Zakelijk postadres
Virtueel kantoor
Zakelijke adres
Postadres voor bedrijven
Inschrijfadres voor KvK
Niet goed? Geld terug!

7 Eenvoudige Kantooroefeningen

Het is geen geheim dat het zitten aan een bureau en het staren naar een scherm van 9-5, of zelfs langer. Stil zitten kan leiden tot een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen. Met het risico op hartziektes, rugpijn, verslechterde ogen enzovoorts, zoeken steeds meer kantoormedewerkers manieren om deze gezondheidsproblemen te ondervangen. Daarom geven wij je in deze blog graag 7 eenvoudige kantooroefeningen die je gezondheid positief zullen beïnvloeden.

Kantooroefeningen

Voorkom gezondheidsproblemen – Start met kantooroefeningen.

Een van de meest voorkomende en effectieve manieren om deze problemen te voorkomen kan beweging zijn. Het is bewezen dat het jouw risico op ernstige ziektes en geestelijke gezondheidsproblemen vermindert en jouw algemene welzijn aanzienlijk kan verbeteren. De gezondheidsraad adviseert elke week minstens 150 minuten matige lichaamsbeweging – zoals snel lopen of fietsen – voor een gemiddelde volwassene. Maar met een werkweek van meer dan 40 uur kan dit een echt probleem zijn voor drukke kantoormedewerkers.

Heb jij moeite om in jouw dagelijkse routine tijd vrij te maken voor beweging? Maak je geen zorgen – we hebben zeven gemakkelijke kantooroefeningen samengesteld die je in jouw eigen kantoor kunt uitvoeren, sommige zelfs zonder uit je bureaustoel te komen!

Kantooroefening 1. Been heffen

Deze oefening is ideaal voor wanneer je aan je bureau zit. Begin door rechtop in je stoel te zitten en hef dan langzaam een been omhoog totdat het recht is. Houd je been hier een paar seconden alvorens het terug te brengen naar de startpositie. Herhaal dit ongeveer 10 keer voordat je overstapt op je andere been.

Kantooroefening 2. De muur zit

Dit is een van de minder subtiele oefeningen in onze lijst, dus je zou deze in een wat meer afgelegen gedeelte van het kantoor kunnen doen. Sta met je rug tegen de muur. Buig dan je knieën alsof je gaat zitten totdat je dijen evenwijdig zijn aan de grond, zorg ervoor dat je je rug tegen de muur houdt. Houd deze positie zo lang mogelijk vast – probeer voor ongeveer 60 seconden – voordat je weer langzaam opstaat.

Kantooroefening 3. Kuitspieroefeningen

Sta je vaak bij de printer te wachten? Waarom gebruik je deze tijd niet om wat kuitspieroefeningen te doen? Sta met je voeten op schouderbreedte uit elkaar, ga dan langzaam op je tenen staan. Wanneer je op het topje van je stenen staat, houdt dan deze positie een paar seconden vast, voordat je weer op je gehele voet gaat staan.

Kantooroefening 4. Tricep dips

Als je een stevig oppervlak in de buurt hebt, zoals een bureau of een bank, probeer dan deze oefening voor het versterken van je armen. Begin door met je rug naar het oppervlak (bijvoorbeeld jouw bureau) te staan, met je benen een paar stappen voor je uit. Pak het oppervlak vast met je handen en breng langzaam je lichaam naar beneden – waarbij je buigt vanuit jouw ellebogen tot deze ongeveer een hoek van 90 graden hebben. Houd dit een paar seconden vast voordat je je vanuit je triceps omhoogduwt, tot je armen weer recht zijn.

Kantooroefening 5. Schouderspieren

Als je extra kantoorbenodigdheden hebt, zoals rekenmachines, stapels papier, nietmachines, enzovoort, dan kun je ze gebruiken als gewichtjes voor deze oefening. Begin door rechtop te zitten in je stoel en jouw armen (met gewichtjes in jouw handen) uit te spreiden op schouderhoogte, alvorens ze recht omhoog te brengen. Houd de gewichten een paar seconden boven je hoofd en breng ze dan terug naar schouderhoogte.

Kantooroefening 6. Draaien op je stoel

Werk je vanuit een draaistoel? Dan heb je geluk – deze oefening is ideaal voor jouw buikspieren. Begin door rechtop in je stoel te zitten, met je voeten een centimeter boven de grond. Dan houd je bureau losjes vast en gebruik je jouw ‘core-spieren’ om je stoel van links naar rechts te draaien.

Kantooroefening 7. Wandelen

Een rustige wandeling rond het kantoor elke 30-45 minuten kan goed zijn om jouw productiviteitsniveau te verhogen. Als je een kantoor met trappen hebt, waarom loop je deze niet een paar keer op en neer? Een ander idee is om een lunchwandeling te maken.

Deze kantooroefeningen nemen echt niet veel tijd in beslag en kunnen het verschil maken. Het is belangrijk om ten minste eenmaal per uur op te staan van jouw bureau, sommige onderzoeken suggereren zelfs vaker – en deze oefeningen kunnen een geweldige manier zijn om dit te doen.
Maar beperk je niet alleen tot deze oefeningen. Tijd vrijmaken voor regelmatige lichaamsbeweging buiten werk kan een nog grotere invloed hebben op je gezondheid. Je kunt zelfs proberen om naar een lokale sportschool te gaan tijdens jouw lunchpauze. Ook op zoek naar een ideale Work-life balance? Lees dan onze eerdere blog: Work Life Balance: de gezondheid van jouw bedrijf begint bij jezelf!

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 6 maart 2018