Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

Zijn we er mee weg, Jackie?

Met alle heisa rond Omicron en lockdowns zat ik deze morgen mezelf te projecteren op een leuk, rustig en vooral zonnig eiland.

Aan de kust in een hangmat met een goed boek bruin laten worden, of een duik nemen in het kalmerende water.

Vandaag deel ik even mijn top tien eilanden waar je zo naartoe kunt met je kids! (Tenminste, als de luchtvaartmaatschappij je laat op het vliegtuig laat)

1. Japan

De Japanse scholen staan erom bekend dat ze kunst, atletiek, muziek en dans bijna evenveel promoten als academische vakken. Je kind krijgt een evenwichtige opvoeding en kan de Japanse taal oppikken, wat een uitzonderlijke vaardigheid is om te hebben. 

2. Singapore

Als je een intellectueel gestimuleerd, cultureel bewust kind wilt opvoeden, is Singapore de plaats waar je moet zijn. Met zo veel expats zal je kind zeker vrienden maken over de internationale grenzen heen. 

De scholen zijn fantastisch en de mensen uiterst vriendelijk. Wat kan een ouder zich nog meer wensen? Singapore heeft de beste verbindingen wereldwijd vanaf zijn perfecte luchthavens. 

De mogelijkheden voor gezondheidszorg zijn talrijk. Je kunt comfortabel leven met een van de Engelse, Chinese, Maleis of Tamil talen.

4. Maui, Hawaï

Oké, allereerst is het Hawaï en dat zou reden genoeg moeten zijn. Maar serieus, Maui kan bogen op een goed onderwijssysteem dat de nadruk legt op de all-round ontwikkeling van het kind. 

Sport, culturele opvoeding en een verfrissende omgeving zorgen voor een heel gelukkig kind en een heel gelukkig gezin! Maui is het beste Hawaiiaanse eiland om een gezin groot te brengen.

5. Trinidad en Tobago

Trinidad en Tobago wordt beschouwd als een van de best opgeleide landen van de wereld en heeft een alfabetiseringsgraad van meer dan 98 procent. 

Het ministerie van Onderwijs in het land verstrekt gratis maaltijden, boeken en vervoer aan leerlingen op lager en middelbaar niveau. 

Als je sommige gebieden uitsluit is het grootste deel van het eiland veilig om te wonen. De mogelijkheden voor gezondheidszorg zijn niet erg geavanceerd, maar zijn goed genoeg. Als je van het nachtleven houdt heb je gerenommeerde clubs/lounges. Over het algemeen is het sociale leven familiegericht je vindt hier veel vriendelijke Tinis.

6. Nassau, Bahama’s

Dit eiland is een culturele smeltkroes. In de loop der jaren zijn mensen uit andere delen van de Bahama’s naar Nassau verhuisd met hun eigen verhalen en ervaringen. Er zijn ook veel veilige gated communities waar je kunt verblijven zonder je zorgen te maken over de veiligheid. Mooie stranden, vriendelijke mensen, uitgaansmogelijkheden, leuke weinig dure accommodaties & restaurants, maar goed leven is wat Nassau expats aantrekt.

7. Vanua Levu, Fiji

Vanua Levu is het op één na grootste eiland van Fiji, maar ondanks zijn grootte is het eiland als één grote (echt grote) familie. Je vindt hier de vriendelijkste mensen die helemaal op familie gericht zijn. Wil je hier niet Vanua (willen) Levu (wonen)? Haha. Als je wilt genieten van scubaduiken, snorkelen en andere watersporten kies dan vaak voor dit eiland. De kosten van levensonderhoud zijn hier lager dan op andere plaatsen.

8. Sri Lanka

Sri Lanka kan bogen op de hoogste alfabetiseringsgraad in Zuid-Azië, ongeveer 98 procent. De scholen die onder het directe toezicht van het Ministerie van Onderwijs staan, de zogenaamde Nationale Scholen, hebben geweldige voorzieningen en goed gekwalificeerde leraren. Sri Lanka ontwikkelt zich economisch en infrastructureel in snel tempo. Je kunt er genieten van prachtige stranden en moderne voorzieningen die hand in hand gaan.

9. Mallorca, Spanje

Als je je kind privé (zij het duur) onderwijs wilt geven, kun je niet om Mallorca in Spanje heen. De scholen bieden een Brits leerplan met uiterst gekwalificeerde leraren op de loonlijst. Er zijn hier ook goede openbare scholen, met het voordeel dat je kind er goed Spaans leert spreken.

10. Port Blair, Andaman en Nicobar eilanden

De grootste stad op de Andaman en Nicobar eilanden in India kan bogen op een paar echt goede scholen met goed opgeleide leraren en de nadruk op discipline en holistische ontwikkeling van je kind. De prachtige kust en het duiken maken het leven daar zeker de moeite waard.

Mocht je een van deze topbestemmingen uitkiezen als nieuwe woonplaats, of je jaagt eindelijk die droom na om digital nomad te worden, bij ons kan je in ieder geval de post van je business laten ontvangen: https://www.addbusinesspoint.nl/virtueel-kantoor 

En dan krijg je die uiteraard netjes toegestuurd via mail, als je dat wenst. (Pakjes digitaal versturen zal iets moeilijker gaan dus laat zeker ook een adres achter waar we die mogen naartoe sturen!)

Fijne dag, hoor!

Florentijn van den Bos::Flex4You

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 23 december 2021