Deel 33 – Wat kleren over je zeggen

Deel 33 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.   

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

Vandaag:Trek niet aan wat je wilt, trek aan hoe je je wil voelen.

Eden heeft mij wel leren kleren combineren. Daar waar ik jaren geleden altijd naar 1 vaste winkel met 1 vast merk ging, wel mooi Italiaans spul, en ik daar een aantal keren per jaar met volle tassen naar buiten ging heb ik nu leren combineren.

Allerlei merken gaan door elkaar en de combinatie laat ik afhangen van het moment. Veel minder van de gelegenheid. Niet dat ik in 3-delig onder een bureau ga liggen rollen omdat ik het even moet fixen.

Kleding zegt wel heel veel over je. Aan de hand van de kleding die je draagt hebben mensen vaak in 1 x een indruk over het soort werk dat je aan het doen bent, maar ook over je ambities, emoties en bestedingspatroon.

Er is zelfs een heel nieuw type psychologie gelanceerd. Jennifer Baumgartner heeft er een boek over geschreven: Je bent wat je draagt: Wat je kleding over je onthult.

Een studie van Northwestern University onderzoek een concept dat geklede cognitie wordt genoemd. Onderzoekers omschrijven het in hun rapport als de systematische invloed die kleden heeft op de psychologische processen van de drager. Wat inhoudt wat je kleding tegen je zegt en niet over jou en hoe ze je laten voelen.

De onderzoekers deelden standaard witte laboratoriumjassen uit aan de deelnemers en vertelden sommigen dat het een doktersjas was en sommigen dat het een schilderskiel was. Alle deelnemers voerden dezelfde taak uit, maar degenen die de doktersjas droegen waren voorzichtiger en attenter. Hun acties werden beïnvloed door hun kleding.

Hetzelfde kan voor jou gelden. Je herkent het vast wel. Je zit niet goed in je vel en je zou het liefst de hele dag in bed blijven liggen. Je partner sleept je uit bed en zegt: Kleed je aan! Je zult je beter voelen. 

Als je je op een bepaalde manier kleedt, helpt het je innerlijke zelf te veranderen. Je ziet dat ook bij TV programma’s die een total make over doen. Mensen gedragen zich ineens ook helemaal anders. Zelf acteurs zeggen dat het aantrekken van een kostuum de expressie van een karakter vergemakkelijkt. Dat geldt net zo goed voor het dagelijke leven.

Geklede cognitie geeft wetenschappelijk bewijs voor het idee dat je je niet moet kleden zoals je je voelt maar hoe je je wilt voelen. Welke kleding geeft jou een krachtig gevoel? Sexy? In controle? Rijk? Meneer/mevrouw de directeur? De kleding die je kiest is een boodschap naar de mensen om je heen maar ook naar jou, naar jezelf.

Voor kleding bleef ik tot voor kort altijd naar een winkel gaan. Door Corona werd ik ook gedwongen om online te winkelen. Het is voor mij echt een eye opener geweest. Nu doe ik niet anders meer. Ik combineer echt alles door elkaar en trek uit de kast hoe ik mij voel of wil voelen.

Met een service kantoor krijg je dit gevoel ook voor elkaar. Je straalt de degelijkheid van een grote onderneming uit door je te vestigen in 1 van onze 30 panden. Je telefoontjes worden aangenomen, je post wordt gedigitaliseerd. Dit is de manier hoe je wil dat het gaat. Zo moet het gaan.

Vaak is het realiseren van deze zaken heel duur. Bij ons krijg je dit voor een fractie van de prijs voor elkaar. Je loopt rond in designer kleding voor de prijs van Primark kleding.

Maak je offerte op maat en kies het gebouw dat bij jou past, daar waar jij naar toe wil:
https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/
Neem met minder geen genoegen, ga voor het hoogst haalbare.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment