Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Inspiratie week

Deze week de tweede mail over hetgeen ik van mijn levenscoach Eden heb geleerd. Anderhalf jaar lang heeft zij aan mijn zijde gestaan. 

Eden is een mateloos krachtige vrouw met heel veel levenservaring die mij heel veel inzichten heeft gegeven.

1 van de lessen die van Eden heb geleerd is om mijn tijd anders in te delen. Ik merkte na verloop van tijd in de anderhalf jaar dat Eden aan mij zij heeft gestaan dat ik te weinig tijd nam om na de denken over de richting die ik op wilde maar ook het overdenken van de uitgezette paden. Ook mijn verschillende websites hebben content nodig maar wanneer bedenk je nu echt goede content. Doorgaans niet door achter je bureau te zitten.

Het idee was geboren om een inspiratieweek in te lassen afgewisseld met een werk week. Dit leek een goed idee maar naar een aantal weken dit te hebben uitgeprobeerd en mijn draai hierin te vinden is het een wereld idee. Tijdens een inspiratie week ga ik er wel op uit. Niet zomaar thuis blijven zitten. Dit leidt teveel af en ga je snel terug in de oude gewoontes van alledag.

Wat niet is geschrapt zijn de 2 x 1 uur klanten contact. Ik wil steeds actief contact houden met jou als klant en je kan mij ook steeds bellen of appen. De computer zit altijd in de rugzak.

Wat je allemaal kan gaan doen om inspiratie te krijgen:

 1. Verander van omgeving. Dat is wat ik steeds doe. Tot op heden ben ik steeds naar een andere plek gegaan. Ik heb hier zoveel inspiraties opgedaan dat ik nu wel even tijd nodig heb om het uit te werken. Voor mij werkt dit dus heel goed. Wissel ook van omgeving. Ga de ene keer de natuur in en de andere keer juist naar een drukke stad.
 2. Blogs, de autobiografie of andere artikelen lezen van de mensen die je inspireren. Elon Musk is voor mij een enorme inspiratiebron. Niet dat ik naar de naam wil maar zijn manier van denken is fantastische. Geregeld lees is stukken van of over hem. Ik heb hier al mooie dingen uitgehaald.
 3. Leer iets nieuws. Ik ben ik helemaal out of the box gaan doen: Zingen. Nooit gedaan maar het is fantastische. Ik heb nog wat lessen te gaan maar ik zal je mijn resultaten delen als het zover mag komen. Maar je kan natuurlijk ook een andere taal leren, een nieuwe sport gaan beoefenen of een muziek instrument gaan bespelen
 4. Maar een vision board. Uit een stuk hout heb ik een wolk gezaagd en geschilderd met magneetverf. De planning heb ik hier met plaatjes opgeplakt en hierbij een vision book geschreven hoe ik eea moet gaan bereiken. Werkt echt top. Sinds ik dit weer opnieuw ben gaan gebruiken zijn er dingen gebeurt die ik eerder niet voor mogelijk had beschouwd. Dit werkt goed. Je hebt hier ook apps voor maar is ga toch voor het echt bord.
 5. Bezoek een boekwinkel of bibliotheek. Niet mijn eerste keuze maar als ik er eenmaal ben ik kan voor een uur of langer wegdwalen in tijdschriften en boeken. Je komt echt tot mooi inzichten.
 6. Schrijven, schrijven, schrijven. Zorg dat je altijd iets te schrijven bij hebt. Ideeën komen op de meest vreemden moment en kunnen soms ook ineens weer we zijn, zo snel als ze gekomen zijn. Snel op schrijven dus.
 7. Verdiep je in je hobby en sport. Op deze manier kan je zoveel meer eruit halen en kan je er veel meer van genieten. Maanden geleden ben ik gestopt met het eten van koolhydraten. Ik heb mij helemaal in deze materie verdiept voordat ik begon zodat ik een weloverwogen keuze kon maken. Nog steeds verdiep ik mij geregeld in deze materie om nieuwe ideeën te krijgen.
 8. Ga experimenteren. Maakt niet uit in wat voor een business zit maar ga eens met iets experimenteren. Maar er een paar uur voor vrij en probeer gewoon iets. Misschien wordt het niets maar misschien krijg je een eureka moment. Als het niet direct iets wordt blijf het proberen. Vraag ook creatieve vrienden of collega’s of misschien wel concurrenten naar hun experimenten of creatieve uitspattingen.
 9. Luister naar een heel ander soort muziek en zal merken dat je hierdoor in een heel andere mood komt. Het is misschien niet heel comfortabel om ineens naar klassiek of jazz te luisteren maar soms moet je ook even buiten je comfort zone gaan om nieuwe ontdekkingen te doen.
 10. Mediteren. Voor het slapen gaan mediteer ik altijd een klein stukje via de Meditation moments app. In het begin vond ik het wat zweverig maar nu ik er aan gewend ben is het een vast onderdeel van mijn avondritueel geworden. Bij deze app krijg je ook nog iedere ochtend of na het beluisteren van een meditatie een inspirerende quote
 11. Volg mensen op social media die je inspireren. Denk hierbij aan de meest uiteenlopende criteria: ondernemerschap, uiterlijk, visie, durf, kleding, sportief, en je bedenkt er van zo nog wel wat
 12. Geef jezelf de tijd. Voor mij de allermoeilijkste. Het is zo lekker om de tijd voor jezelf te nemen. Maar er is altijd wel iets te doen. Probeer het een keer. Een dag zonder verplichtingen en te doen wat op je af komt. Inspiratie komt als je het niet verwacht. Gewoon een hele regenachtige dag in bed blijven en weer in slaap vallen wanneer het uitkomt. Een keer per jaar moet toch wel kunnen?
 13. Kom uit je comfortzone. Een open deur, ik weet het. Maar het werkt wel. Laat je een keer verleiden om totaal iets out of the box te doen. Dit kan op allerlei gebieden zijn. Zo ben ik bijvoorbeeld gaan zingen. Of het wat wordt valt nog te bezien maar ik ben er wel aan begonnen.
 14. Kijken naar films. De meeste inspiratie haal ik uit documentaires. Uit een gewone film doorgaans niet.
 15.  Schrijf het op! Man, man, man wat schrijf ik veel. Dit is eigelijk pas de eerste keer dat ik het ook per e-mail en op social media zo massaal deel. Ik heb 3 boeken waarin ik schrijf: 1. iedere dag in mijn succes dagboek. Hier gaan alle succes van de dag in en nog wat andere dingen 2. Het ideeënboek. Hierin werk in mijn visionboard verder uit en komen alle ideeën in. 3. Hier gaan de aantekeningen in van cursussen, therapieën en trainingen.
 16. Vraag naar andermans levenslessen. Neem er de tijd voor mensen vertellen graag dit soort verhalen. Vergeet zeker je pen en papier niet of beter nog neem het op en luister er later opnieuw naar. Wel even vragen of je het mag opnemen. Hier krijg je zeker ideen door. Stel ook vragen die je direct aan je eigen business kan koppelen.
 17. TED talk. Gewoon doen als je wat tijd hebt. Verwacht er niet te veel van. Maar je weet nooit. Inspiratie komt als het niet verwacht.
 18. Ga terug naar de natuur. Dit is mijn favoriet. Flinke wandeltochten maken om inspiratie op te doen of even helemaal tot mezelf komen zonder welke gedachte dan ook en de volgende dag komen de ideeën weer aan waaien. Door 1 te worden met de natuur gebeuren er magische dingen. Loop ook eens met blote voeten door het water of door het gras en geniet van de omgeving. Je zal er helemaal door tot rust komen.

Je kan natuurlijk ook iets anders gaan doen, vrijwilligerswerk. Hier ben ik net mee begonnen. Een zorgboerderij in de buurt heeft extra handjes nodig in het nieuwe restaurant en wil zijn bedrijfsprocessen verder automatiseren en optimaliseren. Ik denk dat ik hier een mooie bijdrage aan kan leveren. Je kan ook gaan sporten al heb ik zelf de neiging om er vol in de gaan zodat er geen ruimte meer is voor gedachten laat staan inspiratie en dat is ook wel eens lekker.

Tijdens al deze inspiratie wil je natuurlijk wel steeds bereikbaar zijn. Je wil natuurlijk geen klanten missen. Wil jij ook zorgen dat je met je bedrijf altijd bereikbaar bent waar je ook bent. Onze telefoonbeantwoording is hiervoor een perfecte oplossing. Je kan 24/7 al je gesprekken doorschakelen en ze worden nog opgenomen ook. Ideaal voor tijdens je inspiratie week of zomaar als je even niet bereikbaar wilt zijn. Vraag een offerte aan via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte/ 

Florentijn van den Bos

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 28 oktober 2020