Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Laat de make-up maar achterwege, animeren die videos!

Dat video’s als onderdeel van marketingstrategie een grote plus zijn, zal ik waarschijnlijk niet meer moeten verdedigen.

Met een gerust hart kan je stellen dat als je als bedrijfsvideo’s gebruikt als onderdeel van je marketingstrategie, je grote ROI’s zult krijgen. 

En als je een doe-het-zelver bent zoals mij, kan een snelle zoektocht naar hoe animatiefilmpjes te maken je overdonderd laten.

Als het gaat om video marketing – de statistieken spreken voor zich. Na het bekijken van een video is maar liefst 70% van de consumenten eerder geneigd een product te kopen!

92% van de kijkers van video’s op een mobiel apparaat delen de video met anderen, en 70% van de professionele marketeers beweren dat video het krachtigste conversiemedium is.

Of het nu een cartoon video maker is of een gratis animatie maker, er zijn veel tools om online video te maken voor je business.  

We nemen hier even een kijkje naar enkele van de beste tools om geanimeerde video’s voor bedrijven te maken.

Hoe maak je geanimeerde video’s?

Het proces kan eenvoudig of complex zijn, het hangt allemaal af van hoeveel tijd en kapitaal je in het proces wilt investeren. 

Je kan net zo’n grote impact maken met een gratis animatiemaker als met een dure oplossing. Als je de juiste boodschap hebt en deze aanslaat bij je publiek heeft je geanimeerde video zijn werk gedaan.

Echter, oplossingen die meer tools en opties bieden, zullen je in staat stellen om producten van hogere kwaliteit te maken. 

Zo kan je beginnen met eenvoudig te gebruiken tools, en naar behoefte verder gaan.

PowToon

PowToon is een gebruiksvriendelijke tool voor het maken van geanimeerde video’s die bedrijven in staat stelt om in slechts enkele minuten professionele video’s te maken. Gebruikers kunnen opvallende video’s maken met behulp van PowToon’s eenvoudige drag-and-drop systeem.

PowToon’s kleurrijke en in het oog springende geanimeerde ontwerpen kunnen worden aangepast en afgestemd op de individuele behoeften van een bedrijf.

Animaker

Animaker is een doe-het-zelf-tool voor het maken van video-infographics die is gebaseerd in de cloud. Het stelt gebruikers in staat om gegevens en statistieken op een boeiende manier te tonen, waarbij een gedenkwaardig geanimeerd verhaal ontstaat. Met drag-and-drop functies, voorgeanimeerde assets, geluidseffecten, muziek en ingebouwde data assets, kunnen bedrijven snel en creatief video’s maken.

Animaker video’s mogen niet langer zijn dan twee minuten. 

Bedrijven kunnen Animaker gratis uitproberen en hebben daarna de keuze uit drie maandelijkse betaalopties.

Animatron

Animatron stelt bedrijven in staat om de kunst van het animeren snel en professioneel onder de knie te krijgen.  Het bedrijf biedt twee platforms – Animatron Studio, voor het creëren van effectieve explainer video’s, HTML5 animaties en banners, en Animatron Wave, voor sociale video creatie ontworpen voor het delen over meerdere platforms.


Moovly

Moovly biedt een tool om bedrijven te helpen creatieve geanimeerde video’s te produceren die zijn ontworpen om werknemers te betrekken en klanten te winnen. 

Gebruikers van Moovly kunnen genieten van onbeperkte downloads en onbeperkte video’s. 

GoAnimate

GoAnimate is een effectief hulpmiddel voor bedrijven om professionele geanimeerde video’s te maken. 

Zonder enige set-up kunnen bedrijven direct beginnen met het maken van een video. 

Deze doe-het-zelf-tool vereist geen groot team of budget, wat betekent dat bedrijven boeiende video-inhoud kunnen maken met een laag budget. Abonnementen op GoAnimate omvatten onbeperkt maken, hosten en downloaden.

Renderforest

Renderforest is een maker van geanimeerde video’s waarmee je diavoorstellingen, logo-animaties en explainer-bedrijfsvideo’s kunt maken. Het platform is volledig gratis te gebruiken en gebruikers kunnen een onbeperkt aantal video’s van hoge kwaliteit produceren.

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker is een gerenommeerd videobewerkingsplatform, dat bedrijven voorziet van de essentiële tools voor het maken van video’s. Met een gebruiksvriendelijke interface helpt Windows Movie Maker gebruikers video’s te bewerken, tekst toe te voegen en op een socialemediakanaal of een website te plaatsen.

Prezi

Prezi levert presentatiesoftware die gebruikmaakt van zoom, beweging en ruimtelijke relaties om mensen te helpen inspirerende presentaties te maken. In 2012 onthulde Prezi een groot aantal creatieve presentatie-effecten, waaronder 3D- en vervagende animatietools, ontworpen om professionals te helpen nog meer stimulerende en spannende presentaties te maken, door middel van verhoogde visuele aantrekkingskracht.

Google Webdesigner

Google Web Designer is een gratis tool die boeiende en interactieve HTML5-gebaseerde ontwerpen en motion graphics produceert die op elk apparaat kunnen worden uitgevoerd.

Explee

Met de applicatie Explee kunnen gebruikers krachtige geanimeerde video’s maken die zijn ontworpen om het publiek op een beknopte en boeiende manier te boeien. Deze cloud-gebaseerde app kan worden gebruikt vanaf laptops, smartphones en tablets, wat betekent dat videomakers ook onderweg toegang hebben tot de nieuwste versie van hun video’s.

Hier vind je alvast een kort animatiefilmpje over onze Telefoonbeantwoording: https://youtu.be/WSURuIrW_uo

Een fijne werkweek voor jou!

Florentijn van den Bos::Flex4You

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 5 december 2021