Deel 7: Ga altijd uit van je eigen kracht

Deel 7 van mijn verhaal over de lessen die ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd.   

Anderhalf jaar lang heeft deze mateloos krachtige vrouw aan mijn zijde gestaan en mij heel veel levenslessen bijgebracht en inzichten gegeven. Iedere woensdag neem je weer mee in deze mooie reis.

Vandaag wel een heel voor de hand liggend onderwerp…of toch niet helemaal.

Tegenwoordig zitten we veel te veel in ons hoofd. We vergeten te voelen!

Je eigen kracht ga je echt niet vinden door in je hoofd te zitten. Hiervoor moet je toch echt naar je gevoel proberen te gaan.

En dat is verdomde moeilijk. Zeker als je al jaren of misschien al decennia hetzelfde doet.

Je kan je vast wel een situatie herinneren toen je voor een uitdaging stond en je hebt teruggetrokken omdat je het idee had dat je het niet zo kunnen.

Daar ga je al. Je had het idee. Zat je weer in je hoofd. Heb je het ook echt gevoeld. Heb je de tijd genomen om te voelen.

Dat is het nadeel van voelen. Het kost tijd. En die heb je niet. Of beter die wil je niet vrij maken. Je hebt wel betere dingen te doen.

Je moet het gewoon eens proberen. Maakt de eerstvolgende uitdaging weer je aan het twijfelen, laat deze dan helemaal op je in laten werken en neem op basis van je gevoel een beslissing.

In het begin is het zelfs wel lastig om dit gevoel terug te krijgen. Veel oefenen gaat je zeker helpen.

Ik spreek uit ervaring. Al meerder keren heb ik het gevoel gehad dat ik iets niet moest doen maar omdat het verhaal wel leek te kloppen en ik het wel heel graag wilde heb ik toch de stap gemaakt.

Wat denk je. Verkeerde beslissing.

Zelfs bij mensen heb ik dit geregeld. Slecht gevoel. Toch door gaan. Foute boel. Inmiddels weet ik de signalen beter te herkennen en ernaar te handelen.

Er gaat een wereld voor je open kan ik je verzekeren.

Je moet wel in jezelf geloven.

Ook zo bij het stellen van doelen. Deze doelen heb je met je hoofd bedacht. Dat is natuurlijk prima.

Zeker in het begin van het ten uitvoer brengen van je doelen ben je nog gemotiveerd. Je bent er van overtuigd dat je het kunt.

Eén keer een succesje betekent nog niet dat je je doel hebt bereikt.

Als je echt je doelen wil behalen gaat het over hard werken en offers brengen.

Het overwinnen van je eigen gedachten waar je weer snel in vervalt, is misschien wel de grootste uitdaging om je doel te bereiken.

Een bekend uitspraak van Roosevelt: “Geloof dat je het kunt en je bent halverwege”.

Een negatieve mindset of houding die je doet geloven dat iets onmogelijk is zou op de lange termijn alleen maar tegen je werken

Sta in je eigen kracht. Probeer het opnieuw en opnieuw totdat je het gestelde doel hebt bereikt.

Dat je misschien via Rome naar Parijs moet is part of the deal. Jij wil je doel bereiken. Toch? Dan moet je soms een omweg maken om er te komen.

Het geloof in je doel laat je niet vertragen en rusten totdat je het succes proeft

Maar soms komt het zover niet eens. Misschien kom je er halverwege achter dat het een slecht idee was. Je bent in de eerste instantie teveel in je hoofd blijven zitten. Daar pluk je op dat moment de vruchten van.

Er komt vast wel weer een ander doel dat je wilt gaan bereiken.

Falen is altijd moeilijk om te accepteren. Zie het als een kans om te groeien.

Elke succesvolle persoon heeft vele malen in zijn leven te maken gehad met mislukkingen. 

Het blijven proberen heeft hem geweldig gemaakt. Het keer op keer durven te falen en dit als traptreden te gebruiken naar de volgende fase om je dromen waar te maken. Dan ga je uit van je eigen kracht!

Soms heb je geen zin om iets te doen omdat het te moeilijk lijkt. Op zich prima, dan laat je het even rusten. Maar misschien wil je het succes al op zak hebben, maar ben je niet zelfverzekerd genoeg om er naar toe te werken.

Pas dan de “law of attraction” toe. Doe alsof je je doel al hebt bereikt.

Hier moet je wel voor openstaan om het te laten slagen. Het is een beetje zweverig maar het werkt echt. Ik heb het al meerdere malen toegepast en de resultaten zijn fenomenaal. En vaak nog snel ook. Ik ga hier nu niet verder op ik. Misschien in een ander deel.

Maak je zelf ook krachtiger met een service-kantoor. We zijn net gestart met een nieuwe locatie in Apeldoorn: www.addbusinesspoint.nl/apeldoorn. Boek hier direct je spreekkamer of werkplek en vraag een offerte aan voor een service-kantoor of virtueel-kantoor.

Maak er een krachtige dag van!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment