Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Deel 34 – Het gaat er niet om of je het kunt maar of je het doet

Deel 34 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.   

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

Het gaat er niet om of je het kunt maar of je het doet.

Dit is een les die ik al jaren geleden heb geleerd. Gewoon ervoor gaan. Zo moeilijk is het vaak niet eens. Ok het einddoel dat je inzicht hebt zal misschien niet het makkelijkste zijn maar de kleine stapjes er naar toe vaak wel.

Alle grote projecten die ik doen hebben een eindpunt waarvan ik denk, dat gaat echt nooit lukken. Maar ze lukken keer op keer juist wel. Soms duurt het wat langer dan dat ik mij had voorgenomen maar uiteindelijk lukt het wel.

Alles begin met dromen. Ik focus mij nu even op de business. Je hebt vast ook wel een droom waar je naartoe wilt met je business.

Een ster worden in hetgeen je doet, wereldwijd doorbreken of juist een regionale sterke speler worden in hetgeen je doet.

Als je dit niet een weet dan is het ook onmogelijk om naar dit punt toe te gaan. Hoe onbereikbaar het ook lijkte te zijn. Als je het nog niet weet, ga vanmiddag eens lekker zitten dagdromen over waar je als ondernemer nu naar toe wilt met je bedrijf.

Je droom is het uitgangspunt. Maar ja, dat is vaak te onwerkelijk, althans bij mij wel.

Door je droom in kleine stukjes te knippen ga je het iets makkelijk maken voor jezelf om het ook begrijpelijker te maken. Het meest handige is om dit van de toekomst naar het heden toe doen.

Op deze manier kan je de stappen het meest visueel maken. Beperk je nog steeds tot de hoofdlijnen en ga zeker niet in detail van alles uitwerken.

Nu heb je het raamwerk van de droom die je nu veel makkelijk kan gaan realiseren. Laat dit plan liggen en denk er een tijdje over na. Pak het af en toe weer eens tevoorschijn of vul het aan met ideeën die je tussendoor krijgt.

Na een aantal weken heb je vast een aardig uitgangspunt staan. Het blijft een uitgangspunt. Je kan het nog steeds verder verfijnen of misschien zelfs helemaal veranderen als blijkt dat je er naast zat of als de marktomstandigheden ineens zijn veranderd.

Dit raamwerk is nu eigenlijk een invuloefening geworden. Door alle kleine stapjes 1 voor 1 in te gaan kleuren gaat het je deze keer wel lukken. Simpelweg door het te doen. Hoe onmogelijk het ook lijkt om de volgende stappen in te vullen. Je begin bij stap 1 en je gaat er voor.

Op deze manier heb ik al de meest onmogelijke projecten tot een goed einde kunnen brengen. En soms lukt het ook niet. Maar dan heb je in ieder geval een poging gedaan en je het altijd iets aan de kennis en kunde die je hebt opgedaan of aan de voorbereidingen die je hebt getroffen voor een volgend project.

Dit is een zeer efficiënte manier om uit de standaard “go with the flow” te raken van alle dag.

Wil je ook een keer uit deze flow komen. Mijn persoonlijk coach Johan Baardemans geeft speciaal voor klanten van ADD & Flex4you een online training ontwikkeld: Ontdek het geheim van een doel bereiken.

Wil jij ook weer kunnen laser focussen op een doel, geef je op via https://www.johanbaardemans.nl/ken-jij-dat-ook/ 

Omdat je klant bent kan je gratis deelnemen aan deze online training ter waarde van 275 euro.

Het is alleen maar een kwestie van doen!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 16 juni 2021