Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Hoe is ADD Group ontstaan?

Florentijn van den BosDat ondernemerschap niet altijd over rozen gaat, dat weet ik als geen ander. Maar hoe tegenslagen zich omzetten naar (her)nieuwde energie en kansen heb ik ook kunnen ervaren. Middels dit verhaal wil ik jou meenemen in het verhaal over hoe ADD Group is ontstaan.  Voordat ik met ADD Group ben gestart heb ik eerst 10 jaar met cijfers gewerkt en adviezen gegeven in een beleggingsonderneming. Ik had de verantwoording over heel veel personeel en werkweken van 80 uur waren niet uitzonderlijk. Wat heb ik genoten van deze mooie tijd waarin mijn eigen beleggingsstrategie massaal werd omarmd door mijn klanten door financiële instellingen. Mijn verhaal en strategie zorgde letterlijk en figuurlijk voor volle zalen waarbij ik mijn strategie uit de doeken kon doen. Ik heb zelfs bedrijven overgenomen om verder te groeien. Wat kreeg ik een energie van deze mooie ontwikkelingen. Toch heb ik ook zeker in deze periode tegenslagen gekend. Tegenslagen waarin ik op de verkeerde mensen vertrouwde. Maar ook een prachtige periode in mijn leven waar hele mooie mensen heb leren hebben die mij kennis en kunde hebben bijgebracht waar ik tot op de dag van vandaag profijt van heb.

De tol van het vele werken

Afgaande op het voorgaande verhaal zou je haast zeggen: dit is toch fantastisch! Dat klopt! Maar als donderslag bij heldere hemel voor mij kwam de klap: “Burn-Out”. De 80-urige werkweken gingen hun tol eisen. Ik heb in deze periode mijn bedrijf verkocht en ik heb twee jaar de tijd nodig gehad om te herstellen. Een tijd waarin ik kon nadenken over wat ik belangrijk vond in het leven. In deze ‘herstel’-periode heb ik enkele ondernemers geholpen om een bedrijf op te starten of juist ondernemers geholpen die dik in de problemen zaten. Vanuit deze hulp werd het idee van ADD geboren. Want alle ondernemers die ik hielp liepen tegen dezelfde problemen aan. Ze wilden gebruik maken van faciliteiten die te duur waren. Hierdoor kwamen ze in problemen of werd het té duur om een bedrijf te starten. Ik had heel sterk het gevoel dat dit beter en bovenal goedkoper kon. Een idee om ondernemers te helpen met het verlagen van hun kosten zonder in te boeten op hun professionaliteit. Flexibiliteit was hierbij een zeer belangrijk speerpunt! Dit idee werd uiteindelijk ADD. Ik wilde namelijk iets toevoegen aan bedrijven. ADD Something To Your Company!

De 5 pijlers van ADD Group

Vanuit mijn ervaring waarin ik bedrijven ging helpen met hun start of het oplossen van hun problemen, kwam ik op 5 belangrijke pijlers.
  • huisvesting
  • telefonie
  • telefonische bereikbaarheid
  • digitalisering van post en documenten
  • marketing
Uiteindelijk heb ik de eerste opgesplitst in vaste huisvesting en flexibele huisvesting en is de laatste, marketing, vervallen omdat dit altijd maatwerk is.

Flexibiliteit en ondernemerschap

Prachtige ideeën en waardevolle pijlers waarin flexibiliteit en ondernemerschap voorop stonden. Dit heeft geresulteerd in het feit dat ik in 2008 van start ben gegaan met ADD (Group). In de afgelopen 10 jaar is ADD (Group) uitgegroeid tot een bedrijf dat ondernemers écht helpt en met ondernemen en met geld besparen. Vaak kampen bedrijven met de randzaken van bedrijfsvoering. Ik help bedrijven bestaande hun bestaande of nieuwe processen te optimaliseren, te outsourcen en te automatiseren.

Full-service flexibele dienstverlening

ADD Group is telecomprovider in Nederland en België en levert in meer dan 60 landen telefoonnummers. Ook is er in de afgelopen decennia een netwerk van zo'n 30 flexwerk centra ontstaan. Customer Care kan ik voor mijn klanten ook afhandelen in het call center waarin er namens de bedrijven gesprekken aangenomen en sales gesprekken gevoerd worden. Maar ook aftersales gesprekken of technische support afhandelen. Omdat eenvoud bij mij voorop staat beschik ik over geavanceerde software om post- en documentstromen mee te managen en te digitaliseren.

Geen medewerkers, maar een online strategie

Wellicht krijg je het idee dat er nu een heel team aan mensen in dienst is van mijn bedrijf. Niets is minder waar. ADD Group draait alleen op een online strategie en op mij als persoon. Geen van mijn bedrijven heeft iemand in dienst. Alles is uitbesteed aan mensen of bedrijven die zijn gespecialiseerd in een specifiek deelgebied dat ik nodig heb. Dit betekent dat ik een (extern) team heb samengesteld met mensen die verstand van zaken hebben. Zij worden afgerekend op de eenheden en doelen die we hebben afgesproken. Door alle kleine beetjes te bundelen en handige combinaties te maken ontstaat 1 groot geheel. Dat is het ADD Concept. Door slimme automatisering zijn deze kleine beetjes ook te managen met als uiteindelijk resultaat een goedkope en flexibele maar uitstekende dienstverlening.

Werken waar je wilt en waar nodig is

Ook voor ADD (Group) geldt: ik heb geen eigen kantoor. Ik werk daar waar het nodig is. Dit levensverhaal bijvoorbeeld heb ik geschreven in een huisje van de rand van het bos. Het bedrijf is zo gestroomlijnd dat het voor mij mogelijk is de ene week te werken en de andere weer te inspireren en te creëren. Misschien kunt jou dit niet maar ik kan het iedereen aanraden om dit ook een aantal keren per jaar te doen.

Positieve feedback en behoefte uit de markt

Dat bedrijven de behoefte hebben aan betaalbare en flexibele dienstverlening blijkt uit het feit dat ik reeds meer dan 300 reviews van klanten heb ontvangen waarin zij een dikke 9 voor de dienstverlening geven. Niet alleen vinden deze klanten betaalbaar en flexibel belangrijk, de kwaliteit is ook nog eens uitstekend!

Wat is jouw verhaal?

Ik vind het altijd zeer inspirerend om een verhaal achter ondernemers te horen. Wellicht heb jij ook een mooi verhaal over jouw ondernemers carrière. Ik zou het zeer op prijs stellen als jij jouw verhaal met mij wilt delen. Misschien kunnen wij elkaar helpen om ons moeilijke beroep iets makkelijker te maken: ONDERNEMEN.

ADD Business Point Florentijn van den BosDe toekomst en meer inspiratie?

Omdat een bedrijf altijd organisch verder groeit, werk ik mijn verhaal gaandeweg steeds bij. Zo heb ik nu een focus op nog verder automatisering van het plannen van flexibele werkplekken. In deze turbulente tijd ontzettend belangrijk. Wil jij ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van mijn bedrijf? En wil jij geïnspireerd worden met ondernemers tips? Meld je dan aan door hieronder je naam en mail adres achter te laten. Ik hoop dat ik jou ook mag inspireren en dat jij mij wilt inspireren! Met ondernemende groet, Florentijn van den Bos

Wil je meer weten wat ADD voor jou kan betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.