Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

3 tekenen dat je met negatieve energie werkt

De eerste keer dat je eraan denkt om een onderneming te starten, zal je van veel mensen horen dat het niet gemakkelijk zal worden. Je zal te horen krijgen dat het wat tijd in beslag zal nemen voordat je winst maakt. Misschien krijg je zelfs te horen hoeveel ideeën zullen falen voordat je dat ene grote succesvolle idee krijgt. Maar ondanks al deze ‘negatieve verhalen, heb jij besloten om toch te beginnen met jouw ondernemingsavontuur.

onderneming

Het avontuur en de ontdekking van ondernemerschap

 

Je klom, je werkte hard, zelfs tijdens de weekenden en vakanties heb je al lang niet meer gehad. Er is veel tijd geïnvesteerd, veel geld en veel zweet. Je hebt verschillende systemen geïmplementeerd die je een aardige cent hebben gekost. En na alles bleek niets te werken. Dus je deed meer marktonderzoek en je ging voor een businesscoach. Ondanks deze inspanningen zie je nog steeds niet de gewenste resultaten. Nu heb je zin om de handdoek in de ring te gooien. Maar wacht! Houd er nog niet mee op! Misschien zijn het niet de systemen, je boodschap of mogelijk je website. Misschien ligt het aan je energie. In deze blog geven wij drie tekenen dat je onderneming werkt op basis van negatieve energie en wij geven je tips hoe je dit kunt omvormen.

Je energie kan helpen om mensen aan te trekken of juist af te stoten

Er zijn vijf manieren die je energie afstotend maken in plaats van een aantrekkelijk voor enthousiaste klanten. Je energie vormt een enorme factor van wat je naar boven brengt. Dit gaat niet alleen om je houding. Je houding speelt wel een grote rol maar er zijn ook andere factoren waar je jezelf bewust van moet zijn. Je energie is de positieve sfeer die je naar de wereld stuurt. We hebben het allemaal, maar doe je het wel opzettelijk?

Het gevoel van energie

De enige manier waarop je dit opzettelijk kan doen is om te begrijpen hoe je energie werkt. Ben je weleens iets of iemand tegemoet gelopen die je de rillingen opwekten? Je wist gewoon dat er iets niet klopte. Je kon misschien niet precies vertellen wat het was maar je wist wel dat het niet goed aanvoelde. Dus je hebt dat gebied of persoon vermeden. Wat als je aan iemand denkt waardoor je vlinders in je buik voelt? We kunnen allemaal zo nu en dan wat vlinders gebruiken. Die energie voelt stukken beter. Het geeft je een bevestiging, wat prettig aanvoelt. Een gevoel dat je graag opnieuw ervaart.

Hoe gevoel zorgt voor verkoop

Dit gevoel van energie is precies hoe verkoop werkt. Deze energie bepaalt of mensen jou fysiek willen ontmoeten of iets van je willen kopen. Je kan ze de rillingen laten krijgen of je zorgt juist voor een goed gevoel. Als je ervoor kiest om mensen een goed gevoel te laten krijgen dan moet je je dagelijks concentreren op je energie. Om energie op het gewenste (positieve) niveau te brengen voor gewenste resultaten, is een lang proces. Toch zal het je vroeg of laat flink belonen. Wij geven je graag 3 punten om op te letten om positieve energie uit te stralen:

Punt 1 – Je confronteert de persoon niet in de spiegel

Tijdens je ondernemersavontuur heb je ongetwijfeld een keer de bal laten vallen. Je bevroor en je zat vol met angst. Of zelfs erger, je liep bij de situatie weg. Dit is een natuurlijke en biologische reactie op iets dat je niet verwacht. Belangrijk is in dit geval dat je jezelf verontschuldigd! Zorg dat je een eerlijk gesprek hebt met jezelf. Vertel jezelf hoe je je voelde door zo te reageren. Als je deze gesprekken met jezelf nog niet voert. Begin er dan direct mee.

Vergeef jezelf en laat het los! Het vasthouden aan (negatieve) gevoelens van eerdere acties zorgt ervoor dat je overbelast raakt met negatieve energie. Dit zorgt ervoor dat er geen ruimte overblijft voor positieve energie waar je zoveel uit kunt halen. Hoe vaker je dit doet, hoe beter de resultaten en hoe beter je wordt hierin. Reflecteer minimaal één keer per maand wat je beter had kunnen doen.

Punt 2 – Je bent je passie uit het oog verloren

Wanneer je start met je onderneming, is dit waarschijnlijk begonnen met een passie. Een passie om je eigen baas te worden, om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld met jouw expertise. En uiteraard wilde je gemakkelijk en veel geld verdienen. Daarna ben je verloren wie je nou echt bent en waar je passie ligt. Je moet terug op een reis naar jezelf. Omarm je passie en je authenticiteit. Deze authenticiteit en passie is hetgeen mensen kan overtuigen en wat mensen aantrekkelijk vinden. Je zult zien eens je deze basis teruggevonden hebt dat de klanten zullen volgen die bij jou passen.

Punt 3 – Leer van je fouten en omarm de cyclus

Binnen ondernemerschap kom je diverse malen een cyclus tegen. Vergelijk het met de verschillende seizoenen in een jaar. Weet je in welk seizoen je je nu bevindt en welke volgt? Dit zou je ook moeten weten van je onderneming. Indien je dat nog niet weet is het verstandig dit gevoel voor de cyclus te krijgen. Maak je bewust van de fases in de cyclus van jouw onderneming. Reflecteer, breek af, zuiver jezelf zodat je verder kunt bouwen. Wanneer je dit doet zal je zien dat je in zware periodes positieve energie haalt uit het feit dat het bijna weer lente is voor jouw onderneming.

Het succes van jouw onderneming stimuleren

Wil jij een succesvolle ondernemer zijn, worden of blijven? Dan is het belangrijk dat je positieve energie blijft halen uit hetgeen je hebt bereikt. Ookal ben je nog zo overstuur en kan het verspilde energie lijken. Probeer van dit proces en van deze cyclus te leren. Zie deze fase van de cyclus niet al verlies. Gooi niet de handdoek in de ring. Probeer te letten op de bovenstaande drie punten en voer de tips door om de negatieve energie uit te bannen in je onderneming. Loop je naast de negatieve energie ook nog tegen een hoge kostenpost aan van bijvoorbeeld het huren van een eigen kantoor en brengt dit veel kopzorgen met zich mee? Neem dan contact met ons op. ADD Business Point zet zich namelijk in om ondernemers onbezorgd te laten ondernemen vanuit hun passie. Wij denken graag met je mee om jou positieve energie te geven en jouw onderneming winstgevender te maken.

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 30 oktober 2018