Duurzaam ondernemen

ADD Business Point maakt werk van duurzaamheid

De technische mogelijkheden om energie te besparen, als bedrijf én particulier, ontwikkelen zich razend snel. Al jaren zijn wij als ADD Business Point actief om voor jou een zo’n duurzaam mogelijke dienstverlening te leveren. Hierover vertelden wij tot op heden eigenlijk vrij weinig. Om jou als klant te informeren over ons duurzaam ondernemerschap willen wij jou op deze pagina infomeren over onze activiteiten omtrent duurzaam ondernemen. We hebben de ambitie om de meest duurzame aanbieder van flexlocaties in Nederland worden. En dat kunnen we eigenlijk al heel snel realiseren.
Energielabel

Reduceer energieverbruik bij zakelijke panden

(Zakelijke) gebouwen gebruiken ontzettend veel energie en stoten dus CO2 uit. Deze CO2 uitstoot is erg ongezond voor het welzijn ons én natuurlijk van de natuur. Daarom heeft de overheid het initiatief van energielabels ingevoerd. Sinds 2008 zijn energielabels noodzakelijk (verplicht) bij de verkoop of verhuur van een bedrijfspand. Wanneer je dit label hebt laten vaststellen, is dit label tien jaar geldig. Nu in 2018 zijn veel labels verlopen en dienen daarom opnieuw beoordeeld te worden. De huidige energielabels zijn onderverdeeld in klassen: A t/m G voor een bestaande bouw. De nieuwe en zeer energiezuinige bedrijfspanden krijgen de klasse A t/m A++++.

Duurzaam ondernemen

ADD Business Point wilt uiteraard gaan voor flexruimtes en service kantoren in de hoogste energieklasse. Of in ieder geval een groen label. Helaas hebben wij hier maar beperkt invloed op, aangezien wij vaak in een groter verzamelgebouw zitten waar wij niet de eigenaar van zijn. Maar desondanks doen wij ons uiterste best om in alles wat wij doen, zo min mogelijk CO2 uitstoot te genereren.

Een aantal dingen die wij als onderneming al jaren doen aan duurzaam ondernemen:

  • Voor het verzamelen van post werken we alleen met fietskoeriers
  • Wij proberen het aantal gereden kilometers zoveel mogelijk te beperken. Dit doen wij door alleen met lokale leveranciers te werken en het liefst leveranciers die toch al in het gebouw aanwezig zijn
  • Als we dan toch gaan rijden doen we dat met hybride auto’s
  • Interne besprekingen organiseren wij door middel van conference calls
  • In onze kantoren zijn alleen led beeldschermen en verlichting

Energiebesparingen van 2018

Kortom als ADD Business Point doen wij alles aan groen en duurzaam ondernemerschap in simpel te nemen maatregelen die heel veel CO2 uitstoot voorkomen. In het jaar 2018 gaan wij nog een aantal andere maatregelen doorvoeren die onze verduurzaming nóg groter maken.
Denk hierbij aan:

  • Alleen energie verbruik als iemand een flexruimte gebruikt.
  • Computers gebruiken die nauwelijks energie verbruiken.
  • Server warmte gebruik om de ruimtes te verwarmen of te koelen.
  • Introductie van de fietsende coach! Een coachruimte met fietsen die stroom terug levert aan het net.

Het ultieme doel is om onze hele organisatie volledig CO2 neutraal te laten draaien.

Samen verduurzamen wij de wereld

Wanneer jij nog meer ideeën hebt hoe wij als bedrijf nóg beter duurzaam kunnen ondernemen. Laat het ons dan zeker weten. Alle ideeën zijn welkom!