Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Het geheim van de broers

Gordon Petrie is inmiddels al een oud baasje. In zijn jongere jaren was hij volgens eigen zeggen een van de top 10 bergbeklimmers uit zijn generatie.

Inmiddels heeft hij standaard een bekraste groene fles zuurstof bij en krijgt het met enige regelmaat wat pufjes zuurstof. Het bergbeklimmen zit er voor deze 89 jarige outdoor bikkel niet meer in.

Gordon en zijn broer Ross hebben volgens eigen zeggen alles waar een top op zit beklommen, tot gebouwen aan toe.

Ross, inmiddels ook al op de respectabele leeftijd van 85 jaar kan uren over deze tijd vertellen. Hij herinnerde zich de zomers van zijn jeugd die hij doorbracht in de schaduw van de Mount St. Helens aan het Spirit Lake. Op 13 jarige leeftijd heeft hij daar zijn eerste berg beklommen, 9.677 meter. Inmiddels heeft hij hem zo’n 50 keer beklommen.

Maar Ross heeft een geheim voor Gordon dat hij al 74 jaar met zich meedraagt maar nog nooit heeft opgebiecht.

Het was 1947 en Ross bracht ieder zomerweekend door in Timerline Lodge. Niet dat hij dat zelf wilde maar het was een verplichting van de Oregon State University waar hij studeerde als bosbouwstudent. In de zomer werkte hij voor de US Forest Service, waardoor hij minder tijd had voor de vereiste 6 maanden werkervaring op zijn school.

Alle weekenden moesten ze in de buurt blijven voor het geval en brand uitbrak.

Twee van Ross’ vrienden en Gordon hadden het idee gekregen om in een tentje op de top van Mount Hood. Toen Ross van het idee hoorde kreeg hij een ideetje.

Op die zaterdagavond kocht Ross een liter melk in een glazen fles en de krant van die dag, gedateerd 17 augustus 1947. Het was ten tijde van de Griekse burgeroorlog. De nacht was maanloos en windstil.

Rond middernacht is hij de berg opgegaan want het plan was om net voor zonsopkomst op de berg te zijn. Op de top lag een korst van bevroren sneeuw waardoor zijn stijgijzers te veel geluid maakte. Hij trok zijn stijgijzers uit en sloop hij naar de tent. Daar stopte hij de krant onder de lus van de tentharing met de melk erbij in de sneeuw.

Ross was door niemand opgemerkt en hij zetten zijn daling weer in naar beneden.

Bij zonsopkomst werden de jongens op de top van de berg wakker en waren uiteraard verbaast over de krant en de inmiddels bevroren melk. 

Het verhaal verspreidde zich, maar niemand wist wie dit had gedaan. Tot vandaag.

Jij wil je post natuurlijk snel en zonder al deze moeite ontvangen. Ben je nu op vakantie en wil je toch al je post inzien. Wij scannen al je post naar een beveiligde omgeving zodat je overal waar je bent over je recente post kan beschikken. Zelfs op de 3.429 meter hoge Mount Hood

Je geeft voor je vakantie door dat je je post door ons wil laten verwerken en wij zorgen ervoor dat je een mail krijgt als er post voor je klaar staat.

Dit is niet alleen handig voor op vakantie. Dit is altijd handig. Direct al je post in een online archief en zelf heb je geen last meer van het scannen. 

Je kan zelfs brieven versturen via ons postsysteem.

Wil jij dat ook? Kijk op https://www.addpost.nl/offerte/ en vraag een offerte aan.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 13 juli 2021