Maandag 21-3

Afgelopen vrijdag begon de dag wel heel erg mooi. Vroeg eruit en eerst wat bijwerken. De zon die kwam al langzaam op. Het had wel gevroren die nacht dus het was nog best fris buiten. Een kwartier voordat de wekker gaat zorg ik dat de kachel in mijn mobiele kantoor aan gaat zodat het aangenaam warm is als ik naar beneden kom.

Mijn mobiele kantoor wordt tegenwoordig HQ on wheels genoemd, kortweg HQ. Neem ik deze afkorting ook maar over. Klinkt wel grappig ook.

De vorige dag was ik terecht gekomen in het Westland, in Wateringen om precies te zijn. Een camperplaats aan een watertje met de skyline van Den Haag en af- en aanrijdende vrachtwagens op de achtergrond.

Ik kwam uit Amsterdam waar ik 2 dagen een beurs had bezocht en lezingen had gevolgd over de hotelbusiness. Ik vind dat dit best aardig tegen mijn business aan hangt, maar daarover later meer. Vrijdag heb ik afspraken op onze locatie in Den Haag, een kwartiertje rijden vanaf hier.

Vrijdagavond had ik al een wandelroute klaar gezet in mijn telefoon. Je weet nooit wat het gaat worden als je ergens niet bekend bent. Met een uurtje zou ik wel rond zijn was het idee.

Bij het starten van de route was de zon al een beetje aan het komen. Zo schijnend over de watertjes met eenden, zwanen en weet wat voor een vogels nog meer, ik ben geen vogelaar, was het een fantastisch aanzicht, maar een nog veel mooier orkest van alle vogels door elkaar. Zelfs de vliegtuigen vliegen hier heel stilletjes door de lucht om de vogels niet te verstoren.

Dit was echt waar een schitterende stukje natuur met op de achtergrond de rokende schoorstenen van de kassen, die je hier massaal aantreft. Ik zat mij te bedenken wat moet dit voor die mensen wel niet kosten. Onze bloemen, planten, tomaten, komkommers en weet wat ze nog meer in die kassen verbouwen moeten toch wel een vermogen gaan kosten.

Een gemiddelde kas verbruikt 30 m³ gas per m2. Als je je bedenkt dat Nederland 10.000 ha aan kassen heeft, is dit een enorme bak met gas dat er per jaar doorheen gaat. Het Parool meldde vorige maand dat de energielasten wel met 86% kunnen stijgen. Dat heeft niet veel uitleg meer nodig.

In mijn business loop ik tegen hetzelfde probleem aan. De kosten voor het verwarmen van de gebouwen lopen alleen maar verder op. Daar komt nog een enorme inflatie bij ook. 

Al voor de stijgende energieprijzen waren we een project aan het voorbereiden met infrarood met stoom van zonnepanelen. De infrarood panelen zijn dan gekoppeld met de agenda van de flexruimtes zodat er alleen maar verwarming is als de ruimte ook daadwerkelijk wordt gebruikt.

Omdat het gebruik van de flexruimtes zo’n ontzettende vlucht neemt kunnen we onze prijzen nog steeds stabiel houden voor het gebruik van de flexruimtes, de service kantoren en de virtuele kantoren. De bezetting loopt gigantisch snel op.

Ben jij op zoek naar goedkope en innovatieve flexwerk oplossingen? Neem dan een kijkje op onze site https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/ en boek direct je flexkamer.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment