Hoe technologieën jouw winstgevendheid een boost geven

Elke kleine ondernemer zou graag de winstgevendheid van zijn bedrijf willen verbeteren. Elke euro die je kunt besparen op niet-essentiële uitgaven is een euro die je kunt herinvesteren in de groei van jouw bedrijf. Hier zijn een paar ideeën om de kosten van jouw kleine bedrijf te verminderen.

Winstgevendheid

Telewerkers – verminderen kosten en verbeteren winstgevendheid

Met de populariteit en beschikbaarheid van videoconferenties en applicaties voor het delen van bestanden, kunnen er vandaag de dag meer banen vanaf elke locatie worden uitgevoerd. Het is geen geheim dat als het gaat om kantoorkosten. Het bedrag dat wordt besteed om medewerkers op locatie te ondersteunen snel kan oplopen. Als er banen zijn die jouw medewerkers thuis kunnen doen, zou je misschien verrast zijn hoeveel je kunt besparen met een kleinere kantoorruimte. Niet alleen zul je de kosten drastisch verminderen. Jouw werknemers zullen zeker de voorkeur geven aan hun nieuwe thuisbaan.

Virtuele kantoren – Betaal alleen wat je echt gebruikt

Voor veel kleine bedrijven is er geen reden om een kantoorruimte te hebben. Als jouw bedrijf kan werken met een “medewerkers-op-afstand-model”. Kun je de kosten van een fysieke ruimte volledig wegnemen. Een virtueel kantoor kan je toegang bieden tot kantoorvoorzieningen. Dit terwijl je ook een zakelijk adres en telefoonnummer kunt hebben. Dit is meestal een kleine fractie van de kosten van een traditioneel kantoor. Het kan erg voordelig zijn voor een groot aantal kleine bedrijven.

Zakelijke reiskosten verminderen – Werken op diverse locaties wordt gemakkelijk

Reizen kan veel kosten met zich mee brengen wat niet altijd nodig is. Je kunt met een dagkantoor kosten besparen en winstgevendheid optimaliseren. De belangrijke beslissing die bijdraagt tot kostenbesparingen op dit gebied is om minder te reizen. Zijn jouw zakenreizen in het algemeen voor face-to-face meetings met werknemers of klanten? In de meeste gevallen kunnen dergelijke uitstapjes worden geëlimineerd door gebruik te maken van videoconferenties en apps voor het delen van bestanden in plaats van een feitelijke ontmoeting.

Als de aard van jouw bedrijf jou niet toelaat om de hoeveelheid reizen te verminderen, is de beste manier om de kosten te besparen, ervoor te zorgen dat je zo goedkoop mogelijk reist. Naast het gebruik van vergelijkende reiswebsites voor budgettarieven en accommodaties, kun je gebruik maken van apps voor het delen van een (taxi)rit zoals Uber of Lift in plaats van huurauto’s.

Ontdek de mogelijkheden van ADD Business Point en vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan.

 

Submit your comment

Post Comment