En weer gaat de bel…

Chris woont inmiddels 3 weken in zijn nieuwe huurwoning. Hij heeft er lang op moeten wachten maar het is hem eindelijk gelukt om bij zijn ouders uit huis te komen.

Het is een mooie dag en Chris is in de tuin aan het werken. Die is nogal verwaarloost achtergelaten door de vorige huurder. 

De bel gaat en Chris schrikt op. Zenuwachtig loopt hij naar de deur. Voordat hij open doet pakt hij het stapeltje post van de deurmat.

“Goedemiddag ik ben deurwaarder en kom voor <bedrijfsnaam>. “

Chris geeft aan dat hij al de zoveelste deurwaarder is die hij de afgelopen 3 weken aan de deur heeft gehad voor dit bedrijf.

Het blijkt het bedrijf te zijn van de vorige huurder. Dit bedrijf heeft een bak met ellende achtergelaten waar Chris geregeld last van heeft.

Deze deurwaarder dreigt zelf met het leggen van beslag op zijn nieuwe spullen. Het bedrijf staat namelijk nog steeds op zijn adres ingeschreven.

Nog steeds hebben veel zzp-ers en kleine bedrijven hun bedrijf ingeschreven op het privé adres.

Dat dit niet altijd handig is heb ik al in andere artikelen geschreven. Met name je privacy is dan een groot probleem omdat adressen door de Kamer van Koophandel aan Jan en Alleman worden doorverkocht.

Maar is er nog een groot probleem waar ik vorige week op werd gewezen.

Als je een huurwoning hebt mag je niet eens je bedrijf inschrijven op je privé adres.

Heb je een eigen woning dan is het heel erg afhankelijk van de geldverstrekker maar in de praktijk zal dit niet het grootste probleem zijn.

In de algemene bepalingen bij de huurovereenkomst van je huurwoning staat opgenomen dat het niet toegestaan is om je bedrijf te vestigen op het adres van je huurwoning.

Met name woningbouwcorporaties zijn hier streng in. Huur je particulier dan mag het niet maar zal er minder snel tegen worden opgetreden. Maar je bent wel in overtreding.

Op zich is dit ook wel logisch. Het is een beetje afhankelijk wat je doet, maar het is geen geval toegestaan om overlast te veroorzaken in de buurt met je bedrijf.

Het is van belang dat de woning voornamelijk wordt gebruikt waarvoor ie bestemd is: Wonen.

Maar bij het voorval dat ik vorige week tegenkwam ging het er toch even wat anders aan toe.

Dit bedrijf veroorzaakte geen overlast in de buurt maar wel bij de volgende bewoners.

En dat is exact de reden waarom verhuurders geen bedrijven hebben willen ingeschreven op hun woningen.

De situatie zoals ik dit hierboven heb beschreven is een waargebeurd verhaal. Maar het staat niet op zich. Een beetje onderzoek levert al snel heel veel vergelijkhbare en soms nog schrijnendere gevallen op.

Je bedrijfsgegevens komen zo op tientallen zo niet honderden websites te staan. En krijg die gegeven er dan nog maar eens vanaf.

De grootste deel van deze website reageert niet eens op verzoeken om gegeven te verwijderen ook al zijn ze onjuist.

Als het bedrijf wordt verhuist dan gaan veel van deze site nog wel mee met de meest actuele data maar zodra het bedrijf wordt beëindigd, of door middel van een turboliquidatie in het geval van een BV of een uitschrijving van de eenmanszaak of vof. Dan blijft het bedrijf geregistreerd staan op het laatst bekende adres.

Dat is ook de reden dat verhuurders dit echt niet willen. Het veroorzaakt nieuwe huurders de eerste maanden tot soms zelfs nog jaren later veel ellende en onzekerheid.

Het is eenvoudig om niet in strijd te zijn met de voorwaarde van je verhuurder van je woning door je bedrijf direct op een vestigingsadres van ADD in te schrijven.

Met een service kantoor of een virtueel kantoor heb je deze zaken snel en eenvoudig ineens goed geregeld.

Neem bijvoorbeeld onze locatie in Emmen.

Hier hebben we op de tweede verdieping in een mooi zakelijke gebouw kantoren waar jij je bedrijf kunt vestigen. En heb je hier een keer een kantoortje nodig dan is deze altijd voor je beschikbaar.

Met een vestigingsadres in Emmen is de vestiging van je bedrijf ineen goed geregeld.

Vraag direct een offerte aan via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/. Je ontvangt dan direct een vrijblijvende offerte per mail.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment