of virtueel kantoor kan je jouw bedrijf inschrijven op een van onze 30 locaties.

Bovendien kan je ten alle tijden bij ons komen werken, we verzamelen je post die je kan afhalen of we sturen het door of scannen het naar onze beveiligde online omgeving.

We kunnen je zelfs een telefoonnummer leveren en doorschakelen naar je mobiel of 24/7 voor je kunnen aannemen.

Maak kennis met de juiste manier om je privacy te waarborgen en begin met een vrijblijvende offerte: https://www.addbusinesspoint.nl/offerte.

Binnen 1 minuut heb je de offerte in je mailbox. Wil je direct starten. Geen punt. Je kan de offerte online accepteren en je kan dezelfde dag nog je adres bij de KvK aanpassen.

Hou het veilig!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Linkjes:

Zie hier de uitleg van de non mailing indicator (NMI) van de Kamer van Koophandel https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/inschrijven-bij-de-kamer-van-koophandel/jouw-gegevens-in-het-handelsregister/non-mailing-indicator/ 

Met deze link: https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/wijzigen/nmi-formulier/?step=intro kan je de non mailing indicator bij de Kamer van Koophandel aanzetten zodat jouw bedrijfsgegevens niet worden doorverkocht aan derden

Radar heeft enige tijd geleden ook aandacht besteed aan het probleem van de adressen handel https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/zzper-houdt-last-van-ongewenste-telefoontjes-ondanks-maatregelen-kvk/ 

Submit your comment

Post Comment