5 manieren om onaantastbare mentale veerkracht op te bouwen

Het opbouwen van een onaantastbare mentale kracht is een ultiem doel voor ondernemers. Wanneer je als ondernemer bezit over emotionele kracht. Kan niets ervoor zorgen dat je breekt en staat je niets meer in de weg. Daarbij is het een grote uitdaging om deze mentale veerkracht en je ware ik op elkaar te laten aansluiten. Wanneer je namelijk heel afstandelijk reageert naar je klanten terwijl jij zelf een warm persoon bent, komt dit schild je helaas niet ten goede. Ben jij ook benieuwd welke 5 manieren je kunt gebruiken om een onaantastbare mentale veerkracht op te bouwen? Lees dan snel verder.

veerkracht

1. Verhoog je pijngrens

Als je op een effectieve manier aan je mentale veerkracht wilt werken, zal je pijngrens verhoogd moeten worden. Je doet dit door dingen te accepteren voor hoe ze zijn. Houdt jezelf niet altijd het meest ideale beeld voor. Wanneer je geen hoge verwachtingen hebt, zal je ook geen teleurstelling ervaren. Wanneer je te hoge verwachtingen stelt, is er een grote kans op teleurstelling. Wanneer je vrede neemt met de ups en downs in het leven, krijg je meer controle over wat je voelt en denkt. Zo zal je tolerantie voor tegenslagen toenemen en zul je meer gefocust zijn op het zoeken naar een oplossing.

2. Creëer een krachtig ondersteuningssysteem

Je kan het als ondernemer niet alleen. We willen het wel natuurlijk heel graag, maar juist een krachtig ondersteuningssysteem zorgt voor een onverwoestbare mentale veerkracht.  Een groot deel van de ontwikkeling van mentale veerkracht is weten wanneer je om hulp moet vragen. Toegeven dat je kwetsbaar bent en hulp nodig hebt is juist sterk. Gevoelens van liefde en ondersteuning van anderen zijn in een zware tijd zelfs het beste medicijn bij tegenslagen. Het is aan jou om de mensen te kiezen die je kunt vertrouwen en in je leven toe kunt laten.

3. Neem verantwoordelijkheid voor je gevoelens

We weten allemaal hoe makkelijk het is om de schuld op iets of iemand anders te schuiven. Het haalt last van je schouders, vermindert pijn en zorgt voor een excuus. Het doet alleen niets voor je mentale veerkracht. Daarom moet je leren hoe je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoelens wanneer iemand ze kwetst. Er is zit een verschil tussen schuld en verantwoordelijkheid.

Wanneer jij een grote klant verliest om een onduidelijke reden kan je de klant de schuld geven dat hij/zij je geen kans heeft gegeven. Maar je kunt er ook voor kiezen om de verantwoordelijkheid te pakken. Oké er is een reden waarom deze klant weg wil. Probeer te achterhalen wat deze reden was, leer ervan en pak je verantwoordelijkheid om de situatie niet meer voor te laten komen.

4. Leer hoe je alleen moet zijn

Ondanks dat wij liever alles alleen doen, willen we toch liever niet alleen zijn. Je zoekt toch snel de gezelschap van anderen op. Dit is waarom de TV aanstaat, 45 keer per dag sociale media gecheckt wordt of dat we bij het koffiezetapparaat gaan praten. Wat tijd alleen doorbrengen geeft je echter de kans om diep, helder en zonder afleiding na te denken.

Je hoeft jezelf niet te isoleren, maar probeer soms wat tijd alleen door te brengen. Lastig en heb je geen tijd? Reserveer dan vijf minuten per dag voor meditatie. In deze vijf minuten krijg je al meer controle over je gevoelens en mentale gesteldheid. Plan bewust tijd in om alleen te zijn. R

5. Houd van de mensen die je pijn doen

Volgens Boeddha is houden van de mensen die ons pijn hebben gedaan de beste manier om los te laten. Echt loslaten en vergeven zorgt namelijk voor meer controle over je gevoelens en manier van denken. Dit is een van de belangrijkste factoren van het opbouwen van mentale veerkracht. Je neemt zo de macht weg van de mensen die deze macht hebben verkregen door jou pijn te doen. Wanneer je over je woede en wraakgevoelens heen komt, hebben de acties van anderen geen controle meer over jou en je bedrijf.

Samenvattend over innerlijke kracht

Een goed perspectief krijgen op het gebied van pijn, je omringen met mensen die je vertrouwt en verantwoordelijkheid nemen over je gevoelens. Dit zijn de basiscomponenten van een onverwoestbare innerlijke kracht. Het beste aan deze componenten is dat ze je kunnen helpen om sneller op te staan wanneer je valt. Zo zitten wij mensen in elkaar. Focus jezelf en je bedrijf niet op je ego. Dit remt namelijk de persoonlijke en bedrijf matige groei. Vertrouw op jezelf en accepteer dat alles in je leven een doel heeft. De manier waarop je hiermee omgaat, is wat jou als persoon definieert.

Meer tijd over houden voor persoonlijke groei?

Denk jij bij de bovenstaande tips, dat zou ik allemaal wel willen, maar ik zou niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen? Bekijk dan eens goed waar jij je tijd aan besteedt. Soms kan het zeer effectief zijn om een aantal randzaken uit te besteden. Denk hierbij aan postverwerking of telefoonbeantwoording  Meer op zoek naar het outsourcen van de randzaken? Ontdek dan wat wij aan outsourcing voor jou kunnen realiseren.

Submit your comment

Post Comment