Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Ook Mercedes heeft de smaak te pakken. Alles uitbesteden

Sinds ik ADD heb opgericht besteed ik alle werkzaamheden uit. Geen personeel, geen middenkader om dat personeel weer aan te sturen. Dit geeft een enorme flexibiliteit, rust en focus om je business te doen waar het daadwerkelijk om draait.

In mijn geval gaat het er om dat mijn klanten tevreden zijn en snel worden geholpen als er een vraag, opmerking of hulp nodig is. En dat lukt mij vrij aardig. Een score van 4,4 op 5. Uitermate goed, zelfs nog dik binnen de norm, 80% goed is ook prima.

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes heeft ook het licht gezien. Alle dealers die het bedrijf zelf nog heeft gaan in de verkoop. Het hele eigen dealer netwerk moet in handen komen van dealernetwerken.

Dit levert MB een slordige 1 miljard euries op!

Voor Mercedes een prima zet lijkt mij. Lekker even cashen, minder vaste lasten en dus risico’s. Ineens ben je van 2.800 man personeel af.

Maar of het voor de dealers die zoveel geld aftikken zo’n goed idee is vraag ik mij af. De automarkt is wel heel erg hard aan het veranderen. Ik las een artikel dat Audi over 8 jaar gaat stoppen met het leveren van brandstof auto’s. Een elektrische auto heeft veel minder onderhoud nodig en daar komt bij dat deze auto’s veel meer online zullen worden gekocht.

Meer naar het idee van Tesla. Enkele satellite vestigingen in het land waar je een proefrit kan maken en ook kan configureren. Alhoewel, configureren. Er valt niet heel erg veel te configureren bij Tesla. De kleur van buiten en van binnen, velgen en allerlei opties wat betreft slimme technieken.

Bij Mercedes gaat het er heel veel anders aan toe. De wereld aan opties die Tesla standaard heeft. Online bestellen zit er niet in.

Dus wat dat betreft wordt het dealernetwerk prima in stand gehouden. Daar zullen ze dan wel voor zorgen dat de Ev’s ook geregeld langs moeten bij de garage.

Maar of zo’n dealernetwerk de toekomst blijft, ik vraag het mij af, door de elektrificatie van auto’s.

In ieder geval is het van Daimler een slimme zet om dit zo te doen. Misschien moet jij Daimler ook volgen en je verkoopapparaat uit gaan besteden. Zeker als je al veel op afstand business doet dan is het een kleine klus om je sales, aftersales en planning uit te besteden.

ADD heeft een afdeling voor het aannemen van inkomende gesprekken, chatberichten, intercom gesprekken en allerlei andere sales, aftersales en planningstaken.

De komende vakantieperiode is het een uitgelezen moment om dit eens uit te proberen. Is jouw business klaar voor het uitbesteden van deze taken. Wij zitten er in ieder geval klaar voor deze taken voor jou over te nemen. Neem een kijkje wat we al hebben gedaan aan dit soort oplossingen: https://www.addbusinesspoint.nl/how-to-outsource-your-business/ 

Go, go, go outsource your business!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 6 juli 2021