Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Surfbestemming nodig?

Met het zwemmen dat zo goed gaat, zou ik bijna durven een reisje inplannen om wat te gaan surfen deze zomer.

Portugal ziet er als surfbestemming leuk uit, daarom dat ik even mijn lijstje met jullie deel vandaag!

1. Morro strand, Peniche

Surfen is in Portugal een populaire sport geworden. Het is een buitenactiviteit waarvan iedereen van elke leeftijd, van waar dan ook, kan genieten.

De Portugese surfscène is een genuanceerde cultuur van surfers, surfplankenmakers en de mensen die hun liefde voor de oceaan met iedereen delen.

Er zijn echter twee hoofdsoorten van surfen in Portugal. De ene soort is “bodyboarden”, waarbij iemand zijn eigen lichaam gebruikt om te balanceren en op de golf te rijden, en de andere soort is “stand up paddling”, waarbij iemand een plank moet gebruiken om zichzelf door de golven te peddelen.

2. Costa da Caparica, Almada

Costa da Caparica is een buitenwijk van Lissabon, in Sintra.

Het heeft een strand en de plaatselijke bevolking surft bij Costa da Caparica.

Dit strand is ook populair bij toeristen, want het ligt dicht bij de hoofdstad Lissabon.

Door de nabijheid van Lissabon en de natuurlijke voordelen, is Costa da Caparica een van de populairste plaatsen voor surfers geworden.

Er zijn ook toeristische voorzieningen zoals restaurants in Costa da Caparica.

Deze plaats is een ideale plaats voor surfers omdat er niet de krachtige golven en sterke stromingen zijn die andere stranden, zoals die aan de kust van de Algarve, kenmerken.

3. Praia Grande, Ericeira

Praia Grande is een klein strand in Ericeira, Portugal. Het heeft een deining met een periode van acht voet gedurende ongeveer twee uur overdag en wordt druk bezocht in de weekends.

Praia Grande is een klein strand in Ericeira, in het noorden van Portugal. Deze plaats heeft een van de beste golven van Portugal en een prachtig uitzicht op de Nazaré Canyon. De surfers van Praia Grande rijden op longboards en er zijn ook enkele toeristen die hier hun geluk komen beproeven op de golven. Praia Grande heeft ook een van de beste surfscholen op deze plek, met professionals die kinderen al op jonge leeftijd leren surfen. In het weekend kan het er druk worden door de populariteit bij de plaatselijke bevolking en toeristen om niet alleen te surfen maar ook te bodyboarden of te body surfen.

4. Praia do Sul, Carcavelos

Praia do Sul en Carcavelos zijn de beste surfplekken in Lissabon. Ze hebben allebei golven die met een longboard bereden kunnen worden, en ze zijn helemaal niet druk met andere surfers.

Het strand Praia do Sul ligt vlak bij de stad Estoril, waar je een kristalheldere oceaan vindt, met geweldige golven voor beginners tot gevorderden. Het Carcavelos strand ligt iets verder van de stad, maar is net zo mooi en heeft nog meer ruimte om te surfen.

Het is niet moeilijk om deze stranden te vinden, want ze staan op kaarten van Lissabon die online verkrijgbaar zijn. Je kunt het ook aan de mensen in de buurt vragen als je toevallig verdwaald bent – alle plaatselijke bewoners weten waar deze surfplaatsen zijn!

5. Baai van Cascais – ten noorden van Lissabon

Luso surfers zullen het belang van dit strand in Lissabon kennen. In tegenstelling tot andere populaire surfplekken in Lissabon, heerst er in Cascais Bay een meer ontspannen sfeer, en je kunt er met een longboard rijden.

Dit strand is een uitstekende plek voor beginners om te leren surfen omdat de golven niet te groot zijn, maar het is ook geschikt voor ervaren surfers.

De baai van Cascais ligt ten noorden van Lissabon in Portugal, en het is een populaire surfplek met bomen en struiken op de vooroever. 

Deze longboard-vriendelijke baai biedt golven die zowel voor beginners als ervaren surfers goed zijn – een van de weinige plaatsen waar je dat in Lissabon kunt doen.

Hoe veilig en vaardig surfen tijdens je vakantie

Het is niet altijd gemakkelijk om een nieuwe sport op te pakken, maar surfen is niet alleen iets wat je onder de knie kunt krijgen. 

Het kan je helpen je zelfvertrouwen op te bouwen, stress te verminderen en een gelukkig leven te leiden.

Flirt jij ook met het idee om op reis te gaan binnenkort, en heb je dan wel iemand nodig om de telefoontjes te beantwoorden?

Dan kan je met onze telefoonbeantwoording rustig surfen, terwijl alles voor jou op mail wordt gezet!

Meer info vind je via https://www.addbusinesspoint.nl/telecom/telefoonbeantwoording/

Maak er een fijne dag!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 6 april 2022