Een Tevreden en Productieve Kantooromgeving

Bij deze het laatste deel van deze kantoorgerichte bundel. Vanaf maandag zijn we er terug met onze doorsnee verhalen, hoor!

13) Laat licht voor je werken

Niemand wil de hele dag werken onder rijen en rijen tl-verlichting. De meeste mensen zullen je vertellen dat ze beter reageren op natuurlijk licht.

Een oplossing hiervoor is te zorgen voor veel ramen in je kantooromgeving. Ramen laten natuurlijk licht binnen en helpen de behoefte aan elektrische verlichting te verminderen (en zo je bedrijf geld te besparen).

Helaas heeft niet elk kantoor voldoende ramen, zodat iedereen zonder lamp kan werken. ’s Nachts of tijdens bewolkte dagen moet je misschien de fluorescentielampen aanzetten om enig werk gedaan te krijgen.

Je kunt die lampen echter zo installeren dat je kunt regelen hoeveel je er op een bepaald moment gebruikt. Misschien heb je er maar een of twee nodig in het hele kantoor, of een in de rustige werkruimte en een in de samenwerkingsruimte.

Een andere oplossing is het inbouwen van nieuwe technologieën waarmee je kantoorverlichting het natuurlijke licht buiten kan nabootsen. En dat natuurlijke licht verandert naarmate de dag vordert.

Adaptieve verlichting verandert automatisch naar gelang het tijdstip van de dag. ’s Morgens straalt ze koelere tonen uit, terwijl ze ’s middags warmere tonen uitstraalt. Dit kan je team helpen hun energieniveau en concentratie op peil te houden, zelfs bij somber weer.

Voor meer inzichten over het creëren van het beste lichtschema voor je bedrijf, kijk je naar dit artikel van Bond Collective: Kantoorverlichting: Alles wat je moet weten voor je kantoorruimte.

14) Neem natuurlijke elementen op

Wil je dat je team zich gelukkiger, comfortabeler, en productiever voelt terwijl ze aan het werk zijn? Neem natuurlijke elementen op in je kantooromgeving.

Natuurlijke accenten zoals zichtbaar beton, baksteen, houten vloeren, houten balken, en geverfd staal zijn eenvoudige natuurlijke ontwerpelementen die buiten naar binnen brengen, het moreel opkrikken, en je team tot grootsheid inspireren.

Een andere eenvoudige manier om je werkruimte te verfraaien met natuurlijke elementen is door veel planten – zowel grote als kleine – rond het kantoor te zetten.

Je kunt een rij grote planten opstellen om de ene werkplek van de andere te scheiden en vensterbanken aflijnen met kleinere planten om alle harde, vlakke oppervlakken te breken. Je kunt zelfs op alle bureaus een plant zetten om iedereen zijn eigen natuurlijke inspiratie te geven.

15) Ontwerp met modulaire onderdelen

In de meeste bedrijven willen teamleden kunnen werken waar de inspiratie hen opvalt.

Als ze tijdens een pauze met hun collega’s in de lounge zitten te brainstormen, willen ze zich niet naar hun bureau hoeven haasten om de magie vast te leggen. Ze willen een paar oppervlakken bij elkaar kunnen trekken voor een geïmproviseerde werksessie en hun voordeel doen met de visie.

Modulaire en mobiele componenten en meubels maken dat mogelijk. Dit idee strekt zich zelfs uit tot individuele werkplekken.

Rust bureaus uit met zaken als rollende kasten, verstelbare monitorarmen, en andere meubelstukken die teamleden gemakkelijk kunnen verplaatsen.

Als je je werkomgeving inricht met modulaire onderdelen, neem je een hobbel in de workflow weg en maak je het je teams gemakkelijker zich te concentreren op het vinden van oplossingen, dingen gedaan te krijgen, en je bedrijf vooruit te stuwen.

16) Houd je kantooromgeving schoon

Stop de verspreiding van ziektekiemen teken voor een schone en gezonde kantooromgeving

Bureaus, tafels, stoelen, en gemeenschappelijke apparatuur zoals kopieer- en faxapparaten bevatten vaak meer bacteriën dan welk ander oppervlak in het kantoor ook – inclusief het toilet.

Zelfs als je thuis werkt, maar vooral als je met anderen in een kantooromgeving werkt, is het van vitaal belang je kantooruitrusting schoon en kiemvrij te houden.

Zo voorkom je de verspreiding van ziektes die de productiviteit kunnen tegenhouden en het je bedrijf moeilijker maken om vlot en efficiënt te werken.

Maak dan één keer per week alles schoon met een ontsmettingsmiddel en een schone lap om te voorkomen dat je bijdraagt tot de verspreiding van ziekten.

Dus, als je een werkplek zoekt die het geluk en de productiviteit van je team zal verhogen, overweeg dan flexkantoren van ADD Business Point. Je kunt gebruik maken van onze coworking ruimtes, speciale bureaus, en privé kantoren om aan al je zakelijke behoeften te voldoen.

Bezoek onze website vandaag nog en krijg als de bliksem een offerte op maat in je mailbox!

Fijn weekend!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment