Perfectie? 80% goed is ook prima

Hoe krijg je het voor elkaar om je business perfect te maken?

Niet.

Althans dat is mijn visie. Mijn business zou ik nooit perfect kunnen maken. Ja voor mijzelf maar niet voor mijn klanten. Dat is echt mission impossible. Voor 1000-den klanten alles perfect doen, is niet te doen.

Dus wat mij betreft is 80% goed ook prima. Dus er mag best wel eens iets mis gaan. Het liefst zo min mogelijk uiteraard.

Het lijkt meer op een maatschappelijke trend dat alles en iedereen perfect moet zijn. We hebben overal regeltjes voor bedacht waardoor steeds meer mensen de druk voelen om steeds beter en perfect te moeten presteren.

Voor iedere imperfectie is inmiddels wel een coach opgestaan. Ik zie er nogal wat voorbij komen. Ze maken veelvuldig gebruik van onze ruimtes.

Het is mooi om te zien dat veel mensen doen aan zelfreflectie, inclusief ik zelf. Mij heeft het veel gebracht. Mij heeft het juist gebracht af te stappen van het altijd alles perfect willen doen. Het kan niet en het vreet energie en haalt daardoor de focus weg van alles waar het nu werkelijk om draait.

Perfectie is niet het geheime ingrediënt voor professioneel succes. Sterker nog, het constant najagen van perfectie kan je carrière zelf ten gronde richten.

Het niet perfect willen of kunnen zijn is in het begin misschien een lastige stap. Dit komt omdat we juist geleerd hebben om zoveel mogelijk verder te gaan dan dat. Het verfijnen, opnieuw bezoeken en tweaken van een project of taak tot in de perfectie leidt vaak tot een zekere mate van plezier.

Focus is goed. Sterker nog, de meest perfecte manier om je doelen te behalen. Maar doorschieten is weer het andere uiterste. In werkelijkheid verlies je tijd en irriteer je collega’s of klanten. Perfectie is gewoonweg niet haalbaar. Het is subjectief.

Misschien wordt het wel tijd voor een nieuwe standaard in perfectie door ook hier de 80/20 regel toe te passen. Maar dan wel omgekeerd. Als je genoegen neemt met 20% minder rendement komt 80% van je werk aan taken te vervallen. Er is niets mis met het afronden van iets tot waar het goed genoeg is…wat voor sommigen al perfect genoeg is.

Als ik kijk naar de reviews die ik ontvang over mijn bedrijf zijn die behoorlijke goed. Maar al jaren pas ik bovenstaande toe. En natuurlijk klaagt er wel eens iemand. Dan past die persoon op dat moment misschien niet in mijn model.

Ben jij coach en pas jij wel in mijn model, dan heb ik voor jou een enorm netwerk van mooie coach kamers beschikbaar die bovendien nog aantrekkelijk zijn geprijsd en flexibel zijn af te nemen.

Je kan op ieder moment online reserveren, je krijg per maand achteraf een factuur en je kan tot 24 uur vooraf zonder kosten annuleren of wijzigen.

Kijk voor het overzicht van de ruimtes per stad op https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/

om te kijken of jou perfecte ruimte er tussen zit.

Accepteer dat elk moment absoluut perfect is zoals het is.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Submit your comment

Post Comment