Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Moordvrouwen: Eerlijkheid duurt altijd een beetje langer

In het begin van de jaren negentig was het horrorgenre bijna volledig verzadigd met films over tieners en jonge volwassenen die gestalkt en vermoord werden door gemaskerde maniakken en seriemoordenaars. De meest memorabele voorbeelden van het subgenre kwamen van de New Yorkse indie-film maatschappij gespecialiseerd in low-budget exploitation films genaamd “The Asylum”. The Asylum stond bekend om hun vreselijke films die de spot dreven met Hollywood films met een groot budget (b.v. Transformers als een ode aan Birdemic enz.), maar ze maakten ook een aantal middelmatige slasher films die sindsdien erg populair zijn geworden binnen de VHS tape verzamelaars gemeenschap. Eén zo’n film is WENDY O WILLIAMS: RENDERED UNSAFE uit 1994.

Synopsis

WENDY O WILLIAMS: RENDERED UNSAFE is meer een biopic dan een slasher film. Het volgt het levensverhaal van “Wendy O” Williams, zangeres van de New Yorkse punkband “The Plasmatics,” een groep die beroemd is om hun wilde liveshows met explosieve special effects en unieke theatraliteit. De film begint met Williams die wordt ondervraagd door agenten die de dood onderzoeken van haar vriend en Plasmatics-partner, Hughie “Bloody” Landau, die werd gedood door een huurmoordenaar. De film vertelt dan Williams levensverhaal door middel van flashback scènes. We zien hoe ze Landau ontmoet, de Plasmatics opricht, groot succes boekt in zowel de muziek- als live showbusiness, betrokken raakt bij een militante feministische organisatie, en tenslotte, de moord op Landau en de tragische nasleep. De film eindigt met Wendy O die terecht staat voor samenzwering om moord te plegen in verband met Landau’s dood.

Good, Bad and Ugly

De film is niet erg bloederig of spannend, maar dat is ook niet de bedoeling. Het is een biopic over een muzikant. De actrice die Wendy speelt is best goed (de acteur die haar jongere ik speelt is ook erg goed). Ze draagt een hoop gekke kostuums en heeft een hoop interessante make-up. Het plot van de film is erg compact, en het voelt alsof er heel wat wordt behandeld. De soundtrack bevat veel nummers van de Plasmatics, en er zijn een paar coole liveoptreden scènes. Het grootste minpunt van de film is dat hij, als biopic, vrij lang duurt en een traag tempo heeft. Voor sommige mensen is het misschien te saai, maar anderen vinden het misschien interessant. WENDY O WILLIAMS: RENDERED UNSAFE is geen typische slasherfilm, en past dus niet echt goed in de criteria van een slasherfilm. Het heeft een paar typische slasher film aspecten, maar niet genoeg om het als een slasher film te beschouwen. Dat gezegd zijnde, is het nog steeds een zeer leuke en interessante film.

Movie Checklist: Hebben we iets gemist?

– Check! Slechteriken in maskers

– check! Vreemden die de hoofdpersoon stalken en vermoorden

– check! Tonnen van gore en bloed

– check! Groep van “goed uitziende” tieners met een “aardige jongen” hoofdpersoon

– check! Obscure/vreemde en bovennatuurlijke elementen/plot

– check! WENDY O WILLIAMS: RENDERED UNSAFE heeft zeker een hoop goede kwaliteiten die het een jaren ’80 slasher film maken. Het heeft veel van de typische elementen, en het is ook een zeer interessante film. Er zijn echter een paar dingen die ontbreken. Er zijn geen typische jaren ’80 slasher film karakters. De film heeft een zeer serieuze en volwassen toon, en er zijn geen stereotype tieners of personages om voor te juichen. Ook zijn er geen “slechte meisjes” of “losse dames” in de film, die meestal voer zijn voor de moordenaar in slasherfilms.

Dus weet jij wat je in het weekend te doen staat!

Wil jij allen de good one uithangen bij je klanten. Dan moet je zeker een gebruikmaken van onze virtuele kantoren en service kantoren door het hele land. Dan maak je pas indruk bij je klant. Komt je klant niet meer terecht bij jou in de huiskamer, maar in een zeer zakelijke omgeving waar bovendien ook je privacy nog eens is gewaarborgd.

Maak snel een offerte via https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/ en jij kan direct aan de slag.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 12 juni 2022