Ervaring is de benaming voor gemaakte vergissingen

Nu we al iets wijzer zijn geworden van de wireframes en mock-ups kunnen we een stapje verder gaan om het concept coderen onder de loep te nemen.

Mocht coderen je wat afschrikken, geen paniek dat had ik ook!

Daarom nemen we het rustig aan, en bouwen we verder op het idee dat we met een mock-up website builder bezig zijn.

Coderen heeft de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt, en is veranderd van iets wat gebruikt werd in computerspelletjes tot iets wat vorm geeft aan de manier waarop we in de moderne wereld leven. 

Dit betekent dat het nu een uitstekend moment is om te leren coderen voor beginners.

Vrijwel elk apparaat, elk elektronisch voorwerp en elk modern stuk gereedschap bevat op zijn minst een klein beetje code. 

Naarmate het aantal gebruikssituaties voor coderen toeneemt, zal ook het aantal beschikbare coderingsbanen blijven groeien. 

Om te beginnen lijkt het me relevant om coderen even te definiëren. De meeste programmeurs zullen het over eens zijn dat we coderen kunnen beschrijven als:

‘De handeling van het schrijven van code die gecompileerd wordt tot programma’s, die door een computer of een codelezer uitgevoerd kunnen worden, en die een specifieke functie of reeks functies heeft’.

Hoewel coderen relatief gemakkelijk te leren is in vergelijking met veel andere technische vaardigheden, is het toch iets wat mensen afschrikt.

Op het eerste gezicht lijkt het ingewikkeld, verwarrend, en heel, heel moeilijk onder de knie te krijgen. Ik bedoel, hoe ga je een website leren coderen als je geen enkele programmeerervaring hebt?

Ik heb voor mezelf enkele stappen opgeschreven die ik graag met je deel!

Stap 1: Bepaal waarom je wilt leren coderen

Met wat voor soort vaardigheden wil je eindigen. 

Wil je een websiteontwikkelaar worden? 
Of wil je misschien liever mobiele apps kunnen bouwen of in de software-engineering werken? 
Hier moet je goed over nadenken, want het zal grotendeels de talen dicteren die je gaat leren.
Waarom wil je leren coderen? 
Is leren coderen gewoon iets wat je interesseert en dat je in je vrije tijd gaat doen? 
Of is programmeren iets waarin je later een carrière zou willen maken?
Hoeveel tijd en geld je kunt besteden. 

Als je maar een paar uur per week kunt besteden aan leren coderen, heeft het waarschijnlijk niet veel zin je in te schrijven voor een intensieve cursus. 

Op dezelfde manier zul je, als je aan een intensieve cursus met ondersteuning wilt meedoen, bereid moeten zijn daarvoor te betalen.

Identificeer en schrijf je coderingsdoelen op en bewaar ze ergens veilig. Deze zullen al snel de basis vormen van je reis van beginnend tot meesterlijk codeur.

Stap 2: Kies de juiste talen

Als je bijvoorbeeld wilt leren hoe je een website codeert, moet je talen leren als HTML, CSS, Java en JavaScript.

De ontwikkeling van mobiele apps vereist evenzo Java (voor Android) of Swift (voor iOS). 

Stap 3: Kies de juiste hulpmiddelen om je te helpen leren

Nu we een paar van de populairste talen hebben bekeken om je te helpen ontdekken hoe je moet coderen voor beginners, is het tijd om te kijken naar de beste manieren om ze te leren.

Online codeercursussen zijn een van de beste manieren om een gevoel voor een nieuwe programmeertaal te krijgen.

Stap 4: Download een code-editor

Hoewel veel online cursussen je code laten schrijven in een code-editor direct in je browser, moet je je realiseren dat dit niet is hoe het in de echte wereld werkt. 

Zodra je je online cursus hebt afgerond, zul je je code rechtstreeks in een code-editor moeten gaan schrijven, dus het is een goed idee om nu te beginnen oefenen om dit te doen.

Stap 5: Oefen in het schrijven van je programma’s

Als je eenmaal een basiskennis hebt van je gekozen taal, moet je beginnen met het maken van je programma’s en projecten. 

Hoewel je misschien het gevoel hebt dat dit nu nog ver weg is, zul je verbaasd zijn hoe snel je vorderingen maakt als je eenmaal begint te leren.

Stap 6: Sluit je aan bij een online gemeenschap

In je eentje de fijne kneepjes van het leren coderen voor beginners doorkruisen kan erg moeilijk zijn. Er zullen momenten zijn waarop je steun nodig hebt.

Stap 7: Hack de code van iemand anders

Als je eenmaal een vrij goed idee hebt van hoe je in een bepaalde taal moet coderen, is het tijd om dieper te graven. Een van de beste manieren om te blijven leren en je kennis van een programmeertaal te versterken is de code van iemand anders uit te pakken.

Zoek ergens een programma of codebestand – GitHub is een prima plek om te beginnen – en open het in je code-editor.

Werk de code door en zorg ervoor dat je elke regel begrijpt en wat de functie ervan is. Voeg commentaar toe als dat nodig is. 

Als je iets ziet waarvan je denkt dat het efficiënter kan of waarvan je denkt dat je het kunt verbeteren, verander het dan.

Gelukkig heb ik een mannetje gevonden die zorgt dat de software die we zelf hebben ontwikkeld stabiel draait. Ieder dag wordt er wel aan gesleuteld en soms valt er daardoor iets om aan de achterkant.

Dan werkt het even niet.

Zo ook het toegangssysteem dat we in Tilburg hebben gemaakt. Met 1 pas kan je nu parkeren, langs de voor- en achterdeur naar binnen en straks kan je nog koffie krijgen ook met deze pas.

Straks ja. De machine is onderweg. Geen senseo koffie meer maar een heuse Lavazza machine met ditto bonen. Dat is nog eens lekkere koffie!

Even swipen met je passie en lekker koffie. Ik laat je weten wanneer de machine draait. Moet je zeker een keer op de koffie komen.

Op veel locaties kan je ook post ophalen met je pasje. Dat lukt dan nog net niet in Tilburg. Dat komt omdat we hier de nieuwste techniek gaan uitproberen die we nu aan het maken zijn.

Je kan dan niet alleen post in je brievenbus krijgen maar ook pakketten in een kastje laten stoppen. Mooie technische oplossingen die we steeds verder ontwikkelen in eigen huis.

Wil jij ook van dit soort innovatieve toepassing gebruik maken om jouw business nog makkelijker te draaien. Als je dit jaar nog klant wordt in Tilburg of 1 van de 29 andere locaties kan kunnen we een deal maken.

Maak alvast je offerte via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en bel of mail mij voor een mooie eindejaarsdeal.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4You

Submit your comment

Post Comment