Düsseldorf Digital Nomads — zonder de Digital dan…

Vandaag is mijn ochtend gestart met een wandeling. In ben in Düsseldorf en ook hier is het schitterend weer. Gelukkig wordt het steeds vroeger licht. De zon scheen al heerlijk op mijn gezicht lopend langs de Rijn. Ondanks dat het best vroeg was, was de stad al helemaal tot leven gekomen.

Boten varen af en aan op de Rijn en de massa aan restaurantjes langs het water waren zich al aan het klaar maken voor de dag.

Op de terugweg door het park kom ik ineens andere nomaden tegen … in een tentje. Die komen vast niet flexwerken in Düsseldorf.

Blijkbaar doet dit probleem zich niet alleen in Düsseldorf voor, maar in heel Duitsland. De woningnood is zo groot en de huren zijn zo hard gestegen de laatste jaren dat mensen geen huis kunnen vinden of het helemaal niet meer kunnen betalen. Noodopvang zit vol en is dus het enige alternatief op straat gaan wonen.

Toen ik wat beter oplette, zag je ze op veel meer plaatsen, maar dan niet in tentjes. Bij de metro, bij supermarkten en in de verschillende parken, overal zwervers te vinden.

Ik ben ik Düsseldorf omdat ik vorige week naar een hotel beurs ben geweest in Amsterdam. Hier heb ik de wereld aan ideeën gekregen om binnen mijn bedrijf toe te passen. Zoals je weet ben ik groot voorstander van geautomatiseerde processen en wil ik mijn gebouwen slim maken.

Enigszins vergelijkbaar ben een hotel. Er zijn dan geen hotelkamers maar spreekkamer, coachkamers, flexplekken en behandelkamers. Maar eenzelfde deur met toegang tot het gebouw en de flexruimte.

In een van de discussies die ik volgde, kwam het hotel waar ik nu verblijf voorbij. Een volledige geautomatiseerd hotel. Ook gisteren en vandaag heb ik weer heel veel ideeën gekregen hoe ik kleine stukjes van de techniek die ze gebruiken kan toepassen in mijn business.

Nog even terug naar die andere nomade. De zwerver met zijn tentje die ik onder de brug tegen kwam, had netjes zijn sjaal en jas aan een deurknop gehangen en was naar bed gedaan. Dat vertelde mijn beeld dan toch. Zie ook de foto.

Daar zouden sommige van onze gebruikers van de flexkamers nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Ik ben geregeld verbaast hoe een kamer ineens een volledig nieuwe indeling heeft gekregen. Dat is voor de volgende keer :).

Wil jij ook in alle rust flexibel kunnen werken in 1 van onze ruim 150 kamers voor heel Nederland. Neem dan een kijkje in het aanbod: https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/

Geniet van de mooie dag!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment