Maak je business in 1 klap circulair

Het zal je niet ontgaan zijn in het nieuws. Ikea gaat zijn eigen meubilair terug kopen.

Vanaf nu is het al mogelijk om je Ikea spullen terug te verkopen aan deez Zweedse reus.

Een select aantal meubelstukken wordt door Ikea teruggekocht je je ontvangt maximaal de helft terug. Nice deal!

Wel ontvang je het bedrag terug in de vorm van vouchers. Gelukkig zijn we dat inmiddels toch al gewent. Met dat verschil dat een Ikea voucher geen houdbaarheidsdatum heeft.

Onbeperkt geldig!

Maar ja, durf je wel afscheid te nemen van boekenkast Billy. Je hebt immers bij de aankoop een flinke strijd moeten leveren om hem in elkaar te krijgen. Zo je bouwt toch een band op met zo’n kast.

De laatst Ikea kast kan ik mij nog nog herinneren als dat dag van gisteren. Een veel te grote kast. Uiteindelijk past het ding net onder het plafond.

Wat een strijd om de deur in elkaar te krijgen. En dan ook nog 1 deur met spiegels. De deur zat vrij snel in elkaar. Het was de tweede dus ik had ervaring opgedaan. Maar was ik de dwarslatjes vergeten.

Kan je die halve deur weer uit elkaar sjouwen. Maar dus wel met spiegels erin. Zwaar en ontzettend breekbaar. Na heel wat gemopper en zweetdruppels op mijn hoofd was het dan toch gelukt.

En de deuren zitten nog steeds in elkaar! Echt een top prestatie zo’n Ikea kast.

Tja, ik weet het niet mijn kast wel zal inruilen. Mij zal het zwaar vallen. En dan met name om weer opnieuw de strijd aan te gaan met een nieuwe Ikea kast.

Het idee is natuurlijk schitterend

Ikea wil in 2030 volledig circulair en klimaat positief draaien. Dus alle materialen en producten die ze produceren gaan hergebruiken. Dat is mooi.

Met deze actie wil Ikea nog nette meubeltje ophalen die nu bij jou thuis staan en waar jij op bent uitgekeken. Of omdat de hele straat al dezelfde eetkamertafel heeft.

Alles wat je kopen, verkopen ze weer in de koopjeshoek.

Ikea snap donders goed dat ze iets aan duurzaamheid moeten gaan doen. De bedrijf is wel het toppunt van een wegwerp economie. Het levert op Markplaats niet veel meer op je tweedehand Billy + alle moeite die je er voor moet doen om het bij je thuis te krijgen. Dan weggooien maar die handel.

Alle spullen komen van ver dus hebben onderweg ook al voor de nodige uitstoot gezorgd. Grote voordeel is dat het allemaal kleine pakketten zijn.

Dus moeten ze wel iets doen.

Wat kan jij doen om duurzaam te ondernemen?

Een kantoor is in deze tijd toch echt niet meer nodig voor heel veel kleine bedrijven. Zorg dat je basis is geregeld met een service-kantoor. Op deze manier heb je je huisvesting goedkoop en 100% duurzaam geregeld.

Je bent gevestigd in een mooi kantoor gebouw, gebruikt alleen kantoor- of vergaderruimte wanneer je het nodig hebt, te telefonische bereikbaarheid is 24/7 geregeld en werken doe je waar je wil. Of dit nu thuis is of op 1 van onze locatie of vanuit een aangename bestemming, ik hoord gisteren dat het op de canarische eilanden nog heerlijk weer is.

Kijk even op onze site voor de uitleg en een filmpje van het service-kantoor: https://www.addbusinesspoint.nl/service-kantoor/ 

Je kan ook je kantoormeubilair van Ikea inruilen. Hou dan wel rekening met de afschrijvingstermijn en de BTW dit je weer moet afdragen als je verkoopt aan Ikea.

Veel klusplezier met je nieuwe kast!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment