Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

We werken massa thuis tijdens de Coronacrisis

Hoewel thuiswerken tegenwoordig al steeds vaker voorkomt heeft is dit fenomeen door de coronacrisis in een heuse versnelling geraakt. Geen fataal beroep? Dan werk je zoveel mogelijk vanuit huis!

Nederland heeft geschakeld en wat blijkt er veel mogelijk! Studenten volgen digitaal colleges en waar er normaal op kantoor vergaderd wordt gebeurt dat nu in een digitale kamer via Zoom of Microsoft Teams. 

Nooit meer op kantoor?

Sommige mensen geven aan liever niet meer terug te gaan naar kantoor. In deze tijd zijn privé en werk erg met elkaar verweven geraakt. De kinderen volgen school of studie vanuit huis, jij bent aan het werk, ondertussen staat de pakketbezorger voor de deur en moet je ook nog boodschappen doen. Toch blijkt deze situatie, waarbij men niet meer (dagelijks) naar kantoor gaat, voor veel mensen goed te werken. Zij zijn gelukkiger en productiever door de ontstane flexibiliteit!

Zo flexibel ben je nog nooit geweest

Dat biedt deze situatie van thuiswerken wel: flexibiliteit. Maar de gehele situatie vraagt er natuurlijk ook behoorlijk om! De situatie biedt de gelegenheid om flexibeler om te gaan met tijd en deze zelf in te delen. Tijdens je werkdag boodschappen doen of de hond uitlaten bijvoorbeeld. Het vinden van balans is ontzettend belangrijk. De afwisseling zorgt juist voor de betere concentratie en verhoogde productiviteit.Omdat privé en werk zo in elkaar verweven zijn bestaat het risico dat je helemaal opgaat in je werk en ‘s avonds laat nog bezig bent en het niet los kunt laten. Juist omdat je aan het eind van de dag niet je kantoor uitloopt en je werk achterlaat tot de volgende dag. Een voordeel is daarbij weer het verdwijnen van reistijd.

Meer geluk en beter productiviteit

Kortom: in geval van een juiste balans zorgt thuiswerken voor gelukkiger zijn en een hogere productiviteit in combinatie met creativiteit! Dit zijn toch wel serieuze signalen voor de toekomst. Dagelijks naar kantoor is niet nodig! Een flexplek kan bijvoorbeeld een goede uitkomst bieden voor het houden van zakelijke afspraken, behoefte aan contact en sparren met anderen of als je je thuisomgeving er echt even niet bij kunt hebben!

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 14 augustus 2020