Van het padje af

Op dit moment maak ik een roadtrip door Noorwegen. Het is een combinatie van werken, van het land genieten en de planning die ik op hoofdlijnen heb gemaakt verder uit te werken.

Wat betreft dit laatste werd ik afgelopen zondag wel heel erg op met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik zal de situatie schetsen wat er gebeurde.

Om 6.00 gaat de wekker, yep altijd vroeg, en ik doe mijn ochtendritueel. Ik kijk naar buiten en zie nu wel het meer liggen waar ik op uitkijk en ook de waterval links van mij kan ik nu zien. Gisteren zat alle potdicht van de bewolking. Ik hoorde de waterval wel naar beneden denderen maar niets te zien van al dat natuurgeweld. Daarna ga ik nog een uurtje wandelen. Naar het begin van de route is vrij ver lopen voor de beperkte tijd die ik heb dus ik parkeer de auto vlak bij de start van de wandeling.

Aj, gladde rotsen om naar boven te gaan, alles is best nat.

Gelukkig hebben ze touwen aan de zijkant gemaakt om zo makkelijker naar boven te gaan. Dit lukt vrij aardig. Langs het pad staat veel begroeiing, ook allemaal nat. De top ga ik toch niet halen, ik heb mijzelf maar een uurtje gegeven bij wijze van opwarming. En dat lukt goed.

Terug beneden aangekomen snel een koude douche, ontbijten en naar het het startpunt van de tocht naar de gletsjer die gaat komen. Het is inmiddels 10.00 en ik stap op de boot er naar toe. Er is geen andere manier om er te komen. Ja, commerciële jongers die Noren.

Bij aankomt in het haventje nog eens even goed op de kaart kijken hoe ik bij de gletsjer kan komen. Een enkeltje naar de gletsjer lukt wel maar gelukkig is er ook nog meer na de gletsjer. Op de top van de berg is een restaurantje. Daar ga ik voor.

De route staat wel omschreven als zwaar.

Het eerste stuk begin helemaal vlak. Dat gaat goed! De omgeving langs het pad is werkelijk schitterend. Komt zo uit een sprookje. Met mos bedekte rotsen en beekjes de er tussen door stromen.

Op een gegeven moment wordt het een rotsformatie waar ik overheen moet. Ik krijg direct een flashback van deze ochtend. Maar nu uitgestrekt en geen touw maar staalkabels. Op sommige plaatsen zijn de kabels en stalen pinnen waar de kabels aan bevestigd zijn omgebogen omdat er wat rotsen naar beneden zijn gekomen. Yep, zo’n tocht wordt het.

Op de rotsten staat de route aangegeven met stenen waar een blauwe streep op staat. Best duidelijk zichtbaar. Maar ik kom er achter dat ik tijdens het klauteren waar ik soms handen en voeten nodig heb op sommige stukken toch af en toe van de route af ben. Ik heb gewoon een blauwe streep gemist.

Maar, ik heb ervaring in het wandelen van routes en zorg altijd dat ik een gpx bestand op mijn telefoon bij heb zodat ik, mocht ik verdwalen, weet hoe erg ik verdwaald ben. Dus nu ook. Steeds kan ik snel weer op het gepland pad terecht komen. 

Uiteindelijk aangekomen bij gletsjer maak ik natuurlijk wat foto’s. Een andere wandelaar zet mij nog een paar keer op de foto’s en hij gaat weer naar beneden. Ik dus niet. Nu moet ik de rode aanwijzingen volgen…maar die zie je niet zo goed. Die zijn een beetje afgesleten en bij het maken van de gpx file zat het apparaat waarschijnlijk iets te ver opgeborgen zodat de route anders loopt dan dat het in werkelijkheid gaat. Ik zat er dus echt naast te klauteren. Dit was niet fijn en loodzwaar. En nog best gevaarlijk ook.

Was het ook nog een vrij technische weer dus je kan je voorstellen dat dit op dat moment niet het meest ideale plaatje was. Halverwege moest ik het na een pauze toch echt opgeven. Ik moest nog terug ook dus kon niet al mijn energie verspillen.

Op de terugweg kwamen de inzichten pas echt. Ik zag toen waar de rode route daadwerkelijk liep en zelfs bij de goed aangegeven blauwe route zag ik nu dat deze wel heel vaak en goed stond aangegeven.

Maar hier had ik wel een overzicht nodig vanaf boven.

Een helicopterview. Als ik de rode route wel juist was blijven volgen had ik het restaurant op de top en het mij in het vooruitzicht gestelde warme soepje waarschijnlijk wel gerealiseerd.

Onderweg terug kreeg ik het inzicht. Dit is ook exact waarom ik deze roadtrip maak. Ik weet waar in naar toe wil met de business, maar de details heb ik nog niet helder. Hier moet ik hard aan gaan werken. Als ik terug komt, heb ik daar 2 maanden de tijd voor gehad.

Deze wandeltocht gaf het inzicht waar ik naar op zoek was. Soms moet je even terug gaan naar waar je vandaan komt om te kijken wat er nu exact is gebeurt in de afgelopen periode. Welke pad heb je afgelegd en waar ben je de fout ingegaan. Als je dat nu weet en iets van leert, maak je die fout de volgende keer waarschijnlijk niet meer. Ach, ja soms maak je een paar keer dezelfde fout wil je er iets van leren. Ook dat is natuurlijk geen probleem.

De komende tijd ga ik dan ook maar eerst gebruiken om terug te blikken op wat er is, gebeurt de afgelopen jaren. Kijken wat is daar uit kan halen. Een belangrijke stap in de commerciële uitingen heb ik al gemaakt door te stoppen met het schrijven van mijn dagelijkse verhaaltjes. Alhoewel het niet meer dagelijks is, heb ik mij er toch niet van kunnen weerhouden om dit verhaal te schrijven.

Wel is dit verhaal geschreven om een ondernemers les uit eigen ervaring over te brengen. Heb een duidelijk doel, maak plannen om dit doel te bereiken, blik terug en gebruik dit om je plannen tot in detail uit te werken. Pas dan is je route duidelijk en zal het bewandelen van deze weg een stuk makkelijker gaan. Loop je toch nog een keer verkeerd dan kan je de weg snel terugvinden om door te gaan.

Wil jij ook een soepje eten op de top van de berg dan is het service kantoor of het virtueel kantoor voor jou een mooie basis om vanuit te vertrekken. Je kan hiermee vandaag al van start gaat door een offerte te maken  op https://www.addbusinesspoint.nl/offerte-aanvragen-definitief/

Ik ben benieuwd hoe jouw route gaat lopen. Als je hier hulp bij nodig hebt dan kan ik of 1 van de mensen van mijn team jou op weg helpen naar een mooie route. Het kost even wat tijd om deze route goed uit te stippelen, maar dan kan je ook weer een tijdje vooruit.

Vergeet onderweg niet te genieten van de uitzichten om je heen Die van mij waren werkelijk fenomenaal!

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

 

ADD Blog

Submit your comment

Post Comment