Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Het aantal faillissementen blijft maar dalen in Nederland

Het aantal faillissementen blijft maar dalen in Nederland. In Zeeland zijn er in de maand juni zelfs geen faillissementen uitgesproken.

Gezien de huidige omstandigheden waar we in zitten vind ik dit een opmerkelijke situatie. Historisch gezien zijn er nog nooit zo weinig bedrijven op de fles gegaan. 

Maar waarom?

De steunmaatregelen hebben natuurlijk een grote duit in het zakje gedaan Hiermee zijn schijnaar 5.300 faillissemneten voorkomen en hebben 230.000 mensen hun baan kunnen behouden. Door de overheidssteun hebben deze mensen hun baan behouden en hebben ze alleen uren moeten inleveren.

Dus het ziet er naar uit dat alle economische maatregelen die de overheid heeft getroffen wel zijn uitwerking hebben zoals het is bedacht. Al hoor ik de laatste tijd ook nogal wat geluiden dat het laatste steunpakket maar moeizaam wordt verstrekt en dat er vreemde vragen worden gesteld bij de toekenning van deze steun.

Waarschijnlijk zal de flexibiliteit en het doorzettingsvermogen van de Nederlandse ondernemer een nog grotere rol hebben gespeeld bij deze cijfers. Wij geven niet zomaar op.

In Nederland doen we het beduidende beter dan in de rest van Europa sinds corona. In Roemeniƫ en Spanje gaat het echt de verkeerde kant op. Maar ook in Belgiƫ, Frankrijk en Duitsland zijn er beduidende minder faillissementen. Maar de daling is niet zo sterk als in Nederland.

In deze landen is wel een aparte regeling gemaakt dat bedrijven die voor corona nog wel gezond waren niet zonder meer failliet konden worden verklaard.

In Nederland hebben we sinds begin dit jaar de Wet Homologatie Onderhands Akkoord, kortweg WHOA. Met deze wet kunnen in basis gezonde bedrijven hun schulden saneren. Deze wet is niet speciaal voor corona in het leveren geroepen, wordt al 12 jaar aan gewerkt. Corona heeft wel gezorgd dat deze wet sneller is goedgekeurd.

Met mijn business merk ik ook duidelijk dat mensen weer zin hebben om buitenshuis te gaan werken. In de weken voor de vakantie periode schoot de bezetting van de flexkantoren ineens omhoog. Zelf in de doorgaans rustige vakantieperiode blijft de bezetting hoog in vergelijking met andere jaren.

We hebben zelfs extra kantoren moeten inkopen om aan de vraag te voldoen. Dit zullen we steeds doen als de vraag toeneemt. In bijna alle gebouwen hebben we extra capaciteit beschikbaar om tijdelijk je van een extra werkplek te voorzien maar als dit structureel nodig is of de bezetting zo hoog is zullen we het flexkantoren netwerk verder uitbreiden.

Kijk voor het volledige aanbod van locaties en kantoren op de site https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/ Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 22 juli 2021