Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Elon Musk en zijn Wereld Wijde Web

In een tweet vroeg de vice-premier van Oekraïne aan Elon Musk of hij Starlink internet in het land wilde krijgen, en de in Zuid-Afrika geboren Amerikaanse ondernemer activeerde dat onmiddellijk… waardoor de Oekraïners weer met de wereld verbonden werden.

De Russische invasie heeft de internetverbinding in Oekraïne aangetast, vooral in het zuiden en oosten van het land, maar Mykhailo Fedorov, de vice-premier van Oekraïne, twitterde Musk met de vraag hem te helpen.

“Elon Musk, terwijl jij probeert Mars te koloniseren – probeert Rusland Oekraïne te bezetten! Terwijl je raketten met succes uit de ruimte landen – vallen Russische raketten de Oekraïense burgerbevolking aan! We vragen je om Oekraïne te voorzien van Starlink stations en verstandige Russen aan te spreken om te blijven staan.”

En Musk, de superheld die hij is, maakte het waar!

“Starlink dienst is nu actief in Oekraïne”, antwoordde Musk. “Meer terminals zijn onderweg.”

Starlink is een door SpaceX geëxploiteerde constellatie van satelliet-internet, die dekking biedt voor toegang tot het grootste deel van de Aarde. De constellatie is inmiddels uitgegroeid tot meer dan 1700 en zal uiteindelijk bestaan uit vele duizenden in massa geproduceerde kleine satellieten in een lage baan om de aarde (LEO), die communiceren met aangewezen grondzendontvangers. 

Hoewel de technische mogelijkheid van satelliet-internetdiensten het grootste deel van de wereldbevolking bestrijkt, kan de eigenlijke dienst alleen geleverd worden in landen die SpaceX een vergunning hebben verleend om diensten te verlenen binnen een bepaald nationaal rechtsgebied.

Vanaf februari 2022 is het aanbod van bèta-internetdiensten beschikbaar in 29 landen, met Oekraïne als een van die landen.

Deze stap komt als een reactie op de recente stroomuitval die miljoenen mensen zonder elektriciteit of internettoegang heeft achtergelaten. “
Er zijn ongeveer 10 miljoen mensen in Oekraïne die geen betrouwbare internettoegang hebben, dus we gaan enkele Starlink-satellieten daarboven plaatsen om te proberen dat gat te vullen.

Volgens mij dan toch een marketing stunt die iets te ver gaat, maar goed.

Dat doet die Musk goed. Het bedrijf heeft de tools in handen en gebruikt ze. Zijn bedrijven hebben nauwelijks marketingbudget en ze gaan als een malle.

Een paar weken geleden nog. Ik voor mijn zoon, die een spreekbeurt over Tesla wilde doen. Zo vader zo zoon, ook helemaal fan van Tesla. Ik dacht ze hebben vast wel wat folders en merchandise bij de showroom. Wat denk je? Helemaal niks. Ja, een strijk embleem en een keycord (!). Je leest het goed. Een keycord met een Tesla logo erop. Deze ontging en ontgaat mij nog steeds. Voor de niet kenners. Een Tesla heeft geen sleutel.

Dus het kan wel. Een bedrijf zonder marketing runnen. Ik doen het sinds het ontstaan van mijn bedrijf. Geen euro gaat in advertenties. Er wordt alleen gewerkt met SEO en mond-tot-mond reclame. En natuurlijk een goede backoffice waar vragen en problemen snel worden opgelost. Dit blijkt ook goed te gaan. Kijk maar eens naar de reviews van Ekomi. Een 9,6: https://www.ekomi.nl/klantenmeningen-addbusinesspointnl.html

Wil jij ook klant worden met een vestigingsadres of flexwerkplekken. Begin dan met een offerte: https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/. Je krijgt de offerte direct per mail. Helemaal transparant en zonder poespas.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 7 maart 2022