Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Robotgedoe | Deel 1

Kunstmatige algemene intelligentie wordt door AI onderzoekers in de toekomst gretig ingezet

De wereld verandert in een snel tempo en bijna al het krediet daarvoor gaat naar kunstmatige intelligentie. 

AI is zo in ons beroeps- en persoonlijk leven doorgedrongen dat het inherent voor ons wordt dat we voor onze dagelijkse activiteiten meer vernieuwende en geautomatiseerde oplossingen nodig hebben.

Geavanceerde technologieën als AI en machinaal leren hebben hun eigen nadelen en plagen, waaronder de kans op vooringenomenheid, uitbuiting en dergelijke andere misbruiken, maar toch heeft het ongekende manieren geopend om elk facet van het zakenleven en ons dagelijks leven te benaderen. 

Onderzoekers en wetenschappers streven er onophoudelijk naar om alle technologische beperkingen te verzachten en nieuwe takken van kunstmatige intelligentie te innoveren om processen naadloos te automatiseren.

Eén zo’n vernieuwende tak van AI is kunstmatige algemene intelligentie (AGI). De voornaamste functies van kunstmatige algemene intelligentie zijn om kunstmatige systemen volledig bekwaam te maken, ze te trainen om ervaringen op te doen, zich aan nieuwe dingen aan te passen, en mensachtige taken efficiënt uit te voeren. AGI biedt meer nauwkeurigheid bij het imiteren van menselijke taken dan welke andere technologie ook. Deze systemen kunnen zelfs taken uitvoeren met een grotere efficiëntie dan mensen, wanneer de bijzondere taken vooraf aan hen worden toegewezen. Eenvoudig gezegd is AGI een machine met algemene intelligentie die veel lijkt op een mens, om elk probleem op te lossen.

Wat is AGI?

Kunstmatige algemene intelligentie, of met andere woorden Artificial General Intelligence (AGI) is de hypothetische intelligentie van een machine die de capaciteit heeft om elke intellectuele taak die een mens kan uitvoeren, te begrijpen of te leren. 

Het is een primair doel van onderzoek naar kunstmatige intelligentie en een veel voorkomend onderwerp in sciencefiction- en toekomststudies. 

De huidige stand van Kunstmatige Algemene Intelligentie

Momenteel bezit de industrie de gereedschappen om AI systemen te maken die opmerkelijke niveaus van begrip vertonen. Sommige bestaande programma’s vertonen veel gelijkenis met redeneren, prestaties en controle op menselijk niveau bij specifieke taken. Door AGI in geavanceerde technische systemen te integreren kunnen ze mensachtige flexibiliteit en redeneervermogen combineren met computationele voordelen, zoals bijna ogenblikkelijk herinneren en split second number crunching.

Bovendien zou het gebruik van deze intelligentie om robots te besturen die minstens zo behendig en beweeglijk zijn als een mens, resulteren in een nieuwe soort machines die elke taak kunnen uitvoeren. Na verloop van tijd zouden deze intelligenties in staat zijn bijna elke rol over te nemen die door mensen wordt uitgevoerd. Sommige deskundigen menen dat zo’n snelle vooruitgang in AGI twee extreme condities zou kunnen hebben. Of het zou mensen goedkoper kunnen maken dan machines, of het zou hen in staat stellen efficiënter te worden met zulke geavanceerde AI systemen naast zich. Maar het is zeker dat de komst van zulke systemen menselijke arbeid overbodig zou kunnen maken.

Kunstmatige algemene intelligentie helpt ook in verschillende industriële gebruikssituaties in de echte wereld. Wetenschappers van grote tech-organisaties dragen bij aan de aanpak van de klimaatverandering terwijl ze ontwikkelen wat nodig is om AGI te bouwen voor weersvoorspelling en plasmabesturing voor kernfusie, wat een enkele bron van schone en duurzame energie is. 

Ook kunnen deze modellen meteorologen helpen bij het geven van voorspellingen en bij het nemen van beslissingen voor hulpdiensten, energiebeheer en het activeren van waarschuwingssystemen voor overstromingen, zodat ze zich beter kunnen voorbereiden op en reageren op extreme weersomstandigheden. 

AGI systemen kunnen intelligentere systemen maken voor geavanceerde besluitvorming.

Zie jij dat zitten? Straks zijn ze nog slimmer dan ons geworden. Wat moeten wij dan gaan doen.

Altijd vakantie? Gaat volgens mij ook vervelen.

Tot die moet je maar zorgen dat je over een fijne werkplek kan beschikken om al dat werk zelf te doen.

En je hebt geluk. In het pand in Tilburg waar we nog niet zo lang zijn gevestigd is een klant doorgeschoven naar een groter kantoor waardoor een kantoor van 20m2 voor de vaste verhuur beschikbaar is gekomen.

Zoek jij een klein kantoortje in een monumentaal gebouw in Tilburg en ook nog tegenover het station. Neem dan snel een kijkje op de site https://www.addbusinesspoint.nl/tilburg zodat je helemaal overtuigd bent.

Laat maar weten als je wil komen kijken!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 16 februari 2022