Deel 24 – Hydrateer jouw business

Deel 24 – Hydrateer jouw business

Deel 24 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.   

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

Nu wil ik hier geen gezondheidsartikel van gaan maken maar ik heb gemerkt dat het drinken van voldoende water zoveel invloed heeft op je dagelijkse presteren dat ik het toch ga doen.

Het is bijna niet meer voor te stellen. Vroeger dronken we alleen maar water. Simpelweg omdat er niets anders was.

Nog steeds blijft water de allerbeste dorstlesser.

Eigenlijk weet iedereen dat dit zo is, maar weinig mensen doen dit ook. Om er meer over te weten te komen wat de invloed is van het drinken van water heb ik een studie van de Iraanse dokter Fereydoon Batmanghelidj gelezen.

Hij heeft er ook een boek over geschreven: Your body’s many cries for water.

Deze man heeft 20 jaar onderzoek gedaan naar de invloed van water op het lichaam. Hij gaat best ver in zijn beweringen hierover. 

Zo zou water helpen om stress en depressies te verminderen en je zou je beter door kunnen concentreren. Daar kan ik wel in meegaan.

Ook zou het schade aan je DNA voorkomen, verhoogt het de doelmatigheid van je bloedcellen, voegt het extra energie toe aan je voedsel en zou het zorgen voor regulering van de lichaamstemperatuur.

Het afgelopen jaar heb ik aan den lijve kunnen ondervinden wat de impact is van voldoende water drinken.

In mijn omgeving zie ik mensen die nauwelijks water drinken. Gewoonweg omdat ze geen dorst hebben.

Had ik nooit veel moeite om water te drinken maar sinds ik geen suiker en maar heel beperkt koolhydraten eet gaat het veel makkelijker.

Sterker nog ik kan de deur niet uit zonder een flesje water. De hele dag door ben ik aan het drinken.

De ellende is dat het water er ook weer uit moet. Mijn advies: drink veel water in de ochtend en bouw het in de loop van de middag af. Dit zorgt voor een betere nachtrust.

De ene wil graag lauw water, de andere weer koud. Mij kan het niet koud genoeg zijn. Ze zeggen dan weer dat het je stofwisseling vertraagd.

Het is lastig om de juiste verhouding te vinden. Ik hou het niet bij. Als ik dorst heb drink ik, anders niet.

Op een niet al te warme dag gaat er zo 1,5 tot 2 liter water naar binnen. Daar komen nog allerlei andere vocht bevallende elementen bij: koffie, biertje, en alles wat nog meer vocht bevat.

Er staat altijd wel een glas water op mijn bureau als ik aan het werk ben. Op deze manier wordt het alleen maar makkelijker om de juiste hoeveelheid te bereiken.

In de loop van de middag ben ik ook wel klaar met het water. Dan gaat er vaak een smaakje doorheen. Dan wordt het water toch wat minder saai.

Het ziet er naar uit dat water drinken al aan een flinke opmars bezig is. In Amerika overtrof in 2017 gebotteld water frisdranken als bestverkopende drank.

In Nederland is dat wat lastiger te meten omdat je hier het water zo uit de kraan kan drinken.

Voor velen is het misschien even wennen om meer water te drinken, maar als je er eenmaal aan gewend bent weet je niet beter.

Zo is het ook met ons servicekantoor. In het begin denk je, moet ik die moeite wel doen, moet ik die kosten wel maken. Maar als het eenmaal loopt en je merkt hoe makkelijk het nu allemaal geregeld is dan wil je niet meer anders.

Post komt direct in een beveiligde online omgeving en je ontvangt zelfs een mail als er post klaar staat. Telefoontjes worden voor je aangenomen en jij belt terug als het jouw past.

Heb je een keer een spreekruimte of werkplek nodig dan is deze voor je beschikbaar.

Op deze manier is een servicekantoor voor veel ondernemers de ideale oplossing.

Heb je nu nog een kantoor dan wordt het de hoogste tijd dit contract af te laten lopen en je bedrijf klaar te maken voor de nieuwe manier van werken.

Regel het vestigingsadres van je bedrijf op de juiste manier en vraag een offerte aan via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/.

Breng jouw business in de juiste flow!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment