Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Vind jezelf opnieuw uit

Heruitvinden is een proces dat nooit ophoudt. Het vereist voortdurende toewijding en inspanningen als je het van begin tot eind wilt volbrengen. Jezelf opnieuw uitvinden is niet iets wat je één keer in je leven doet en dan verder gaat met je leven zoals het was. 

Het vereist voortdurende toewijding en inspanning, wil het van begin tot eind volbracht worden. Jezelf opnieuw uitvinden is niet iets wat je één keer in je leven doet en dan verder gaat met je leven zoals het was. Er zijn vele manieren om jezelf opnieuw uit te vinden, zoals je gewoontes veranderen, nieuwe vaardigheden ontwikkelen of nieuwe kennis opdoen. Als je onlangs stappen gezet hebt om jezelf opnieuw uit te vinden, kan de weg die voor je ligt onzeker en uitdagend lijken. 

Dit is volkomen normaal! Jezelf opnieuw uitvinden is immers een continu proces met ups en downs onderweg. Maar zolang je je blijft inzetten en elke dag hard werkt, zul je slagen.

Er zullen punten in je leven zijn die dwingen om jezelf opnieuw uit te vinden. Vaak zijn dit niet de meest positieve momenten uit ons leven. Het is aan jou om deze negatieve gebeurtenissen om te zetten in iets waardoor je jezelf opnieuw kan uitvinden.

Mij heeft zo’n gebeurtenis doen inzien dat ik hooggevoelig ben. Als HSP-er is het niet altijd makkelijk om begrepen te worden. Mijn gedachten gaan veel sneller dan die bij de gemiddelde mens. Daarnaast denk ik niet in problemen maar in oplossingen, dit lijkt voor de handliggend maar is het niet. Ik denk vooruit en niet achteruit. Dit is wel de grootste ontdekking van mijzelf tot nu toe.

 

Verander je gewoontes

Als onderdeel van je heruitvindingsproces, wil je misschien je gewoontes veranderen. Als je bijvoorbeeld je creativiteit wilt vergroten, kun je proberen dagelijks te mediteren of affirmaties doen. Of als je een positiever persoon wilt worden, kun je elke dag dankbaarheidoefeningen doen. Begin bijvoorbeeld met het  bijhouden van een successen dagboek. Deze veranderingen zullen niet van de ene dag op de andere gebeuren, maar met tijd en inspanning zullen ze deel gaan uitmaken van uw dagelijks leven. Naarmate ze je tweede natuur worden, kun je zelfs besluiten om ze weer te veranderen – want er komt geen einde aan heruitvinden!

 

Ontwikkel nieuwe vaardigheden

Als je altijd al een nieuwe vaardigheid hebt willen leren, is dit je kans om dat te doen. Je kunt van alles leren, van een vreemde taal tot het bespelen van een muziekinstrument – wat je interesse ook wekt en j– nieuwsgierig maakt. Afhankelijk van je huidige situatie wil je je misschien specialiseren in je vaardigheden of iets nieuws proberen. Als je een kantoorbaan hebt, kun je een nieuwe taal leren of iets anders doen om jezelf bezig te houden en verveling tegen te gaan. 

Naarmate je meer vaardigheden op verschillende gebieden verwerft, bouw je een meer afgeronde identiteit op. Zo kun je gedijen in allerlei verschillende banen en loopbanen.

 

Toezeggen om te leren

Als je iets hebt gevonden dat je wilt leren, zet je er dan voor in en maak een plan om door te gaan. Terwijl je het uitgestippelde leerpad volgt, wilt je misschien in contact komen met andere leerders die op dezelfde reis zijn als jou. Je kunt dit doen door lid te worden van een leergemeenschap of een leermaatjessysteem met iemand anders op te zetten. 

Je kunt ook een mentor zoeken die je wegwijs kan maken en je steun kan bieden. Er zijn veel online leerplatforms waar je cursussen en lessen kunt vinden om nieuwe vaardigheden te leren. Je kunt ook sociale media gebruiken als een bron om nieuwe dingen te leren, in contact te komen met mensen die weten wat je wilt leren en onderweg nieuwe vriendschappen aan te gaan.

 

Een mentor of een buddy heeft voor mij ook ontzettend goed gewerkt. En nog steeds. Het is goed om elkaar dan geregeld live te zoek en niet alleen te bellen of te zoomen.

Reserveer een coachruimte op 1 van onze locaties via https://www.addbusinesspoint.nl/overzicht-locaties/flexruimtes-reserveren/ kom ik een andere sfeer met lekkere koffie of thee en kom tot de essentie. Om de 3 weken spreek ik mijn buddy en voor de copywrite mastermind heb ik om de 2 weken een buddycall.

Als je behoefte hebt aan een initiële mentor call dan kan je via MyADD een uurtje business talk inplannen. Helemaal gratis voor onze klanten.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Chief Flexwork Officer 😉

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 6 juni 2022