De Top 10 redenen om te outsourcen

Outsourcing is het proces bij het bedrijfsproces van een onderneming aan derden of externe agentschappen wordt gedelegeerd. Hierdoor profiteer je van onder andere lage arbeidskosten, verbeterde kwaliteit en product- en service innovaties. Wanneer outsourcen de nationale grenzen overschrijdt, neemt outsourcing de vorm aan van offshoring. Bij Offshoring zijn de bedrijven in het buitenland gevestigd. Maar voor outsourcen kan je ook gebruik maken van een partij in je eigen land die alle taken op zich neemt. Ontdek in deze blog de top 10 redenen om te outsourcen.

outsourcen

Voor- en nadelen van outsourcen

Outsourcen is een fel gediscussieerd onderwerp met voor- en nadelen. Outsourcen kost geld en heeft directe impact op de bruto- en nettoresultaten van een bedrijf.  Toch zijn er vele redenen om tóch te kiezen voor outsourcen. Hieronder staan de top 10 redenen die bedrijven noemen om te outsourcen.

Reden 1 – Lagere operationele en arbeidskosten

Lagere operationele en arbeidskosten behoren tot de belangrijkste redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om te outsourcen. Mits goed uitgevoerd, heeft het een bepalende invloed op de opbrengstenverantwoording van een bedrijf en kan het aanzienlijke besparingen opleveren.

Reden 2 – Bedrijven kunnen hun focus houden op de core business

Bedrijven kiezen ook voor outsourcing of offshoring, om zich te kunnen blijven concentreren op hun “core business” processen. Dit terwijl alledaagse, tijdrovende processen aan externe agentschappen worden gedelegeerd.

Reden 3 – Gemakkelijk bij te schalen internationaal

Outsourcing en offshoring stellen bedrijven ook in staat om een wereldwijde kennisbasis aan te trekken en te gebruiken, met toegang tot capaciteiten van wereldklasse.

Reden 4 – Interne middelen kunnen effectiever ingezet worden

Het vrijmaken van interne middelen die voor andere doeleinden effectief kunnen worden ingezet. Dit is ook een van de belangrijkste voordelen die wordt gerealiseerd wanneer bedrijven overgaan tot outsourcing of offshoring

Reden 5 – Toegang tot professionele middelen die intern niet beschikbaar zijn

Wereldklasse bedrijven besluiten ook te outsourcen omdat ze reeds vele malen zijn vastgelopen op problemen omtrent interne resources; via uitbesteding kunnen zij toegang krijgen tot middelen die niet intern beschikbaar zijn.

Reden 6 – Kosten worden bespaard

Er wordt ook gekozen voor outsourcing om kosten te besparen en te zorgen voor een bufferkapitaal die zodanig wordt aangewend om maximale winst te genereren voor het bedrijf.

Reden 7 – Minder personeel en verantwoording voor het personeel

Door verantwoordelijkheden te delegeren aan externe agentschappen kunnen bedrijven zich distantiëren van functies die moeilijk te beheren en te beheersen zijn, terwijl ze nog steeds hun winsten realiseren.

Reden 8 – Risico’s worden beperkt door schaalbaarheid

Outsourcing en vooral offshoring helpt bedrijven om risico’s te beperken en is ook een van de voornaamste redenen om te beginnen.

Reden 9 – Bedrijfsprocessen kunnen beter ingericht worden

Outsourcing maakt het ook mogelijk voordelen te halen uit de her-design van bedrijfsprocessen. Doordat randzaken wegvallen, worden bedrijfsprocessen beter en effectiever en kosten minder tijd.

Reden 10 – Nieuwe markten worden beter toegankelijk

Outsourcing helpt sommige bedrijven uit te breiden en toegang te krijgen tot nieuwe markten, door de productielocatie of punt van dienstverlening dichter bij hun eindgebruikers te brengen.

Outsourcen is hét middel om uw bedrijf verantwoord te laten groeien

De belangrijkste conclusie die je kunt trekken na aanleiding van dit blog. Bedrijven gaan over tot outsourcing en offshoring om verschillende redenen. Afhankelijk van hun visie en doel van de activiteit. Hoewel dit van bedrijf tot bedrijf kan verschillen, zijn de resultaten zichtbaar onder enkele van de toonaangevende bedrijven wereldwijd. Outsourcing en offshoring zijn een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bedrijfsstrategieën zijn geworden. Heeft u al overwegen om taken te delegeren door middel van outsourcen? Ontdek wat ADD Business Point voor u kan betekenen!

 

Submit your comment

Post Comment