Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Deel 30 – De kracht van luisteren

Deel 30 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.   

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

Het spreekwoord spreken is zilver, luisteren is goud blijft nog steeds gelden. Al is een lastige, zeker als je vol enthousiasme je verhaal wil doen.

Spiegel het maar eens naar jezelf. Je kent het vast wel. Iemand die je het gevoel gaf dat de op dat moment de enige persoon op aarde was, die echt betrokken en geĆÆnteresseerd was in elk woord dat je uitsprak. Hoe voelde dat? Vast dat je belangrijk was en je begrepen voelde.

Dan was dat vast een gesprek met mij šŸ™‚

Dit is wel de kracht van luisteren. Naar iemand luisteren is meer dan een sociale bezigheid. Door goed te luisteren geef je jezelf niet alleen de tijd en ruimte om alles in je op te nemen wat je gesprekspartner zegt, je kunt hem of haar ook aanmoedigen om zich gehoord te voelen en om meer open en eerlijk te spreken.

Dit is zo belangrijk om een band met iemand op te bouwen.

Door de telefoon een lastige en ook via Zoom een uitdaging om te doen: Oogcontact. Door goed oogcontact te houden laat je je gesprekspartner zien dat je volledige betrokken en geĆÆnteresseerd bent in wat hij of zij te melden heeft. Een goede richtlijn is 80/20, waarbij je ogen 80% van de tijd de sprekende partner ontmoeten en 20% van de tijd dat je ogen ronddwalen terwijl je informatie verzameld om te bespreken.

Zeker als een gesprek wat langer duurt of als je met de inhoud van het gesprek veel mogelijkheden ziet is het lastig om de aanwezigheid erbij te houden. Gemiddeld spreken we 135 tot 160 woorden per minuut uit, maar ons brein kan wel 400 tot 600 woorden aan per minuut. Dan heb je nog een keer de verbanden die je brein maakt tussen al die woorden. Zeker als je HSP bent dan kan het er nogal wild aan toegaan in je hoofd en wordt het lastig aanwezig te blijven in een gesprek.

Hierdoor kan het lijken alsof je gesprekspartner tegen een muur zit te praten. Je bent zo druk bezig in je hoofd dat je niet eens meer verbale feedback kan geven. Laat af en toe een teken van leven blijken. Wel zo prettig voor je gesprekspartner.

Als je 1 op 1 met iemand in gesprek gaat positioneer je lichaam dan op een manier die een veilige en gastvrije houding creƫert voor hem of haar om openlijk te spreken. Leun een beetje naar voren en trek je schouders naar achteren, vouw je handen voorzichtig in je schoot of op tafel. Met name als je staat, vind ik het handig een omgekeerde handtoren te maken, dus alle vinger tegen elkaar aan waarbij de duimen naar boven wijzen.

Pas je deze relatief simpele tools steeds toe in een gesprek en voer je dit gesprek dan ook nog in 1 van onze 30 locaties dan kan jou gesprek niet meer stuk. Je zult zien dat deze combinatie Goud is. 

Onze flexruimtes kan je direct reserveren via https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/

Maak er een mooi gesprek van. Jij gaat zo je doel bereiken!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 19 mei 2021