Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

E.M. Phone Home – Elon Musk en Mars

Een stukje nieuws die door de mazen van het net is geglipt rond de kerstperiode van 2021 was dat China een officiële klacht heeft neergelegd bij de United Nations over Elon Musk’s ‘space behaviour’.

Woordvoerder Zhao Lijian van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat twee satellieten van SpaceX, het door Elon Musk opgerichte Amerikaanse bedrijf, in juli en oktober in de buurt van het Chinese station kwamen. Zhao zei dat de astronauten daardoor gedwongen waren uitwijkmanoeuvres uit te voeren.

“Om veiligheidsredenen heeft het Chinese ruimtestation preventieve botsingsvermijdingscontrole toegepast”, zei Peking, volgens de BBC.

Daarop bekritiseerde Peking de V.S. omdat ze onverantwoordelijk zouden zijn.

“De V.S. hebben het weliswaar over het concept van verantwoordelijk gedrag in de ruimte, maar gaan in de praktijk voorbij aan hun verplichtingen krachtens het verdrag,” zei Zhao, Bloomberg rapporteerde.

China bracht op 3 december verslag uit aan de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, en zei dat de V.S. zich niet hielden aan zijn verplichtingen die in het Buitenruimteverdrag staan.

Het verdrag schetst dat de ruimte vrij is voor alle exploratie en dat “staten” (naties) “verantwoordelijk zijn voor nationale ruimteactiviteiten, ongeacht of die uitgevoerd worden door gouvernementele of niet-gouvernementele entiteiten” en “aansprakelijk zijn voor schade veroorzaakt door hun ruimteobjecten”.

Lijkt wel een beetje op de gepeste jongend die aan de jurk van de juffrouw zit te sjouwen tijdens de pauze …

Oh China, niet wenen …

In september haalde Musk nog wereldnieuws met z’n mening tegenover psychedelische drugs.

De Tesla CEO nam toen deel aan een live-interview op CodeCon 2021 en beantwoordde vragen van het publiek over allerlei onderwerpen. 

Toen Field Trip Health mede-oprichter Ronan Levy de microfoon in handen kreeg, deed hij zijn psychedelische plicht en dirigeerde Elon naar een onderwerp dat er echt toe doet.

Trouwens, als we het hebben over trippen in de ruimte, Mycoloog Paul Stamets besprak in augustus van vorig jaar nog de mogelijke buitenaardse toepassingen van paddenstoelen, waaronder het terrasvormen van planeten, het bouwen van menselijke habitats – en psilocybine therapie voor astronauten die wel eens een meerwaarde zou hebben.

Hoe kunnen Aardse paddenstoelen helpen bij de ontwikkeling van menselijke habitats of zelfs hele ecosystemen op andere planeten?

[Planten die terravorming ondersteunen] hebben mineralen nodig, en het koppelen van schimmels aan de planten en brokstukken van mensen [zorgt ervoor dat ze] ontbinden in een vorm die dan rijke bodems oplevert die kunnen helpen bij het genereren van het voedsel dat astronauten nodig hebben. 

Het is veel gemakkelijker om één zaadje te nemen en je voedsel te laten groeien dan een ton voedsel naar de ruimte te brengen, nietwaar? De natuur is ongelooflijk efficiënt in termen van een laadvermogen. Het is veel beter voor de natuur om een lading voedsel te genereren dan voor je raket om een lading voedsel te vervoeren.

Het huidige onderzoeksvoorstel bij NASA kent twee fasen. De eerste behelst het identificeren van de beste schimmelsoorten voor het afbreken van asteroïde regolith. 

Toen we een pluraliteit van schimmelsoorten bij elkaar hadden, was het bereik veel groter dan verwacht. In zekere zin bewijst het gewoon dit hele concept over biodiversiteit.

Deze biodiversiteit tref ik ook steeds aan in ons klantenbestand. Wat een enorme groot aantal verschillende soorten bedrijven zijn klant bij ons. Ik heb al lang zitten dubben hoe al deze bedrijven elkaar kunnen versterken. Heel wat ideeën zijn gelanceerd, maar telkens weer neergestort.

Er is 1 idee dat steeds blijft hangen, maar ik heb geen idee hoe dit wel tot een perfectie missie moet komen. Maar komen gaat het.

Wil jij ook deel uitmaken van het meest innovatieve netwerk van flexwerkkantoren in Nederland. Kijk op het overzicht wat we allemaal in het aanbod hebben via https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/ en overtuig jezelf hoe makkelijk het is een geschikte spreekkamer, coachkamer, behandelkamer of praktijkruimte te vinden.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 22 februari 2022