Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

What the app

Jan Koum werd geboren op 24 februari 1976 in Kiev, Oekraine. Zijn Joodse ouders hadden maar 1 kind, Jan. In het land was veel armoede en ze leefden dan ook een heel eenvoudig leven. Politiek was het er chaotisch en er was antisemitisme in het land. Kortom Jan kreeg geen goede basis mee.

Toen Jan 16 was emigreerden zijn ouders naar Amerika. Ze hadden moeite met aanpassen. Zijn moeder ging babysitten en Jan ging schoonmaken in een supermarkt.

Tot dat moment had hij nog nooit een computer aangeraakt. 

Op de middelbare school raakte hij geïnteresseerd in programmeren en hij ontdekte dat hij dit buitengewoon snel oppakte. Toen hij op zijn 18e zijn opleiding afrondde was hij een bekwame autodidactische programmeur.

Hierna begon hij aan de San Jose State University en nam in die tijd een baan bij accountant E&Y als beveiligingstester om zo zijn studie te kunnen betalen.

Jan kwam vanuit E&Y terecht op het bedrijf Yahoo dat toe een helemaal nieuw bedrijf was op het gebied van online zoekmachines. Zo kwam hij Brain Acton tegen, een van de eerste medewerkers van Yahoo.

Na een paar maanden kan Jan in directe dienst van Yahoo als infrastructuur ingenieur en ging tussendoor ook gewoon nog naar de universiteit. Al kort na zijn aantreden bij Yahoo, kregen ze daar een systeemstoring en Jan, die op dat moment een les bijwoonde, wordt onmiddellijk gebeld om te helpen bij het probleem. Op dat moment realiseerde Jan dat hij moest kiezen, of de universiteit of Yahoo. En hij koos voor de laatste.

9 jaar hebben Jan en Brain samengewerkt bij Yahoo en ze zijn in de tussentijd goede vrienden geworden en hadden beide veel belangstelling voor de snelgroeiende markt van social media. Yahoo deelde deze opvattingen niet van de 2 heren en stopten ze in 2007 beiden met hun baan bij Yahoo.

Het eerste jaar hebben ze samen wat rondgereisd door Zuid-Amerika en zijn na dat jaar gaan solliciteren bij Facebook. Afgewezen. Een dure fout van Facebook blijkt jaren later.

Jan en Brain hebben in deze tijd een idee gekregen om berichten naar je vrienden gratis te versturen. In februari 2009 is Whatsapp opgericht. Maar er was nog niks. Alleen een idee.

Na maanden programmeren en allerlei problemen te overwinnen kwam er in juni 2009 een eureka moment. In december 2009 was het zelfs al mogelijk om foto’s te versturen via Whatsapp en in 2011 stond Whatsapp in de top 20 van de meest gedownloade apps. In februari 2013 hadden ze 200 miljoen actieve gebruikers en 50 man in dienst.

Inmiddels is whatsapp niet meer weg te denken. Ook zakelijk wordt het steeds meer ingezet als communicatiemiddel.

Je kan nu ook al onze uitgegeven telefoonnummers inzetten als Whatsapp nummer. Het is heel simpel. Je download de Whatsapp business app en installeert deze op je telefoon. Daar waar het nummer wordt gevraagd voer je je zakelijke nummer in. Het is nu wel van belang dat het gesprek dat nu volgt kunt opnemen. Je voert de code in en je bent aan de slag.

Heb je nog geen zakelijk Whatsapp telefoonnummer dan kan je er hier 1 aanvragen: https://www.addtelecom.nl/whatsapp-telefoonnummer/. Dan zorg ik dat je vandaag nog aan de slag kan met Whatsapp business.

Het mooi bij Whatsapp business is dat je ook allerlei geautomatiseerde instelling kan invoeren als bijvoorbeeld iemand je een berichtje stuurt.

Op deze manier kan je zakelijk en privé nog verder uit elkaar houden.

Florentijn van den Bos – ADD::Flex4you

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 18 mei 2021