Top tips voor het runnen van een bedrijf vanuit huis

Top tips voor het runnen van een bedrijf vanuit huis

thuis bedrijf

In de afgelopen jaren was er een enorme toename van het aantal mensen die als zelfstandige gingen werken of een eigen bedrijf gingen opstarten. Van freelance accountants en boekhouders tot klusjes mensen en zelfs modeontwerpers, meer en meer mensen zetten hun eigen bedrijf op en voor een groot aantal van deze mensen betekent dat vanuit huis werken. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf professioneel blijft en succesvol zal zijn wanneer je jouw werkplek met jouw woonruimte deelt?

Laten we een kijkje nemen naar een aantal tips en gedegen advies over het runnen van jouw eigen bedrijf vanuit huis en dat het niet je hele leven thuis overneemt.

Het starten van een bedrijf

De eerste stap bij het starten van een bedrijf aan huis is om te weten wat je wilt doen. Planning is cruciaal om onduidelijkheid en een gevoel van paniek te vermijden wanneer het werk niet begint te komen wanneer jij het verwacht. Daarom is het creëren van een business plan iets wat je moet doen voordat je je huidige baan opzegt of je registreert als zelfstandige. Vragen die je jezelf moet stellen zijn:

– Wat kan ik doen?
– Wat vind ik leuk om te doen?
– Is er een markt voor deze dienst of product?
– Kan ik hiervan leven?
– Hoe kan ik dit artikel maken en opslaan in afwachting van de verkoop?

Mensen die een service georiënteerd bedrijf opzetten hebben een paar overwegingen minder te maken dan diegenen die een product creëren. Bijvoorbeeld, de zelfstandige accountant moet gewoon ruimte hebben voor computerapparatuur, en misschien wat ruimte voor een dossierkast, maar iemand die handgemaakte producten maakt heeft ruimte nodig voor zowel de apparatuur en benodigdheden om de producten te maken en om de afgewerkte producten op te slaan. Dus moet je beoordelen – als je jouw bedrijf opzet – welke ruimte je nodig hebt en of je een gedeelte van het huis kan innemen om dit te doen.

Veel mensen maken goed gebruik van een logeerkamer in hun huis, breiden uit naar hun loft ruimte of maken van een kelder of garage een opslagruimte. Je moet ervoor zorgen dat deze omgevingen veilig zijn voor opslag of om in te werken.

bedrijf starten

Het creëren van de business

Zodra je een idee hebt, weet dat het levensvatbaar is en er een actieve vraag of een markt voor is, dan kun je gaan naar de volgende stap. Of je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige, als een eenmanszaak of een bedrijf vormt is afhankelijk van jouw plannen. Zo kan een zelfstandige accountant van plan zijn om geen personeel aan te nemen maar alleen het werk te doen dat hij of zij zelf aankan. Het bedrijf met handgemaakte producten kan daarentegen van plan zijn om werknemers te hebben die de producten maken of personeel die zorgt draagt voor de verpakking en distributie. Terwijl een eenmanszaak zou kunnen werken voor het eerste bedrijf dat niet van plan is om uit te breiden, zou de vorming van een naamloze vennootschap beter kunnen zijn voor het tweede bedrijf.

Wanneer je vanuit huis werkt, kan dit betekenen dat je jouw privéadres geeft aan iedereen waarmee je zaken doet en dit is misschien niet een goed idee. Daarom, als onderdeel van het vormen van jouw bedrijf, is het misschien de moeite waard te investeren in een service voor het creëren van een geregistreerd kantooradres. Naar dit adres, bijvoorbeeld in Londen, kunnen al uw wettelijke zakelijke post wordt verzonden. Dit adres komt te staan op alle officiële documenten en zal opgenomen worden in het openbaar register bij “Companies House” voor iedereen die jouw bedrijf wilt onderzoeken.

Zodra het bedrijf is gevormd dien je het online te promoten. Dit betekent een combinatie van een website en sociale media-accounts, zoals Facebook en LinkedIn, wat in het begin zal helpen om aan de wereld bekend te maken dat het bedrijf bestaat. Je kunt een webdesigner inhuren om jouw website te bouwen als je er niet zeker van bent dat je het werk zelf kan doen. Je kunt ook overwegen om een ​​blog voor jouw bedrijf te maken, omdat dit jouw zichtbaarheid online verhoogt, helpt in jouw ​​ranking in de zoekmachine en nieuwe klanten naar jouw bedrijf kan leiden.

Het bedrijf laten groeien

telefoonbeantwoordingAls het bedrijf groeit en meer van jouw tijd vergt, kun je beginnen om een aantal taken uit te besteden aan andere professionals of bedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde aspecten van het runnen van een bedrijf. Een goed voorbeeld is een telefoonbeantwoording of postverwerking dienst, of een compleet virtueel kantoor dat jouw telefoontjes kan beantwoorden en post kan sorteren. Dit geeft jou tijd om met andere zaken bezig te zijn en betekent dat je alleen de oproepen en post krijgt, die belangrijk voor jou is. Postverwerking services kunnen zelfs post scannen en de inhoud via e-mail naar je sturen, waarmee de tijd tussen het ontvangen van de inhoud en het bewerken ervan wordt verminderd.

Andere taken die je zou willen uitbesteden zijn jouw boekhouding en het schrijven van de blog. Een freelance accountant in combinatie met een online boekhoudsoftware kan het proces van het indienen van belastingaangiften en andere officiële documenten veel gemakkelijker maken. En als je jouw aanwezigheid online verder wilt laten groeien, is het inhuren van een freelance schrijver om artikelen voor jouw blog te creëren ideaal. Sommigen bieden tevens virtuele assistent-diensten aan die tevens jouw sociale media bewustwording en marketing campagnes kunnen behandelen.

Ga regelmatig er even tussenuit

Een van de belangrijkste dingen bij het werken vanuit huis is om regelmatig er even tussenuit te gaan en dat je probeert een vastgesteld werkpatroon te hebben. Er is altijd de verleiding om na het eten nog even 30 minuten iets te doen, omdat je werkt in een van jouw slaapkamers en het handig is om e-mails te controleren of boodschappen op te volgen- maar pas op, dit kan leiden tot een burn-out! En omdat jouw huis ook de plek is waar je werkt, is het belangrijk om regelmatig een pauze te nemen en er even tussenuit te gaan.

Vergeet niet, als je jouw outsourcing correct opzet, kan het bedrijf voor een week of twee blijven draaien zonder jou!