Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Laat je me in de kou staan

Een maand of 3 geleden werd ik ineens op heel veel manier geconfronteerd met de dag starten in de kou.

Toch maar eens wat lezen erover en proberen.

Ze zeggen dat het koud douchen beter is voor je lichaam. Ik ken mensen die zo warm douchen dat ik er niet eens onder kan staan, zo heet. Als je zo warm doucht beschadig je een beschermlaag tegen bacteriën. Warm douchen kunnen je haar en je huid uitdrogen wat weer kan leiden tot vettig haar en huid. Je lichaam gaat compenseren.

Het helpt niet alleen je huid en haar te beschermen maar ook tegen een hele lijst van andere uitdagingen. Een korte opsomming. Het verbetert je cardiovasculaire circulatie, ik heb het niet zelf bedacht, en ook je lymfestelsel. Het verminderd spierontstekingen. Ik moet zeggen, in de maanden dat ik dit nu doe heb ik inderdaad nauwelijk spierpijn gehad.

Nu wordt het leuk. Het verhoogt ook je geluksniveau. Geen idee of dit ook zo is. Mijn geluksniveau zal volgens mij al vrij hoog. Ook helpt het bij afvallen en versnelt het de afkoeling reactie van het lichaam.

Die duik in het zwembad een paar keer per week is niet echt koud. Dus dat gaat M niet worden. Ze bedoelen dus echt een koud bad een het begin van de dag. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik heb geen koud zwembad klaar staan. 

Dan maar de douche proberen. Direct ijskoud zie ik ook niet zitten. Eerst maar eens warm beginnen en het laatste stukje een zwieper aan de thermostaatkraan naar het uiterste standje.

Het begin is lastig maar naar verloop van tijd went het echt. Ik hou het nu al een stuk langer vol. Je voelt vanzelf wel wanneer de kraan uit kan. Inmiddels ben ik al zo ver dat ik start met de warme douche om in te zepen en afspoelen met de koude douche.

Achteraf bedacht ik mij dat het handiger is te starten in de zomer. Dan is je lichaam warmer en het koude water niet zo koud. Inmiddels ben ik al aan het koude water gewend.

Het beste resultaat krijg je door 5 tot 10 minuten onder een koude douche te staan. Dat ging mij zelfs te ver in de eerste instantie. Zwemmen zal misschien nog wel lukken, je bent dan toch in beweging waardoor je lichaam het toch warm krijgt van binnen. Toch heb ik de eerste stappen gemaakt naar volledig koud douchen. En geloof mij of niet, het went echt.

In deze tijd ontzettend belangrijk, het verbetert je immuunsysteem. En dat is exact de reden waarom ik mee ben gestart. Niemand heeft zin in de gevolgen van Corona, als een beetje koud water je hier minder vatbaar voor kan maken, waarom niet.

Op al onze flexwerk locaties doen we er ook alles aan om de gevolgen van Corona te beperken. We hebben spatschermen in alle flexruimtes staan, desinfectie voor je handen en voor het meubilair…niet door elkaar halen ajb. Er is voldoende papier om alles zelf nog een keer schoon te maken en er zijn aangepaste schoonmaakschema’s.

Kortom wij zorgen voor een veilige werkplek voor jou, je collega’s of je bezoek. Wil je ook een veilige werkplek gebruiken voor een uurtje, een dagdeel of een hele dag, reserveer dan online een flexwerkplek, spreekkamer, behandelkamer, therapiekamer of een coachkamer op https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/

Stay safe!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 1 juni 2021